Domů > Zdravé recepty > Polévky > Obědové

Chuďasova krémová polévka

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec

Polévka je sice chudá na ingredience, ale bohaté na chuť. Rychlá, lehká, jednoduchá. Tahle velmi bohatá – chudá polévka bude chutnat i těm, kdo celer a zeleninu obecně moc nemusí. Vyzkoušejte to!

Ingredience
2 porce
  • 1 střední celer
  • 1 cibule
  • vývar/voda
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • gomasio
  • pažitka
  • citronová štáva

Kačka od začátku roku s Jíme Jinak shodila 10 kg, přestala pít kávu a sladké už jí nechutná. To ale nejsou zdaleka vš...

Jak připravit Chudou krémovou polévku

  1. Celer a cibuli nakrájejte na malé kousky, vložte do hrnce s vývarem/vodou se špetku soli a přiveďte k varu. Vařte, dokud celer nebude měkký.
  2. Vložte vše do mixéru a mixujte, dokud nezískáte sametově hladký krém.
  3. Naservírujte, pokapejte olejem, troškou šťávy z citronu posypte gomasiem a pažitkou.

Praktické

  • Já uvedla návod pro dvě porce, záleží na velikosti celeru.
  • Krém rozmixujte ve stolním mixéru, ponorný mixer to nezvládne zcela do hladka.

Obměna

  • Dochutit si můžete podle vaší představivosti – můžete přidat česnek, zázvorovou šťávu, rostlinnou smetanu apod.
  • Nevynechte však citronovou šťávu!

Děti

  • Bez soli, gomasia a pepře vhodné pro děti od 1 roku, menším nedáváme ani olej a citrón. Pak může polévka být jedním z prvních příkrmů už od 6 měsíců.

PS: Z práce do práce, život letí a vy nic nestíháte?

Pokud před sebou stále jen hrnete všechny ty povinnosti, které život přináší, je čas se zastavit. 🛑 Je tohle život, který chcete? O tomto jste snili? Asi ne. V přírodě začíná nový biologický rok, nový začátek a i my to letos můžeme udělat jinak. Právě tomu se v Jarní Očistě také věnujeme a máme dokonce připravený silný závěrečný aktivační rituál, aby se vaše záměry mohly uskutečit. Zdaleka v očistě nejde jen o vyvážený jídelníček. Pojďte si ujasnit touhy, naberte zas energii a pojďte se cítit ve svém těle lépe. Začněte s námi 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček, postavu i psychiku.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? Nic neriskujete, můžete jen získat..Moje desatero: 1. Jsem vegan, vařím vegansky. 2. V kuchyni se nechci nudit proto vařím pestře. 3. Stále se učím. Chci poznávat nové ingredience, nové potraviny a chutě. 4. Používám UFO ingredience. Kdo se bojí nesmí do lesa. 5. Dbám na kvalitu potravin. To nejlepší co si můžu dovolit v bio kvalitě pokud to je možné. Na jídle rozhodně nešetřím. 6. Vařím a jím sezonně. 7. Co můžu to si vypěstuji. Baví mě to a vím co jím. 8. Vařím pro mě a pro rodinu. Musí to chutnat nám a popřípadě mým blízkým. Je mi jedno co si o mém jídle myslí ostatní na Facebooku, Instagramu a jiných sociálních sítí. 9. Vařím pro radost, ne z povinnosti. Fantazie a zábava je ingrediencí číslo jedna. 10. Inspiruje mě ajurvéda, makrobiotika, asijské weby, ale hlavně moje hlava. Z mých receptů má někdo strach, zdají se složité a plné neznámého. Pokud patříš do této kategorie, stačí se poohlédnout po něčem jiném. Děkuji za pozornost Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

12 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Jedna z našich oblíbených. Jen jsem si ji trošku pozměnila. Cibulku osmahnu, zaliju vývarem a dám na kostky nakrájený košťál z brokolice a někdy místo celeru dávám petržel. Obě varianty jsou výborné. Dnes jsem ještě přihodila hrst zeleného hrášku, aby tam něco plavalo ( Jen tam není vidět 😀) a na ozdobu sev a zelenou petrželku 😊 Barvičku má trochu do červena, protože ve vývaru byla i červená řepa 😉 Děkujeme 😊

Mila Beata
28. 9. 2023

Mnam ♥️

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Česnekovo-koprový krém z kedlubnu s kvítky šalvěje

Máte velkou úrodu kedlubnů a nestíháte je jíst? Začínají dřevnatět? Honem si z nich udělejte tenhle luxusní česnekovo-koprový krém, který i bez použití mlé...

Kokosová polévka s bazalkou

Perfektní osvěžení pro horké dny je tahle kokosová polévka s bazalkou. Ačkoli chutná po kokosu, její základ tvoří zelenina.

Kopřivová krémová polévka

Čerstvé kopřivy jsou nedoceněný zdroj železa a mnoha dalších minerálů a vitamínů. Pokud chcete doplnit tělu stopové prvky a ryzí energii z přírody, natrhej...

Jemný kopřivový krém s koprem

Z každé procházky se vracíme s nějakým úlovkem. Ráno to byl košík kopřiv, takže k obědu byl výborný jemný kopřivový krém. Byla to rychlovka  – rychle...

Polévka z bílé quinoi

Tato hustá a kořeněná polévka vás určitě zahřeje. Je jednoduchá na přípravu, ale neošiďte jí o koření.
2

Krémová polévka z fazolek mungo a brokolice

Jednoduchá a velmi chutná polévka bez smažení na cibuli.