Domácí "Disko" sušenky s lískooříškovou náplní bez cukru pro děti i dospělé. Jsou snadné, chutné a mnohem zdravější než ty kupované.
Ingredience

Na sušenky:

  • 150 g ovesných vloček
  • 100 g kešu/mandlového másla
  • 35 g mouky z hnědé rýže
  • 60 g kokosového oleje
  • 50 ml rýžového sirupu (podle chuti)

Na lískooříškový krém:

  • 2 velké hrsti lískových oříšků
  • 1,5 lžíce kvalitního kakaa/karobu
  • 50 ml rýžového sirupu (podle chuti)

Jak vytvořit domácí disko sušenky bez cukru

  1. Nejdříve si připravíme sušenky. Troubu předehřejeme na 180°C a plech vyložíme pečícím papírem.
  2. V malém hrnci rozpustíme kokosový olej.
  3. Smícháme všechny ingredience na sušenky, zalijeme rozpuštěným kokosovým olejem a pořádně promícháme.
  4. Vlhkýma rukama tvoříme sušenky.
  5. Pečeme podle velikosti sušenek 10-15 minut, dokud nejsou zlatavé.
  6. Po vyndání z trouby jsou sušenky hodně křehké. Nechte je proto vystydnout, budou pak pevnější.
  7. Zatímco budou sušenky stydnout, připravíme lískooříškový krém.
  8. Lískové oříšky dáme na pár minut opražit do trouby předehřáté na 180°C.
  9. Opražené oříšky necháme vystydnout a pak je rozmixujeme v mixéru do hladké konzistence (může chvilku trvat).
  10. Přidáme kakao a rýžový sirup a ještě chvíli promixujeme.
  11. Když je směs dostatečně hladká a promixovaná, přidáváme postupně vodu (cca 200 ml) do konzistence, která nám na lískooříškový krém vyhovuje.
  12. Takto připravený krém mažeme na sušenky.

Praktické

  • Sušenky skladujeme v lednici.

Obměna

  • Sušenky můžeme plnit i jiným krémem, například citrónovým.

Jídlo jsou pestrá a rozmanitá, že už se nechci vrátit ke klasice

Viky: Hezký den, jídla jsou pestrá, rozmanitých chutí, že...

Váš web mě stále obohacuje

Katka: Váš web mi přináší zajímavé články, obohacuje mne...

Díky kurzu jsem snížila přísun chipsů a dalších nesmyslů

Gseidlova: Všechny recepty jsou vynikající. Snížila jsem výrazně přísun...

Díky vám mohu něco udělat pro zdraví sebe i svých blízkých

Zdeňka H.: Velice ráda vařím z Vašich receptů, naposledy to...

Nechutná mi sladké: to jsem ani nemyslela, že se někdy stane

Katchenka: Velkou inspirací na to, co vařit, mi jsou...

Poděkování

Dobrý den, chtěla jsem moc poděkovat za tyto inspirující...

Děkujeme za mlíčko pro nekojené děti

Míla: Ahoj jíme jinak, chtěla bych vám poděkovat (hlavně) za...

Díky kurzu již chápu souvislosti

Ilona: Jsem šťastná, že jsem si váš kurz koupila....

I po 3 letech na vege stravě mě JJ posunulo mnohem dál

Pavlivlmaeorua: Již jsem prošla kurzem jarní očista, naprosto mě...

Děkuji, jak se o nás krásně staráte

Tereza: Tak já také ještě jednou díky! Krásně se...

Absolutně luxusní koprovka, po které mě nebolí břicho

Pstoklask: Absolutně luxusní koprovka, po které mě (konečně!) nebolí...

Eva: “Jím jinak” a jsem nadšená!

Eva: "Jím jinak" už podle vás vařím měsíc a...

Bez cukru, vajíček, bílé mouky… a takhle výtečné

Magda: Tak, a vánoční cukroví mám dodělané, jupííííííííííííííííííííí. Linecké...

Doslova hltám všechny nové články!

Zdenka N.: Poslední dobou hltám vaše nové články, jsou super!...

I sestřička v nemocnici si všimla, že jím zdravě

Bartoanaovj: Evi, Helčo, děkuji za práci kterou děláte. I...

JJ má pro mě kouzlo, které nejde ani popsat

Miluše: JJ má pro mě kouzlo, které nejde ani...

    • Muzete zkusit mouku z bile ryze, jahlovou mouku, mozna i pohankovou.. zkuste a uvidite, myslim, ze to pujde 🙂

  1. Zobrazit 5 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článek4 tipy, díky kterým připravíte jídlo do 15 minut
Další článekMexická fazolová rýže