Domů Téma Cereálie

cereálie

Návod, jak v dnešní době vybírat zdravé potraviny

Přibývá důkazů, že kvalita potravin má na nás mnohem zásadnější zdravotní dopad než poměr jednotlivých makroživin. Konzumace vysoce zpracovaných potravin v posledních letech výrazně...

Kdy nám celozrnné potraviny škodí?

To, že bílá mouka jsou jen prázdné kalorie, věděli vědci již dávno. Nyní se to dostalo více do povědomí a opět se dává přednost...

Dítě na klasické stravě sní za den více než 21 kostek...

Chcete pro své děti to nejlepší? Ale jak se v té spoustě výrobků v obchodě vyznat? Co jim koupit? Podle čeho vybírat? Podle obalu?...

13 chyb v jídelníčku, které nás drží od vysněné postavy i...

Většina lidí cítí, že potřebují udělat ve stravě změnu, ale většinou neví, jak začít. Někdy se mylně domnívají, že řešením je vynechat maso, vejce...

Typické chyby při veganské a vegetariánské stravě

Jíst vegansky ještě neznamená jíst zdravě. Když vyřadíme ze stravy živočišné produkty, automaticky to neznamená, že jíme dobře. I na veganské a vegetariánské stravě...

Mysli na své zdraví: nejez müsli, ani granolu

Na zdraví bychom rozhodně měli myslet, ale ne s plnou pusou müsli, jak se nám snaží reklamy na tyto produkty namluvit. Snídat müsli nebo...

Alarmující výsledky studií: Průmyslově zpracované potraviny nás ničí

Snídaňové cereálie, zmrzliny, pizzy, slazené nápoje, rozmrazované pečivo a další průmyslově zpracované potraviny souvisí s výrazným rizikem předčasného úmrtí a dalších zdravotních problémů. Potvrdily...

Skrytý cukr: je i tam, kde byste ho nečekali!

Vyznat se v tak široké nabídce produktů, jejich složení a etiket není vůbec snadné. Výrobci používají čím dál tím rafinovanější finty. A tak i...

Obilné vločky – přehled druhů, výroba a skladování

Nejlepší podoba, v jaké lze obiloviny konzumovat, je ta původní – celé zrno. Neporušené zrno se dobře skladuje a obsahuje všechny živiny. Vločky jsou...

Je lepší kváskový chléb nebo extrudované chlebíčky?

Je vhodnější dát si k svačině kváskový chléb nebo pufované výrobky, jako jsou rýžové a jiné chlebíčky, extrudované "žížaly" a různé křupky? A co...

Obilný slovníček – znáte všechny pojmy?

Cereální, grahamový, celozrnný, vícezrnné... krupice, lámanka, kroupy. Víte, co tyto pojmy znamenají?

Nebezpečný akrylamid v běžných potravinách, které jíme. Jak se mu vyhnout?

Máte rádi křupavé hnědé kůrky pečiva? Dobře propečené hranolky nebo čipsy? Sice nám chutnají, ale jejich častá konzumace může mít neblahé účinky na naše...

Nenápadná droga jménem glukózo-fruktózový sirup. Máte ji také v jídelníčku?

Čím dál tím více potravin se sladí místo klasického cukru glukózo-fruktózovým sirupem. Leckomu to možná bude znít zdravěji a zajásá, že výrobci konečně přestali...

Snídaně s glyfosátem. Máme se bát?

Nikdo z nás samozřejmě nechce snídat chemickou látku na hubení plevele. Víte však, že právě glyfosát byl nalezen v 95% rozšířených cereálií v USA,...

Extrudované chlebíčky a cereálie: toto jste o nich nevěděli!

Je řešení nahradit běžné pečivo extrudovaným? Jsou rýžové polystyreny, kukuřičné a jiné obilné chlebíčky vhodné pro dětskou výživu? A co cornflakes nebo pufované křupky?...
Téma: džusy, aromata, palmový cukr, amasaké, kynuté pečivo, masné výrobky, sójové výrobky, ochucovadla, chemie, droždí, dětská strava, vegan junk food, šunky, fruktózový sirup, crohn, civilizační onemocnění, hranolky, smoothie, pečivo z kvásku, brambory, ovoce, musli s mlékem, polystyreny, tuky, extrudované luštěniny, ořechy, veganské maso, veganské salámy, slané potraviny, rozpékané pečivo, kalorie, vegan máslo, bílkoviny, éčka, sladké kaše, pestrost ve stravě, mikrovlnka, cereálie, oříšky, kukuřičný sirup, celé zrno, sladké nápoje, monsanto, ovoce a obilí, pizza, sladká chuť, flapjack, nejčastější chyby ve veganském jídelníčku, tropické ovoce, mikrovlnná trouba, tradiční strava, zdravá snídaně, jak začít, průmyslové potraviny, tumor, cukrovka, GI, pufované luštěniny, pšenice, Klub Jíme Jinak, skutečné potraviny, koktejlový efekt, konzervace, jogurt, rozmnožování, zlatý cukr, chyby v jídelníčku, vápník, polotovary, jak vybírat potraviny, chléb z kvásku, dna, teffové vločky, ztužené tuky, reprodukce, olej, srdce, obezita, fruktóza, organický RAW cukr, průmyslově zpracované výrobky, rafinovaná mouka, muscovadlo, potravinářský průmysl, maltóza, tuk, sacharidy, glyfosát, sůl, kváskový chléb, trávicí problémy, semena, nejčastější chyby, slaná chuť, celozrnné obilí, špaldové vločky, chyby ve veganském jídelníčku, barviva, kaše s ovocem, margarín, maltodextin, invertní cukr, zdravá sladidla, svačinky pro děti, sójové jogurty, pečivo, nadváha, konzervované potraviny, exotické ovoce, organické potraviny, krupice, bílý chléb, tofu, kokosový cukr, řasy, houby, klíčky, fytáza, javorový sirup, železo, extrudovaný sója, celistvé potraviny, oplatky, extrudované potraviny, pesticidy, vegan hamburger, semínka, zdravá strava, průmyslově upravené potraviny, jak začít vegansky, chelba, zdravé potraviny, alternativa masa, škroby, přídatné látky, glyfosáty, drogy, umělá sladidla, zubní kaz, bio, nimm2, activia, datlový sirup, vegetariánství, vitamíny, pufované výrobky, vaření vloček, předkové, antinutrienty, dezerty

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?