Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Rolky a palačinky

Kimchijeon – korejská kimchi palačinka

Uvařeno

Dnes jsem připravila Kimchijeon – výbornou korejskou palačinku, kterou má rád i můj manžel. Nepřekvapuje mě to, je to delikatesa.

Ingredience
  • 200 g kimchi
  • 1 střední cibule
  • pár kousků pak choi
  • 3 lžíce sezamového oleje
  • sůl
  • 60 g mouky T1 nebo pšeničné celozrnné polohrubé mouky
  • 90 g vody

Jindra Motýl je můj obchodní partner. Vlastně byl. Časopis, který jsme spolu vydávali, jsme prodali, já ze společnost...

Jak připravit korejskou kimchi palačinku

  1. Do mísy dejte nakrájené kimchi.
  2. Ke kimchi přidejte nakrájenou cibuli a pak choi, osolte a promíchejte.
  3. Přidejte mouku a vodu a dobře promíchejte.
  4. Jak si v zimě dobít své životní baterie?
    Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
    Stáhnout 100% ZDARMA
  5. Do nepřilnavé pánve nalijte 2 lžíce sezamového oleje, zahřejte, směs vložte do pánve a dobře rozetřete. 
  6. Dobře opečte z jedné strany, otočte, přidejte 1 lžíci sezamového oleje a opékejte z druhé strany.
  7. Položte na talíř a hůlkami natrhejte kousky, které pak máčejte v sójové omáčce.

Praktické

  • Toto množství je na pánev od 26 – 30cm.
  • Množství zeleniny celkem bylo 350 g.
  • Kimchijeon obracím vyhozením a otočením palačinky ve vzduchu, protože je to jediný způsob jak jí nepotrhat.
  • Po verzi bez sóji použijte k namáčení hrachovou nebo pohankovou tamari nebo omáčku úplně vynechejte.

Obměna

  • Místo pak choi můžete použít pekingské zelí nebo i čerstvou cibulku s natí.

Děti

  • Kimchi je vhodné pro děti až od 2 let. Je velmi pikantní a slané. Ale některé děti tuto chuť potřebují (zejména ty narozené v elementu Kovu) a kimči jim chutná. Do kimči je ale nenuťte, většina dětí ostré chutě nemá ráda až do puberty.

PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?

Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

13 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Gaji Bokkeum

Recept pro milovníky korejské kuchyně a pikantního jídla. Korejská klasika vhodná pro léto.

Korejské letní jjigae

Pro milovníky korejské kuchyně, pikantního jídla a polévek, další korejské Jjigae, které stojí za to vyzkoušet.

Korejské mandu

Výtečné taštičky inspirované korejský receptem, ale oproti originálu zcela bez živočišných produktů. Taštičky jsou opravdu hodně “žravé” a i kd...

Sladkokyselá quinoa

Rychlé a lahodné, přirozeně bezlepkové jídlo plné kontrastních chutí, o které se postará dýně, umeocet a kysané zelí.

Korejské Japchae jinak

Korejský pokrm Japchae je míchaná zelenina se skleněnými nudlemi ze sladkých brambor a v původní verzi také s masem. Vyzkoušejte tuto zdravější veganskou v...

Pak choi polévka

Tato polévka vás nejen pořádně zahřeje, ale i zasytí. Je rychlá na přípravu a můžete jí obměňovat podle vaší fantazie.