Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Křupavá zlatavá kapusta

Uvařeno

Mám moc ráda zeleninu, která je stále křupavá a šťavnatá, ale zároveň je hezky dozlatova osmahlá. Tak právě taková je tato kapusta.

Ingredience
pro 1 porci
  • čtvrtka malé kapusty
  • 1 lžíce oleje
  • shoyu
  • 1-2 stroužky česneku
  • špetka soli

Víte, že sex a jídlo spolu úzce souvisejí? Mám to vyzkoušené. Když je člověk unavený a nemocný, tak intimní život jde...

Jak na křupavou zlatavou kapustu
  1. Do hrnce s tlustým dnem nalijte olej a dejte ho pořádně rozehřát.
  2. Nakrájejte kapustu i česnek na tenké proužky.
  3. Jakmile je olej horký, vsypte kapustu i s česnekem, posolte špetkou soli, zakryjte pokličkou a ztlumte na nejnižší plamen.
  4. Duste cca 4-5 minut (v polovině zkontrolujte, zda-li se nepřipaluje).
  5. Kapusta by měla být křupavá a mírně osmahlá (zlatavá). Postříkejte shoyu a vypněte.
  6. Posypte pažitkou nebo petrželkou.
Praktické
  • Podávejte například s kaší z jáhel vařených s jasmínovou bílou rýží jako snídani nebo jako křupavou zeleninovou přílohu k hlavnímu chodu.

PS: Jde hubnout a normálně jíst? Pojď to zjistit! 😁

Tisíce lidí s námi shodily 5 kg za 14 dní. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček s výbornými recepty, videa, jemné cvičení - a živou podporu! Už za 2 týdny uvidíš výsledky. Mrkni na výzvu Hubneme do plavek a naskoč!

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

26 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Andrea Karla
11. 6. 2024

Výborný recept👍

Dobrota veliká 😊…s rýží basmati, čočkou beluga, kysaným zelím, nastrouhanou mrkví, posypané pórkem a opraženým slunečnicovým semínkem😋

Ukázat další komentáře