sladidlo
Coca Cola Zero – 0 % cukru a kofeinu, 100 %...
Na Coca Colu mnoho lidí nedá dopustit. Má sladkou chuť, kterou máme rádi, a díky kofeinu nás nakopne. Všichni víme, že není dvakrát zdravá,...
10 super tipů, jak v kuchyni využít amasaké
Amasaké je původně japonská receptura na přirozeně sladký fermentovaný krém z obilovin. Je tak slaďoučký, že s ním lze doslazovat kaše, zdobící krémy, zmrzliny,...
Ovocné sirupy jsou jen slazený koncentrát s aromaty. Ovoce je v...
Ovocné sirupy mají čestné místo v našich domácnostech a mnoho z nás je dostávalo jako dítě do školy na pití. Rozdíly jsou jak v...
Jak nahradit v receptech cukr
Že cukr není zdravý, jste již jistě slyšeli. Ale čím a jak ho tedy nahradit, když si chceme život aspoň trošku osladit? Co dávat...
Domácí „Disko“ sušenky s lískooříškovým krémem
Domácí "Disko" sušenky s lískooříškovou náplní bez cukru pro děti i dospělé. Jsou snadné, chutné a mnohem zdravější než ty kupované.
Pravda o medu: proč byl vhodný pro naše předky a pro...
Med je jinový stejně jako cukr
Med je velmi jinová potravina, podobně jako cukr a má velmi vysoký obsah fruktózy. Jedná se o jinovou živočišnou...
12 tipů, jak v kuchyni použít sladěnku (slad)
Máte doma sladěnku (ječmenný nebo rýžový slad) a nevíte co s ní? Přinášíme vám 12 tipů, kam všude ji lze použít! Slad je nejvhodnějším...
Jak na zdravé palačinky a lívance: krok za krokem
Palačinky a lívance miluje každý, zejména děti. Nevíte, jak na ně? Zkuste je vyrobit podle našeho postupu.
Praktický průvodce moderními přírodními sladidly
Že cukr není zdravý, to se obecně ví. Jak ho ale zdravě nahradit? Jsou lepší sladidla bez kalorií s vysokou sladivostí nebo melasa? A...
Kokosová zálivka
Luxusní kokosová zálivka vhodná na exotická jídla, sladké druhy zeleniny, saláty nebo jako dip například k pečené zelenině nebo indickým jídlům.