Domácí "Disko" sušenky s lískooříškovou náplní bez cukru pro děti i dospělé. Jsou snadné, chutné a mnohem zdravější než ty kupované.
Ingredience

Na sušenky:

  • 150 g ovesných vloček
  • 100 g kešu/mandlového másla
  • 35 g mouky z hnědé rýže
  • 60 g kokosového oleje
  • 50 ml rýžového sirupu (podle chuti)

Na lískooříškový krém:

  • 2 velké hrsti lískových oříšků
  • 1,5 lžíce kvalitního kakaa/karobu
  • 50 ml rýžového sirupu (podle chuti)

Jak vytvořit domácí disko sušenky bez cukru

  1. Nejdříve si připravíme sušenky. Troubu předehřejeme na 180°C a plech vyložíme pečícím papírem.
  2. V malém hrnci rozpustíme kokosový olej.
  3. Smícháme všechny ingredience na sušenky, zalijeme rozpuštěným kokosovým olejem a pořádně promícháme.
  4. Vlhkýma rukama tvoříme sušenky.
  5. Pečeme podle velikosti sušenek 10-15 minut, dokud nejsou zlatavé.
  6. Po vyndání z trouby jsou sušenky hodně křehké. Nechte je proto vystydnout, budou pak pevnější.
  7. Zatímco budou sušenky stydnout, připravíme lískooříškový krém.
  8. Lískové oříšky dáme na pár minut opražit do trouby předehřáté na 180°C.
  9. Opražené oříšky necháme vystydnout a pak je rozmixujeme v mixéru do hladké konzistence (může chvilku trvat).
  10. Přidáme kakao a rýžový sirup a ještě chvíli promixujeme.
  11. Když je směs dostatečně hladká a promixovaná, přidáváme postupně vodu (cca 200 ml) do konzistence, která nám na lískooříškový krém vyhovuje.
  12. Takto připravený krém mažeme na sušenky.

Praktické

  • Sušenky skladujeme v lednici.

Obměna

  • Sušenky můžeme plnit i jiným krémem, například citrónovým.

S JJ mám zaručenou jak pestrost, tak i že si pochutnáme

Martina: Tak když už je ta neděle, dopřála jsem...

Hlavní je ten pocit, jak se po kurzu cítím!

Alko: Splaskla jsem přes prsa o 6 cm, v...

Kamarádky mě chválí, jak dobře vypadám a zářím

Ikminka: Ahoj všichni! Minulý rok jsem začala jíst jinak,...

Neuvěřitelných 13 cm v pase dole!

Iveta: Od začátku ledna mám 5 kg dole, díky...

JJ má pro mě kouzlo, které nejde ani popsat

Miluše: JJ má pro mě kouzlo, které nejde ani...

I můj nastávající se oblizuje až za ušima

Vfadra: Jídla jsou skvělá, celkově se snažím vařit zdravě,...

Přerod tetičky Tsunami na tanečnici salsy pokračuje.

Evi, Helčo. Co jste mi to udělaly! Místo práce...

Články jsou tak nabité tipy, že jde z toho hlava kolem 🙂

Martina: Díky moc za celý “seriál” Cestujeme se zdravou stravou,...

Martina: Výborné! A muž pochválil: “Máš

Martina: Výborné! A muž pochválil: "Máš to dobrý" :)...

Jsem moc ráda, že jsem do sebe za kurz investovala

Giana: Váš kurz se mi moc líbí. Jídla jsou...

Vaření dle JJ je zábava a rychlovka a navíc s dobrým pocitem

Spenito: Klasické konvenční vaření mně v poslední době přestávalo...

Nějak mi zmizelo 6 kg

Dagmar: mám výbornou náladu, protože jsem ze skříně vytáhla oblečení,...

Rychlá příprava jídel, které mi chutnají

Pribe: Mám dole 4,8 kg a pokračuji dál. Je...

Cukroví bylo šup šup hotové

Magdalena: Tohle univerzální těsto je super svou variabilitou. Použila...

Zatím každé jídlo, které jsem dle JJ vařila, bylo mňam

Kattru: Zatím každé jídlo bylo moc dobré a ani...

Konečně jsem začala chutně vařit

Julajka: Chtěla jsem Vám poděkovat za úžasný kurz, pečlivě...

3 komentáře. Jak to vidíte vy? Napište komentář.

  1. Zobrazit 3 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článek4 tipy, díky kterým připravíte jídlo do 15 minut
Další článekMexická fazolová rýže