Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Rýžová kaše s omáčkou čtyř ingrediencí

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez cukru
sezóna podzim
sezóna zima

Kompletní jídlo skvěle doladěné lahodnou omáčkou. Tato omáčka je velmi vhodná pro zimní období místo oleje v syrovém stavu, který ochlazuje organizmus.

Ingredience
  • 1 lžíce tamari
  • 1 lžíce rýžového sladu
  • 2 lžičky hořčice
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • kulatá rýže
  • tofu
  • různé druhy květáků nebo brokolice
  • sůl
  • čerstvá cibulka

Jak připravit kaši se zeleninou a tofu s omáčkou čtyř ingrediencí

  1. Dejte vařit rýži na kaši s troškou soli, jak jste zvyklí.
  2. Připravte omáčku smícháním prvních 4 ingrediencí.
  3. Do horké vody vhoďte tofu a vařte 3 minuty. Poté tofu po celé ploše nařízněte a osolte.
  4. Dejte napařit zeleninu.
  5. Na pánev dejte olivový olej a opečte tofu z obou stran.
  6. Na talíř dejte uvařenou kaši, přidejte opečené tofu, napařenou zeleninu, polijte omáčkou a posypejte cibulkou.

Praktické

  • Omáčku můžete použít na jakkoliv upravenou zeleninu, obiloviny nebo luštěniny. Je rychlá a výborná.
  • Pro verzi bez sóji použijte cizrnové tofu  a hrachovou omáčku místo tamari

Obměna

  • Místo rýžového sladu můžete použít rýžový sirup nebo jiný libovolný sirup nebo slad. Pro bezlepkovou verzi volte bezlepkový.
  • Místo citrónové šťávy můžete použít umeocet.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl.

PS: Víte už jak na zdravé cukroví?

My na Jíme Jinak ano! Naučíme vás chutné cukroví - bez cukru a 100% rostlinné! 💖 Mrkněte jak nahradit cukr ve vánočním pečení nebo se seznamte s perfektním plánem pečení zdravého cukroví. A myslíme i na vás, kterým dělá starosti lepek. Ochutnejte některý ze 40 receptů na bezlepkové cukroví.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

18 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Podzimní strozzapreti s tempehem

Podzim nás vždy obdaruje krásnými barvami. Tak proč si ty barvy a chutě nepřipravit na náš talíř? Oko bude mít radost a chuťové pohárky ještě větší.
48
3

Podzimní rýžová kaše

Podzimní rýžová kaše, která vás zasytí a zahřeje. Pokud máte rádi dýni a houby, určitě si pochutnáte. Vyzkoušejte a posuďte sami.

Citronová kaše s pikantním tofu

Letní recept vonící po sušeném citronu, který využijeme i v zimních měsících do čajů a jako dochucovadlo.

Zapečené jáhelné koule

Jednoduché, lahodné a přitom efektní jídlo, kterým jistě potěšíte celou rodinu. Náplň si můžete uzpůsobit podle vlastní chuti. Recept je připravený pro hor...

Tofu s jamajskou omáčkou

Jamajský jerk a asijské ramen nudle? Věřte, funguje to. Vyzkoušejte další z oblíbených fusion receptů a dejte vědět, protože mě tento pokrm přímo nadchl.

Bezlepkové dýňové lasagne

Máte rádi lasagne a chcete se stravovat zdravě? Vyzkoušejte tento recept na lasagne bez masa, vajec, mléka a lepku. Užijte si tuto zdravou zeleninovou verz...