Domácí "Disko" sušenky s lískooříškovou náplní bez cukru pro děti i dospělé. Jsou snadné, chutné a mnohem zdravější než ty kupované.
Ingredience

Na sušenky:

  • 150 g ovesných vloček
  • 100 g kešu/mandlového másla
  • 35 g mouky z hnědé rýže
  • 60 g kokosového oleje
  • 50 ml rýžového sirupu (podle chuti)

Na lískooříškový krém:

  • 2 velké hrsti lískových oříšků
  • 1,5 lžíce kvalitního kakaa/karobu
  • 50 ml rýžového sirupu (podle chuti)

Jak vytvořit domácí disko sušenky bez cukru

  1. Nejdříve si připravíme sušenky. Troubu předehřejeme na 180°C a plech vyložíme pečícím papírem.
  2. V malém hrnci rozpustíme kokosový olej.
  3. Smícháme všechny ingredience na sušenky, zalijeme rozpuštěným kokosovým olejem a pořádně promícháme.
  4. Vlhkýma rukama tvoříme sušenky.
  5. Pečeme podle velikosti sušenek 10-15 minut, dokud nejsou zlatavé.
  6. Po vyndání z trouby jsou sušenky hodně křehké. Nechte je proto vystydnout, budou pak pevnější.
  7. Zatímco budou sušenky stydnout, připravíme lískooříškový krém.
  8. Lískové oříšky dáme na pár minut opražit do trouby předehřáté na 180°C.
  9. Opražené oříšky necháme vystydnout a pak je rozmixujeme v mixéru do hladké konzistence (může chvilku trvat).
  10. Přidáme kakao a rýžový sirup a ještě chvíli promixujeme.
  11. Když je směs dostatečně hladká a promixovaná, přidáváme postupně vodu (cca 200 ml) do konzistence, která nám na lískooříškový krém vyhovuje.
  12. Takto připravený krém mažeme na sušenky.

Praktické

  • Sušenky skladujeme v lednici.

Obměna

  • Sušenky můžeme plnit i jiným krémem, například citrónovým.

3 komentáře. Jak to vidíte vy? Napište komentář.

  1. Zobrazit 3 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článek4 tipy, díky kterým připravíte jídlo do 15 minut
Další článekMexická fazolová rýže