- 1 hrnek bílé rýže
- 1 hrnek ječných krup
- 4 hrnky vody
- špetka soli
- Kroupy propláchneme ve studené vodě a vložíme do hrnce.
- Rýži propláchneme a přidáme na kroupy.
- Zalijeme vodou a necháme pár hodin namočené, můžeme klidně přes noc.
- Před vařením přidáme špetku soli, přiklopíme a dáme vařit. vodu nesléváme.
- Přiklopíme, zmírníme plamen na minimum a vaříme cca 40 minut do vstřebání vody.
- Můžeme nechat ještě pár minut nechat dojít pod pokličkou.
- K obilí můžeme přidat ještě semínka (lněné, slunečnicové, dýňové nebo sezamové).
- V zimě můžeme vařit v tlakovém hrnci, zkrátíme dobu varu a přidáme trochu vody, nebo v troubě.
- Uvařené obilí použijeme jako přílohu k luštěnině a zelenině, pokud chceme připravit kompletní talíř. Pokud chceme jen lehčí večeři, přidáme pouze tepelně upravenou zeleninu.
Děti
- Dáváme cca od 1 roku. Miminkům nesolíme a přidáme vodu, aby bylo obilí měkké. Nejmenším pasírujeme.
PS: Přibrala jste po zimě? 😦 Během 2 týdnů to spravíme! 😁
Sezóna plavek začne brzy. Máme chutný jídelníček, skvělé recepty, videa, jemné cvičení - a samozřejmě živou podporu a motivaci. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na výzvu Hubneme do plavek a naskočte!
Komentáře
Mnamka, kroupy nikdy nezklamou a s rejžičkou vynikající kombinace ❤️
uz se maci :-)