Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Rolky a palačinky

Kimchijeon – korejská kimchi palačinka

Uvařeno

Dnes jsem připravila Kimchijeon – výbornou korejskou palačinku, kterou má rád i můj manžel. Nepřekvapuje mě to, je to delikatesa.

Ingredience
  • 200 g kimchi
  • 1 střední cibule
  • pár kousků pak choi
  • 3 lžíce sezamového oleje
  • sůl
  • 60 g mouky T1 nebo pšeničné celozrnné polohrubé mouky
  • 90 g vody

V každém těhotenství naberu 20-25 kg. Děti mám tři a s váhou to nebylo snadné. Nechala jsem si udělat jídelníček. Pak...

Jak připravit korejskou kimchi palačinku

  1. Do mísy dejte nakrájené kimchi.
  2. Ke kimchi přidejte nakrájenou cibuli a pak choi, osolte a promíchejte.
  3. Přidejte mouku a vodu a dobře promíchejte.
  4. Do nepřilnavé pánve nalijte 2 lžíce sezamového oleje, zahřejte, směs vložte do pánve a dobře rozetřete. 
  5. Dobře opečte z jedné strany, otočte, přidejte 1 lžíci sezamového oleje a opékejte z druhé strany.
  6. Položte na talíř a hůlkami natrhejte kousky, které pak máčejte v sójové omáčce.
DETOX SADA NA PODZIM
Jak se zbavit únavy, vyhnout rýmám a na podzim neztloustnout.
Stáhni si ZDARMA

Praktické

  • Toto množství je na pánev od 26 – 30cm.
  • Množství zeleniny celkem bylo 350 g.
  • Kimchijeon obracím vyhozením a otočením palačinky ve vzduchu, protože je to jediný způsob jak jí nepotrhat.
  • Po verzi bez sóji použijte k namáčení hrachovou nebo pohankovou tamari nebo omáčku úplně vynechejte.

Obměna

  • Místo pak choi můžete použít pekingské zelí nebo i čerstvou cibulku s natí.

Děti

  • Kimchi je vhodné pro děti až od 2 let. Je velmi pikantní a slané. Ale některé děti tuto chuť potřebují (zejména ty narozené v elementu Kovu) a kimči jim chutná. Do kimči je ale nenuťte, většina dětí ostré chutě nemá ráda až do puberty.

PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?

Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

12 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Gaji Bokkeum

Recept pro milovníky korejské kuchyně a pikantního jídla. Korejská klasika vhodná pro léto.

Korejské letní jjigae

Pro milovníky korejské kuchyně, pikantního jídla a polévek, další korejské Jjigae, které stojí za to vyzkoušet.

Korejské mandu

Výtečné taštičky inspirované korejský receptem, ale oproti originálu zcela bez živočišných produktů. Taštičky jsou opravdu hodně “žravé” a i kd...

Sladkokyselá quinoa

Rychlé a lahodné, přirozeně bezlepkové jídlo plné kontrastních chutí, o které se postará dýně, umeocet a kysané zelí.

Korejské Japchae jinak

Korejský pokrm Japchae je míchaná zelenina se skleněnými nudlemi ze sladkých brambor a v původní verzi také s masem. Vyzkoušejte tuto zdravější veganskou v...

Pak choi polévka

Tato polévka vás nejen pořádně zahřeje, ale i zasytí. Je rychlá na přípravu a můžete jí obměňovat podle vaší fantazie.