- 1 střední celer
- 1 cibule
- vývar/voda
- olivový olej
- sůl
- pepř
- gomasio
- pažitka
- citronová štáva
Jak připravit Chudou krémovou polévku
- Celer a cibuli nakrájejte na malé kousky, vložte do hrnce s vývarem/vodou se špetku soli a přiveďte k varu. Vařte, dokud celer nebude měkký.
- Vložte vše do mixéru a mixujte, dokud nezískáte sametově hladký krém.
- Naservírujte, pokapejte olejem, troškou šťávy z citronu posypte gomasiem a pažitkou.
Praktické
- Já uvedla návod pro dvě porce, záleží na velikosti celeru.
- Krém rozmixujte ve stolním mixéru, ponorný mixer to nezvládne zcela do hladka.
Obměna
- Dochutit si můžete podle vaší představivosti – můžete přidat česnek, zázvorovou šťávu, rostlinnou smetanu apod.
- Nevynechte však citronovou šťávu!
Děti
- Bez soli, gomasia a pepře vhodné pro děti od 1 roku, menším nedáváme ani olej a citrón. Pak může polévka být jedním z prvních příkrmů už od 6 měsíců.
PS: Co zkusit vaření podle vyváženého jídelníčku?
Ze zdravých surovin, z prvopotravin a chutně. S nákupními seznamy, videorecepty, naší živou podporu, motivaci a mnohem více. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na letní výzvu, jak shodit 5 kg za 14 dnů!
Komentáře
Rychlá o dobrá polévka pro nedělní snídani 🙏❤️
Naprostý luxus, přidala jsem kousek česneku a světlé miso, úžasná krémová polévka. Děkuju.