Zveme vás na intenzivní kurz vaření vyvážené stravy na základě principů Jíme Jinak, kde vám Lenka Rojíková (Paní Dýně) předá svoje znalosti a kuchařské zkušenosti ze svojí dvacetileté praxe. A pro Klubáky opět se slevou!

    Cílem tohoto kurzu je získat základní přehled o vyvážené stravě, sezónních potravinách, vhodných a nevhodných způsobech výběru a úpravy surovin, o zásadotvornosti a energiích potravin (jin a jang).

    Kurz bude probíhat v malém kolektivu do 12 osob.

    Kdy

    • 3. – 5. června 2022
    • Pobyt začíná v pátek večeří a končí v neděli obědem. 

    Lektorka

    Lenka Rojíková (Paní Dýně)

    Ubytování

    • Ubytováni budete v podkroví zámku Spálené Poříčí, v bývalých prostorách internátu střední školy. Jedná se o jednoduché ubytování penzionového typu v dvoulůžkových, třílůžkových nebo čtyřlůžkových pokojích se společným sociální zázemím na patře. Všechny pokoje jsou nekuřácké, se základním vybavením (lůžkoviny, povlečení, šatní skříň a noční stolek). Kurz vaření probíhá v kuchyni v objektu zámku.

    Co si z kurzu odnesete?

    • Dozvíte se o základních principech vyvážené stravy.
    • Tématicky se zaměříte na obiloviny, luštěniny, zeleninu a dezerty bez cukru.
    • Naučíte se připravovat zeleninové vývary a správně uvařit miso polévku.
    • Dozvíte se, jak správně používat základní mořské řasy, sůl, sójovou omáčku, umeocet a miso pastu.
    • Naučíte se vyrábět speciální dochucovadlo „gomasio“, které je nenahraditelné při dosolování hotových pokrmů.
    • Naučíte se dělat chutné ranní obilné kaše i kompletní vyvážená jídla.
    • Budete u všech denních jídel (snídaně, oběd, dezert, večeře), která budete společně připravovat, to znamená, že uvidíte i to, co se v knihách nedočtete.
    • Dostanete vytištěné informace a recepty.
    • Naučíte se vařit s radostí a lehkostí a zároveň efektivně využívat čas strávený v kuchyni. Protože život není jen o vaření a nádobí, ale velmi důležité je, abychom si uměli udělat i čas na sebe, naše zájmy a rodinu ;-)

    Strava

    Strava zahrnuje plnou penzi včetně dezertu a pitného režimu.

    Cena kurzu

    • Cena kurzu je 4.700 Kč. V ceně je zahrnuto: 2x ubytování, 2x plná penze, kurz vaření (16 hodin). Pobyt začíná v pátek večeří a končí v neděli obědem. Vezměte s sebou rodinu nebo partnery! Spálené Poříčí a okolí nabízí spoustu krásných míst k pěším i cyklo-výletům. Cena pobytu bez kurzu: 1.600 Kč.

    Rezervace a více informací

    Mgr. Lenka Rojíková, DiS.
    tel. 776 815 273
    e-mail: info@pani-dyne.cz

    • Více informací zde.
    • Informace o ubytování a zajímavostech v okolí zde.

    Výhoda pro členy Klubu Jíme Jinak

    Členové Klubu mají na kurz slevu 200,- Kč.

    [ přihlaste se ] Slevu je možné uplatnit opakovaně na pobytech a kurzech vaření o minimální délce 2 dnů (rozuměj 2 noci). Sleva se vztahuje pouze na člena Klubu, ne další příbuzné a doprovod, nelze ji ani předat dalším příbuzným nebo je poslat se slevou na kurz, na který člen Klubu sám nejede. 

     

     

    Seriál: Jak na jaro

    materiály
    • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
    • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
    • Jídelníček ke stažení!

    Přítel mi řekl, že by tak chtěl jíst už pořád

    Lucie: Ráda bych napsala takové shrnutí mého kurzu. Především...

    Od doby, co jsme na JJ nás zubařka chválí

    Petra: Tak u nás (zejména u mě) to byla...

    JJ má pro mě kouzlo, které nejde ani popsat

    Miluše: JJ má pro mě kouzlo, které nejde ani...

    Podzimní detox nemá chybu! Samé dobroty, které mě léčí

    Pavlína M.: Již 9 měsíců jsem s Jíme Jinak...

    Děkuji za perfektní kurz a cenné rady

    Kateřina: Ahoj, zdravím všechny účastníky kurzu ? Děkuji celému...

    Mám dole 2 kg bez snažení, i když se krmím

    Věrka: Chci vám poděkovat za skvělé recepty, za celý...

    Inspirující kurz pro začátečníky

    Lenka: Milá Evo, milá Helčo, ještě jednou vřelé díky za...

    6 kg dole a snížené dávky léků na štítnou žlázu (Zdenka)

    Zdenka: Mám za sebou Podzimní detox a od prosince...

    Syn už nepotřebuje inhalátor (Jitka)

    Jitka: Dobrý den, chtěla bych jen dát zprávu o...

    Dostala jsem se do pohody a vím, co malému uvařit (Andrea)

    Andrea: Dobrý den, jsem s Klubem Jíme Jinak cca...

    Snížila se mi hladina cukru (Alenka)

    Alenka: Jinak díky změně stravy a detoxikačnímu kurzu jsem...

    Okolí si všímá změny a já se cítím báječně

    Pcmunoav: Přihlásila jsem se do programu Hubneme do plavek,...

    Jste pro mě životní inspirací

    Alena: moc děkuji za super stránky a za to,...

    Na oslavě se po mých „JJ dobrotách“ jen zaprášilo (Adriana)

    Adriana: Dobré ráno dievčatá. Ako tak čítam, celkom dobre...

    První výsledek se dostavil hned druhý den (Kaninska)

    Kaninska: Hezký den všem, mám za sebou Hubneme do...

    Po týdnu 1,5 kg dole (Romana)

    Romana: Zdravím Evi a ostatní, po týdnu 1,5 kg...

    Ještě nemáte registraci? Získejte výhody.
    REGISTROVAT ZDARMA

    1. Na tenhle kurz se určitě přihlaste, je úžasný. Moc jsem si ho užila a dozvěděla se spoustu nových informací i fíglů, které jsem doma zavedla do praxe. A přesně jak píše Marie, sešla se výborná parta stejně naladěných lidí, do teď jsme v kontaktu a někteří z nás se teď v květnu sejdou na pokračovacím kurzu. A já u toho zase budu!!! Lenka je úžasná, milá, vtipná… a její jídlo je luxusní. Jezdím na zámek i na pobyty, kde Lenka vaří a předsevzetí, že tentokrát se u ní nebudu přejídat, mi nikdy nevyšlo :-). A díky kurzu jsem při vaření, kvašení, smažení, pečení… mnohem odvážnější než dříve.

    2. Doporučuji všem, kteří chtějí vědět o vaření podle Jíme jinak trochu víc. Přihlásila jsem se jako naprostý laik loni na podzim a kurz byl skvělý. Lenka je velký profesionál a velmi příjemný člověk. Vše, co kurz slibuje dostanete. Já navíc poznala partu úžasných, šikovných lidí, s kterými jsme dosud v kontaktu. Neváhejte a přihlaste se, stojí to za to. I okolí Spáleného Poříčí je krásné. Nebudete litovat.

    Komentujte
    Vaše jméno

    Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

    Předchozí článekČekanka – superpotravina z louky
    Další článekCibulový quiche se žampiony a smetanou