PS: Chceš dobít své životní baterie?
Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !
Zámek v Mníšku pod Brdy nabízí speciální „dětskou prohlídku“. Ta se od „dospělé“ liší tím, že se průvodce nevěnuje dynastickým peripetiím, dědickým vztahům a letopočtům, nýbrž ukazuje dětem, co se tenkrát nosilo, z čeho se jedlo a jak se chodilo na záchod. I dospělé takováto instruktáž baví mnohem víc než klasická prohlídka. Podobnou zkušenost učinila svého času i Maria Montessori, když zkušenosti získané při práci s mentálně postiženými dětmi aplikovala na děti zdravé – a ono to šlo a ukázalo se to dokonce jako velmi vhodné.
Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !
Také žiju sama a potýkám se s tím samým problémem. Miso polévku ještě 1 porci schopná uvařit jsem, ale dál je to horší. Někdy ti druhou porci dám do termosky a s ne příliš velkou chutí sním k večeři (nemám ráda totéž jídlo 2x po sobě), jindy to prostě druhý den ohřeju, i když se to nemá. Vyhazovat jídlo nebudu, ať si říká kdo chce co chce. Žiju z důchodu a na vyhazování nemám. Dělám i to, že si uvařím třeba 2,3 porce rýže, krup, těstovin, to se ohřívat může. Dám do lednice, uvařím nějakou zeleninu a luštěninu se seitanem, tofu nebo tempehem a přidám nakonec nějakou už uvařenou přílohu. Je to problém, vařit pro jednoho a neohřívat. Holt někdy ohřeju, vyhazovat nebudu.
Bydlím v menším městě (Tábor) a topinambury jsem koupila před pár dny v Kauflandu. Je to sice obchod, do kterého běžně nechodím, nemám ho při cestě, šla jsem tam koupit dárkovou kartu pro tátu, který tam nakupuje asi nejradši. Ale měli tam i dlouhou bílou ředkev a fenykl, takže tam asi čas od času zajdu. Pokud máte ve svém městě Billu, zkusila bych to i tam, občas tam mívají tyhle ne úplně běžné zeleniny.
Buďte první, kdo napíše komentář