Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Rýžová kaše s omáčkou čtyř ingrediencí

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez cukru
sezóna podzim
sezóna zima

Kompletní jídlo skvěle doladěné lahodnou omáčkou. Tato omáčka je velmi vhodná pro zimní období místo oleje v syrovém stavu, který ochlazuje organizmus.

Ingredience
  • 1 lžíce tamari
  • 1 lžíce rýžového sladu
  • 2 lžičky hořčice
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • kulatá rýže
  • tofu
  • různé druhy květáků nebo brokolice
  • sůl
  • čerstvá cibulka

Hubnutí nebylo vůbec prioritou, toužila jsem zbavit se léků a potíží. Výsledkem je, že se mi po šesti letech neměnné ...

Jak připravit kaši se zeleninou a tofu s omáčkou čtyř ingrediencí

  1. Dejte vařit rýži na kaši s troškou soli, jak jste zvyklí.
  2. Připravte omáčku smícháním prvních 4 ingrediencí.
  3. Do horké vody vhoďte tofu a vařte 3 minuty. Poté tofu po celé ploše nařízněte a osolte.
  4. Dejte napařit zeleninu.
  5. Na pánev dejte olivový olej a opečte tofu z obou stran.
  6. Na talíř dejte uvařenou kaši, přidejte opečené tofu, napařenou zeleninu, polijte omáčkou a posypejte cibulkou.

Praktické

  • Omáčku můžete použít na jakkoliv upravenou zeleninu, obiloviny nebo luštěniny. Je rychlá a výborná.
  • Pro verzi bez sóji použijte cizrnové tofu  a hrachovou omáčku místo tamari

Obměna

  • Místo rýžového sladu můžete použít rýžový sirup nebo jiný libovolný sirup nebo slad. Pro bezlepkovou verzi volte bezlepkový.
  • Místo citrónové šťávy můžete použít umeocet.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl.

PS: Pozor, zavíráme vstup do Jarní očisty!

Poslední šance. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

19 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Podzimní strozzapreti s tempehem

Podzim nás vždy obdaruje krásnými barvami. Tak proč si ty barvy a chutě nepřipravit na náš talíř? Oko bude mít radost a chuťové pohárky ještě větší.
48
3

Podzimní rýžová kaše

Podzimní rýžová kaše, která vás zasytí a zahřeje. Pokud máte rádi dýni a houby, určitě si pochutnáte. Vyzkoušejte a posuďte sami.

Citronová kaše s pikantním tofu

Letní recept vonící po sušeném citronu, který využijeme i v zimních měsících do čajů a jako dochucovadlo.

Zapečené jáhelné koule

Jednoduché, lahodné a přitom efektní jídlo, kterým jistě potěšíte celou rodinu. Náplň si můžete uzpůsobit podle vlastní chuti. Recept je připravený pro hor...

Tofu s jamajskou omáčkou

Jamajský jerk a asijské ramen nudle? Věřte, funguje to. Vyzkoušejte další z oblíbených fusion receptů a dejte vědět, protože mě tento pokrm přímo nadchl.

Bezlepkové dýňové lasagne

Máte rádi lasagne a chcete se stravovat zdravě? Vyzkoušejte tento recept na lasagne bez masa, vajec, mléka a lepku. Užijte si tuto zdravou zeleninovou verz...