Mám moc ráda zeleninu, která je stále křupavá a šťavnatá, ale zároveň je hezky dozlatova osmahlá. Tak právě taková je tato kapusta.
Ingredience
pro 1 porci
  • čtvrtka malé kapusty
  • 1 lžíce oleje
  • shoyu
  • 1-2 stroužky česneku
  • špetka soli

Jak na křupavou zlatavou kapustu

  1. Do hrnce s tlustým dnem nalijte olej a dejte ho pořádně rozehřát.
  2. Nakrájejte kapustu i česnek na tenké proužky.
  3. Jakmile je olej horký, vsypte kapustu i s česnekem, posolte špetkou soli, zakryjte pokličkou a ztlumte na nejnižší plamen.
  4. Duste cca 4-5 minut (v polovině zkontrolujte, zda-li se nepřipaluje).
  5. Kapusta by měla být křupavá a mírně osmahlá (zlatavá). Postříkejte shoyu a vypněte.
  6. Posypte pažitkou nebo petrželkou.

Praktické

  • Podávejte například s kaší z jáhel vařených s jasmínovou bílou rýží jako snídani nebo jako křupavou zeleninovou přílohu k hlavnímu chodu.

Je úžasné, jak jde váha sama dolů!

Jajabre: Zdravím všechny. Zítra to bude 14 dní. Koupila...

Poděkování

Dobrý den, vaše stránky jsem objevila cca před měsícem....

Jídlo je výborné, rychlé a léčí a navíc ušetřím na nákupech

Vherm: Ahoj všem, jsem 12. den v hubnutí do...

Skvělé filmy, neskuteční lidé

Jana: Mila Evi a Heli a vsichni, kdo jste...

Je mi mnohem líp ve vlastním těle

Hanka: Dobrý den, děkuji za kurz. Zhubla v pase...

Nechápu, jak jsem přežila, když jsem jedla, jak jsem jedla

Eva: Díky! A jinak celé menu opravdu skvělé... s...

Děkuji za perfektní kurz a cenné rady

Kateřina: Ahoj, zdravím všechny účastníky kurzu ? Děkuji celému...

Óda na jara a jarní očistu (Marek)

Postit se dá i s radostí a humorem, jak...

Dodáváte mi odvahu zkoušet nové

Magda: Přidávám se k ostatním Evičko, moc děkuji za...

Radka: Díky za bezvadné materiály a podporu

Děkuji za všechen bezvadný materiál na webu i za...

Děkuji za tolik receptů, nápadů a podpory v perfektním kurzu

Alkcz: Milá Evi, Helčo a Romane, Chtěla bych vám všem...

Díky za kurz, který mě nikam netlačil, ale naopak motivoval

MoniVr: Dobrý den, chci moc poděkovat, cítím se moc...

Své porce musím bránit před rodinou:-)

Adad: Dobrý den, děkuji za krásný a hlavně srozumitelný...

Musím pořídit nový šatník – zhubla jsem z 60 na 53 kg!

Hanka: Jen jsem Vám chtěla poděkovat. V kurzu jsem...

Stal se zázrak. Dcera je nadšená z jídla

Trundova: Večer dcera (10 roků) snědla zbylou svíčkovou a...

JJ mi pomohlo najít směr, kterým chci jít

Petrushe: Ahoj Evi, chci touto cestou moc poděkovat za...

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

5 komentáře. Jak to vidíte vy? Napište komentář.

  1. Když jsem tuto zeleninku naservírovala, bylo mi trochu úzko, protože se všichni tvářili hrozně, pak se mi ale ulevilo, když ochutnali a shodli se, že to chutná líp než vypadá.

  2. Dnes jsme meli k ovsu se zlutym hrachem a slunecnicovym seminkem a tofu na male kosticky. Detem zprvu nechutnala, ale kdyz si to vsechno smichali a na kazde sousto dali kus syrove zeleniny, tak to snedli ?

  3. Dnes jsem si dala do tortily s fazolovou paštikou (ze zdejšího receptu),kvašeným zelím a jarní cibulkou ….. mňam!

  4. Zobrazit 5 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekGlazovaná karotka s hráškem
Další článekSlavnostní slaní šnečci z listového těsta