- čtvrtka malé kapusty
- 1 lžíce oleje
- shoyu
- 1-2 stroužky česneku
- špetka soli
- Do hrnce s tlustým dnem nalijte olej a dejte ho pořádně rozehřát.
- Nakrájejte kapustu i česnek na tenké proužky.
- Jakmile je olej horký, vsypte kapustu i s česnekem, posolte špetkou soli, zakryjte pokličkou a ztlumte na nejnižší plamen.
- Duste cca 4-5 minut (v polovině zkontrolujte, zda-li se nepřipaluje).
- Kapusta by měla být křupavá a mírně osmahlá (zlatavá). Postříkejte shoyu a vypněte.
- Posypte pažitkou nebo petrželkou.
- Podávejte například s kaší z jáhel vařených s jasmínovou bílou rýží jako snídani nebo jako křupavou zeleninovou přílohu k hlavnímu chodu.
PS: Víte už jak na zdravé cukroví?
My na Jíme Jinak ano! Naučíme vás chutné cukroví - bez cukru a 100% rostlinné! 💖 Mrkněte jak nahradit cukr ve vánočním pečení nebo se seznamte s perfektním plánem pečení zdravého cukroví. A myslíme i na vás, kterým dělá starosti lepek. Ochutnejte některý ze 40 receptů na bezlepkové cukroví.
Komentáře
Dobrota veliká 😊…s rýží basmati, čočkou beluga, kysaným zelím, nastrouhanou mrkví, posypané pórkem a opraženým slunečnicovým semínkem😋
Mňamka. Neměla jsem česnek (hrůza), tak jsem to posypala trochou asafoetidy a na závěr ještě přidala umeocet.