Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

“půlomáčka” od Davida

Uvařeno
bez sóji

Běhám maratony, plavu, cvičím. Přesto celý život zápasím s nadváhou. Vyzkoušel jsem snad všechny výživové směry včetn...

Základní informace

Recept vznikl velice rychle, hodí se pro všechny, kdo rád jednoduché jídlo, třeba k večeři

Ingredience a pomůcky
  • ječné kroupy,
  • velké bílé fazole
  • mrkev, daikon, pórek
  • sezamový olej
  • umeocet
  • koriandr
  • sůl
  • kondiment z řasy
  • listová zelenina
  • paprika
  • pickels
  • naklíčené mungo
  • rostlinná smetana
  • jablečný koncentrát
Postup

Kroupy uvařit dle zákl. receptu, fazole přes noc namočit pak uvařit-rozvařit dle zákl. receptu dochutit umeoctem a rozmixovat, na sez. oleji osmahnout pórek s nastrouhanou mrkví a daikonem, podusit, osolit, ochutit umeoctem a rozemletým koriandrem a dusit 10min, přidat rozmixované fazole a smíchat(přip. dolít zel. vývarem pro řidší konzistenci), na talíři doplnit zel. salátem s kouskem čer.papriky, pickels s naklíčeným mungo (ochuceno gomashiem, sój.smetanou a trochou jab. koncentrátu), kondiment z řasy (rozvařená nori se sójovkou)

Praktické rady

Bylo to rychle hotovo, během 15 min. ale měl jsem již navařené kroupy, fazole a připravený kondiment a pickels s mungem jen jsem stále nevěděl jak to zkombinovat, ale dopadlo to výborně.

PS: Pojďme vařit podle jarního jídelníčku!

🌷 Jaro je tu - nový začátek. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Mila Beata
19. 8. 2023

Davide♥️ moc jsme si pochutnali , fazole jsme měli jen adzuki, pulomáčka suoer mnam, krouoy jsem smíchala s podušenýma žampionama na cibulce, par mi jich zbylo tak se to hodilo, měli jsme s tím kontinentem aaaaaah to me překvapilo jaká to je bašta, salátem a kvasenou repou a kvašákem, děkujeme ♥️

Davide, bylo to výborné ;-) taky jsem měla zbytek rozvarenych fazolí a tak uz ted vím, co s nimi budu nejraději připravovat, kdyz budou tak hodně do máslova, omáčka je skvělý tip :-) moc díky za bezva inspiraci, kroupy sice nebyly, tak je nahradila ryze s guinou a kondiment taky moc často nestíhám. Takže salát s právě utrženou redkvičkou ze zahrádky a pickles muselo stačit. Byla to lahoda. Zdravím ze západu Čech ;-)

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Jednoduchá smetanová omáčka ze zelí a celeru (bez smetany)

Lahodná jemná omáčka, která nepotřebuje zahušťovat ani extra dochucovat. Bez mouky, bez mléka, bez smetany a přesto smetanová.

Hrachová kaše se zeleninou a libečkem

Hrachová kaše s čerstvými bylinkami a zeleninou je velmi chutná a rychle hotová. Dá se podávat k hlavnímu jídlu nebo jako pomazánka k pečivu či plackám.

Celerová polévka s koprem

Tahle smetanová polévka s čerstvým koprem je rychle hotová a u nás doma patří k oblíbeným, které se nikdy nepřejí. Když ji uděláte hustější, můžete ji podá...

Rýžový nákyp s mrkví a dýní

Jak ze zbytků obilí udělat luxusní jídlo? Zkuste tento recept a uvidíte, jak zabodujete!

Nákyp s černými fazolemi

Zapékané nákypy v chladných dnech příjemně zahřejí. Černé fazole posilují ledviny a červená řepa je dobrá na krev. Vyzkoušejte, jak chutnají společně zapeč...