Domácí "Disko" sušenky s lískooříškovou náplní bez cukru pro děti i dospělé. Jsou snadné, chutné a mnohem zdravější než ty kupované.

Ingredience

Na sušenky:

  • 150 g ovesných vloček
  • 100 g kešu/mandlového másla
  • 35 g mouky z hnědé rýže
  • 60 g kokosového oleje
  • 50 ml rýžového sirupu (podle chuti)

Na lískooříškový krém:

  • 2 velké hrsti lískových oříšků
  • 1,5 lžíce kvalitního kakaa/karobu
  • 50 ml rýžového sirupu (podle chuti)

Jak vytvořit domácí disko sušenky bez cukru

  1. Nejdříve si připravíme sušenky. Troubu předehřejeme na 180°C a plech vyložíme pečícím papírem.
  2. V malém hrnci rozpustíme kokosový olej.
  3. Smícháme všechny ingredience na sušenky, zalijeme rozpuštěným kokosovým olejem a pořádně promícháme.
  4. Vlhkýma rukama tvoříme sušenky.
  5. Pečeme podle velikosti sušenek 10-15 minut, dokud nejsou zlatavé.
  6. Po vyndání z trouby jsou sušenky hodně křehké. Nechte je proto vystydnout, budou pak pevnější.
  7. Zatímco budou sušenky stydnout, připravíme lískooříškový krém.
  8. Lískové oříšky dáme na pár minut opražit do trouby předehřáté na 180°C.
  9. Opražené oříšky necháme vystydnout a pak je rozmixujeme v mixéru do hladké konzistence (může chvilku trvat).
  10. Přidáme kakao a rýžový sirup a ještě chvíli promixujeme.
  11. Když je směs dostatečně hladká a promixovaná, přidáváme postupně vodu (cca 200 ml) do konzistence, která nám na lískooříškový krém vyhovuje.
  12. Takto připravený krém mažeme na sušenky.

Praktické

  • Sušenky skladujeme v lednici.

Obměna

  • Sušenky můžeme plnit i jiným krémem, například citrónovým.

Konečně mám všechny informace na jednom místě

Jitka: Dobrý den, chtěla jsem vám moc poděkovat za...

Jste všichni tak milí, díky za podporu!

Annakrata: Jste všichni tak milí, já myslela,že moje zážitky...

Váš web mě stále obohacuje

Katka: Váš web mi přináší zajímavé články, obohacuje mne...

Děkuji, že je tady vše na jednom místě přehledně a srozumitelně

Dobrevpet: Jsem moc ráda, že jsem narazila na vaše...

Jsem vaší velkou fanynkou a na JJ stránkách jsem už závislá

Miluše V.: Evi, moc děkuji za milé setkání v...

Díky JJ se mi běhá lehčeji a déle vydržím – je to tak jednoduché!

Hanka: Dobrý den, hlásím, že po dvou týdnech na...

Vaše vedení je úžasné – kila jdou dolů a nemám chuť na sladké

Marie: děkuji za další přísun informací. Už podle vás...

Už nikdy nechci zpět: konečně se cítím se fit

Evacernosk: Děkuji za tento kurz, přesto že jsem dané...

Hlavní je ten pocit, jak se po kurzu cítím!

Alko: Splaskla jsem přes prsa o 6 cm, v...

Objevila jsem kapustu a nemohu se jí nabažit!

Stipl2: Misto cizrny sel do hrnce opeceny tempeh a...

Očista byla super!

Janakralicek: Očista byla super, diplom jsem si udělila, byla...

Děkuji za skvělý kurz

Ilona: Děkuji, děvčata, za skvělý kurz. Tady to jde...

Martina: Výborné! A muž pochválil: „Máš

Martina: Výborné! A muž pochválil: "Máš to dobrý" :)...

Obdivuji pestrost ve vašich receptech

Romana: Prozatím se rozkoukávám, obdivuji pestrost, s kterou je...

Konečně mě přešly chutě na sladké „z nudy“

Annakrata: Pokud si dám k snídani polévku a k...
  1. Zobrazit 5 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článek4 tipy, díky kterým připravíte jídlo do 15 minut
Další článekMexická fazolová rýže