Mám moc ráda zeleninu, která je stále křupavá a šťavnatá, ale zároveň je hezky dozlatova osmahlá. Tak právě taková je tato kapusta.
Ingredience
pro 1 porci
  • čtvrtka malé kapusty
  • 1 lžíce oleje
  • shoyu
  • 1-2 stroužky česneku
  • špetka soli

Jak na křupavou zlatavou kapustu

  1. Do hrnce s tlustým dnem nalijte olej a dejte ho pořádně rozehřát.
  2. Nakrájejte kapustu i česnek na tenké proužky.
  3. Jakmile je olej horký, vsypte kapustu i s česnekem, posolte špetkou soli, zakryjte pokličkou a ztlumte na nejnižší plamen.
  4. Duste cca 4-5 minut (v polovině zkontrolujte, zda-li se nepřipaluje).
  5. Kapusta by měla být křupavá a mírně osmahlá (zlatavá). Postříkejte shoyu a vypněte.
  6. Posypte pažitkou nebo petrželkou.

Praktické

  • Podávejte například s kaší z jáhel vařených s jasmínovou bílou rýží jako snídani nebo jako křupavou zeleninovou přílohu k hlavnímu chodu.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

5 komentáře. Jak to vidíte vy? Napište komentář.

  1. Když jsem tuto zeleninku naservírovala, bylo mi trochu úzko, protože se všichni tvářili hrozně, pak se mi ale ulevilo, když ochutnali a shodli se, že to chutná líp než vypadá.

  2. Dnes jsme meli k ovsu se zlutym hrachem a slunecnicovym seminkem a tofu na male kosticky. Detem zprvu nechutnala, ale kdyz si to vsechno smichali a na kazde sousto dali kus syrove zeleniny, tak to snedli 😊

  3. Dnes jsem si dala do tortily s fazolovou paštikou (ze zdejšího receptu),kvašeným zelím a jarní cibulkou ….. mňam!

  4. Zobrazit 5 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekGlazovaná karotka s hráškem
Další článekSlavnostní slaní šnečci z listového těsta