Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

“půlomáčka” od Davida

Uvařeno
bez sóji

Neměla jsem představu, jak dlouho vydržím stravovat se jinak. Šest týdnů ale uteklo jako voda, shodila jsem pěkných p...

Základní informace

Recept vznikl velice rychle, hodí se pro všechny, kdo rád jednoduché jídlo, třeba k večeři

Ingredience a pomůcky
  • ječné kroupy,
  • velké bílé fazole
  • mrkev, daikon, pórek
  • sezamový olej
  • umeocet
  • koriandr
  • sůl
  • kondiment z řasy
  • listová zelenina
  • paprika
  • pickels
  • naklíčené mungo
  • rostlinná smetana
  • jablečný koncentrát
Postup

Kroupy uvařit dle zákl. receptu, fazole přes noc namočit pak uvařit-rozvařit dle zákl. receptu dochutit umeoctem a rozmixovat, na sez. oleji osmahnout pórek s nastrouhanou mrkví a daikonem, podusit, osolit, ochutit umeoctem a rozemletým koriandrem a dusit 10min, přidat rozmixované fazole a smíchat(přip. dolít zel. vývarem pro řidší konzistenci), na talíři doplnit zel. salátem s kouskem čer.papriky, pickels s naklíčeným mungo (ochuceno gomashiem, sój.smetanou a trochou jab. koncentrátu), kondiment z řasy (rozvařená nori se sójovkou)

Praktické rady

Bylo to rychle hotovo, během 15 min. ale měl jsem již navařené kroupy, fazole a připravený kondiment a pickels s mungem jen jsem stále nevěděl jak to zkombinovat, ale dopadlo to výborně.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Mila Beata
19. 8. 2023

Davide♥️ moc jsme si pochutnali , fazole jsme měli jen adzuki, pulomáčka suoer mnam, krouoy jsem smíchala s podušenýma žampionama na cibulce, par mi jich zbylo tak se to hodilo, měli jsme s tím kontinentem aaaaaah to me překvapilo jaká to je bašta, salátem a kvasenou repou a kvašákem, děkujeme ♥️

Davide, bylo to výborné ;-) taky jsem měla zbytek rozvarenych fazolí a tak uz ted vím, co s nimi budu nejraději připravovat, kdyz budou tak hodně do máslova, omáčka je skvělý tip :-) moc díky za bezva inspiraci, kroupy sice nebyly, tak je nahradila ryze s guinou a kondiment taky moc často nestíhám. Takže salát s právě utrženou redkvičkou ze zahrádky a pickles muselo stačit. Byla to lahoda. Zdravím ze západu Čech ;-)

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Jednoduchá smetanová omáčka ze zelí a celeru (bez smetany)

Lahodná jemná omáčka, která nepotřebuje zahušťovat ani extra dochucovat. Bez mouky, bez mléka, bez smetany a přesto smetanová.

Celerová polévka s koprem

Tahle smetanová polévka s čerstvým koprem je rychle hotová a u nás doma patří k oblíbeným, které se nikdy nepřejí. Když ji uděláte hustější, můžete ji podá...

Rýžový nákyp s mrkví a dýní

Jak ze zbytků obilí udělat luxusní jídlo? Zkuste tento recept a uvidíte, jak zabodujete!

Nákyp s černými fazolemi

Zapékané nákypy v chladných dnech příjemně zahřejí. Černé fazole posilují ledviny a červená řepa je dobrá na krev. Vyzkoušejte, jak chutnají společně zapeč...

Osvěžující kuskus

V létě není nad jednoduché a osvěžující jídlo. Tohle se perfektně hodí na výlety, do krabičky a nebo můžete takto navrstvit kuskus i do menších pohárků a p...