Domácí "Disko" sušenky s lískooříškovou náplní bez cukru pro děti i dospělé. Jsou snadné, chutné a mnohem zdravější než ty kupované.

Ingredience

Na sušenky:

  • 150 g ovesných vloček
  • 100 g kešu/mandlového másla
  • 35 g mouky z hnědé rýže
  • 60 g kokosového oleje
  • 50 ml rýžového sirupu (podle chuti)

Na lískooříškový krém:

  • 2 velké hrsti lískových oříšků
  • 1,5 lžíce kvalitního kakaa/karobu
  • 50 ml rýžového sirupu (podle chuti)

Jak vytvořit domácí disko sušenky bez cukru

  1. Nejdříve si připravíme sušenky. Troubu předehřejeme na 180°C a plech vyložíme pečícím papírem.
  2. V malém hrnci rozpustíme kokosový olej.
  3. Smícháme všechny ingredience na sušenky, zalijeme rozpuštěným kokosovým olejem a pořádně promícháme.
  4. Vlhkýma rukama tvoříme sušenky.
  5. Pečeme podle velikosti sušenek 10-15 minut, dokud nejsou zlatavé.
  6. Po vyndání z trouby jsou sušenky hodně křehké. Nechte je proto vystydnout, budou pak pevnější.
  7. Zatímco budou sušenky stydnout, připravíme lískooříškový krém.
  8. Lískové oříšky dáme na pár minut opražit do trouby předehřáté na 180°C.
  9. Opražené oříšky necháme vystydnout a pak je rozmixujeme v mixéru do hladké konzistence (může chvilku trvat).
  10. Přidáme kakao a rýžový sirup a ještě chvíli promixujeme.
  11. Když je směs dostatečně hladká a promixovaná, přidáváme postupně vodu (cca 200 ml) do konzistence, která nám na lískooříškový krém vyhovuje.
  12. Takto připravený krém mažeme na sušenky.

Praktické

  • Sušenky skladujeme v lednici.

Obměna

  • Sušenky můžeme plnit i jiným krémem, například citrónovým.

Nejlepší polévka. Kluci vylízali i hrnec a vaříme ji i dnes

Michaela: Prý nejlepší polévka světa a to došel zázvor....

Nepřestává mě fascinovat, co dokáže ranní polévka (Eva)

Eva: Vím, že už na to taky většina lidí...

Fantastický program, všetko chutí a pri tom chudnem (Daniela)

Daniela: Fantastický program, všetko chutí, pôst som dala úplne...

Děkuji – spadli jste nám z nebe…

Jana:Uzasny clanek. Neuveritelne, jak stejne to mame. Dceri jsou...

Včera jsem zvládla první den a super (Gabriela)

Gabriela: Dobrý den, chci vám moc poděkovat za úžasná...

S Jíme Jinak zažívám zázraky (Věra)

Věra: Milá Evičko, Romane, gratuluji k výročí a děkuji...

Díky vám jsem začala vařit polévky – jsou tak chutné i rychlé na přípravu!

Marta: Milá paní Evo, chtěla bych Vám moc poděkovat za...

Jíst jinak si užívám společně s celou rodinou (Evka)

Evka: Ahoj Evi. Tento kurz som si kúpila pre...

Členství v klubu JJ je cesta, jak si užít život na tomto světě

Jajabre: Klub JJ - dává mi radost z jídla,...

Jste prostě skvělí – vážím vás i vaší práce

Jára: Nesmírně si vážím vás i vaší práce, jste...

Konečně vím „ jak na to“

Marcela: Ahoj holky, Evičko, Helenko, opravdu moc pěkný kurs. Přála...

Jíme Jinak mě baví (Olga, 76 let)

Olga: Ahoj Evičko, chci tímto moc poděkovat a popřát...

Přerod tetičky Tsunami na tanečnici salsy pokračuje.

Evi, Helčo. Co jste mi to udělaly! Místo práce...

4 kg a 8 cm přes břicho pryč (Marketa)

Markéta: Chtěla bych s vámi posdílet moje dnešní překvapení,...

Dodáváte mi odvahu zkoušet nové

Magda: Přidávám se k ostatním Evičko, moc děkuji za...

Začínám konečně vnímat své tělo. 8,5 kg dole!

Dagmar: Zaplacením dalšího Vašeho kurzu jsem získala další inspiraci...
  1. Zobrazit všech 5 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekJe to prošlé: můžu to sníst nebo to mám vyhodit?
Další článekMexická fazolová rýže