- 2 hrnky špaldové mouky (ideálně jemně mletá)
- 2 hrnky ječné mouky (ideálně jemně mléta)
- menší 1/2 hrnku pohankové mouky
- studená voda dle potřeba (1-1,5 litru)
- olej (pokud nemáte kvalitní pánev, kde lze dělat palačinky bez oleje)
- V míse rozmícháme všechny mouky.
- Postupně pak vmícháváme studenou vodu tak dlouho, až dostaneme velmi řídké těsto na palačinky.
- Na rozpálené pánvi vymazané olejem pak smažíme tenké palačinky a obracíme v momentě, kdy se začnou odlupovat.
Mně se osvědčilo “smažit” palačinky na teflonové pánvi jen jednou vytřené olejem, pak už žádný nedávám. Drobečky, které se občas udělají z úlomků, utírám papírovým ubrouskem a mám krásně křupavé palačinky zcela bez oleje.
KombinujemeVeganské palačinky můžeme podávat teplé na sladko jako dezert nebo na slano jako hlavní jídlo Zkombinujeme-li palačinku s luštěninovou pomazánkou a teplou zeleninou, dostaneme kompletní talíř a velmi rychlý oběd či večeři. Palačinky můžeme dát dětem do školy či vzít s sebou na výlet místo chleba.
ObměnaMísto špaldové mouky klidně použijte jinou celozrnnou. Vhodná je žitná, rýžová, pohanková. Stejně dobře můžeme udělat palačinky jen z jednoho druhu mouky.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Právě jsem palačinky dovařila a ochutnala , požila jsem špaldovou a ovesnou mouku , jsou výborné , vláčné a povedly se , děkuji za recept😍
Dneska odzkoušeno, dělala jsem tak z poloviční porce a měla jsem je udělat z celé, snědeno, pochváleno a nic nezbylo. Měli jsme je se špenátem, čočkou a posypkama a semínkama.