Ochucovadlo

Sambar masala – domácí výroba

Sambar masala je indická směs koření, která dodá pokrmům skvělou chuť a vůni. Ne vždycky je kořeni tohoto druhu k mání, tak proč si ho neudělat doma?

Veganský parmazán

Jednoduchý recept na veganský parmazán, kterým si můžete vylepšit omáčky, saláty, pomazánky a podobně.

Kotlety z tempehu v mandlové krustě

Křupavý obalovaný tempeh ve voňavé strouhance pečený v troubě. Je skvělý k salátům, omáčkám a dipům.

Aromatická bylinková sůl

Tato aromatická sůl vám prokáže velkou službu hlavně v zimě, kdy těch bylinek moc není. Léto je období bylinek, takže klidně sušte do zásoby. A až se zima ...

Domácí směs koření Za’atar

Tato směs koření a bylinek je velmi variabilní. Nezáleží jen na regionech, ale také na rodinách či kuchařích, kteří ji připravují a své recepty pečlivě taj...

Cajun směs koření a bylinek

Koření používám celoročně, ale s příchodem podzimu a na zimní měsíce se ráda vracím k výrazným a pikantním chutím. Cajunské koření se velmi snadno připravu...

Gomasio

Gomasio je nejen skvělé dochucovadlo salátů a teplých jídel, ale také léčebný prostředek. Léčí pálení žáhy, překyselení, podporuje imunitu a trávení.