- 2 hrnky špaldové mouky (ideálně jemně mletá)
- 2 hrnky ječné mouky (ideálně jemně mléta)
- menší 1/2 hrnku pohankové mouky
- studená voda dle potřeba (1-1,5 litru)
- olej (pokud nemáte kvalitní pánev, kde lze dělat palačinky bez oleje)

Odhal skutečné příčiny jarní únavy, detox potraviny a skryté překážky pro tvůj rozkvět! Jen do 17.2. Pak začínáme Jarní očistu.
PŘEJÍT NA ZÁZNAM

- V míse rozmícháme všechny mouky.
- Postupně pak vmícháváme studenou vodu tak dlouho, až dostaneme velmi řídké těsto na palačinky.
- Na rozpálené pánvi vymazané olejem pak smažíme tenké palačinky a obracíme v momentě, kdy se začnou odlupovat.
Mně se osvědčilo “smažit” palačinky na teflonové pánvi jen jednou vytřené olejem, pak už žádný nedávám. Drobečky, které se občas udělají z úlomků, utírám papírovým ubrouskem a mám krásně křupavé palačinky zcela bez oleje.
Kombinujeme
Veganské palačinky můžeme podávat teplé na sladko jako dezert nebo na slano jako hlavní jídlo Zkombinujeme-li palačinku s luštěninovou pomazánkou a teplou zeleninou, dostaneme kompletní talíř a velmi rychlý oběd či večeři. Palačinky můžeme dát dětem do školy či vzít s sebou na výlet místo chleba.
ObměnaMísto špaldové mouky klidně použijte jinou celozrnnou. Vhodná je žitná, rýžová, pohanková. Stejně dobře můžeme udělat palačinky jen z jednoho druhu mouky.
🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!
Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.
Komentáře
Parádní těsto a moc dobré palačinky, díky. Dělala jsem z poloviční porce, 1 hrnek špaldové celozrnné mouky, po 1/2 hrnku mouky čirokové a rýžové, menší 1/4 hrnku mouky pohankové, cca 3/4 l vody, přidala jsem i nahrubo rozmixovanou lžíci lněného semínka z ranního nápoje. Palačinky jsou krásně vláčné a dobře se rolují, nelámou se 👌🙏❤️
Právě jsem palačinky dovařila a ochutnala , požila jsem špaldovou a ovesnou mouku , jsou výborné , vláčné a povedly se , děkuji za recept😍