Domů > Magazín Zrnění > Téma

Staročeská postní jídla

Možná už jste v diskusi s nemakrobiotiky o tom, co a proč to vlastně jíte (samozřejmě pokud se do takových debat vůbec pouštíte), někdy použili argument, že se svou stravou vlastně vracíte k jídelním zvyklostem našich předků – ne těch z dvacátého ani devatenáctého století, jejichž životní styl už byl hluboce poznamenán průmyslovou revolucí, ale těch dávnějších, středověkých nebo ještě starších. Je ve skutečnosti tento argument pravdivý? 

Pouze pro členy programu Magazín Zrnění

Prozkoumat

PS: Cítíte se pořád unavená a bez energie?

Vstáváte ráno s pocitem, že byste nejraději zůstala v posteli? Co si dobít baterky a postarat konečně i o sebe? Je čas na podzimní detox. Mrkněte jak opět získat energii.

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

12

Menu na jarní víkend

Na jarním talíři by neměla chybět čerstvost a pestrost, zelená barva zeleniny, natí, divokých bylin a kyselá chuť. Pojďme si představit, uvařit a s chutí s...
klub
92

Regenerace jater a žlučníku

Jaro může být dobou velkých očistných procesů v těle. Někdy se spustí samy, protože tělo se potřebuje zbavit přebytků po svátcích a zimě, jindy je může spu...
klub
4
7

Jak na antikoncepci zdravě

Užívání hormonální antikoncepce s sebou přináší rizika – jaká to jsou a jak to dělat jinak, pokud se zrovna neplánujete stát rodiči?
18
15

Tři králové a purpurové vykuřování

Víte, co je Svatvečer svíček nebo svatoblažejské požehnání? Proč se zapichoval do trámu nůž, na který byl přivázán chléb a vánočka? Tušíte, kdo a proč vyku...
11

Šiitake

Šiitake jsou původem japonské divoce rostoucí dřevokazné houby, jejichž vynikající výživné a léčivé vlastnosti jsou v orientální kuchyni a medicíně už po s...
28
2

Ruku v ruce s tradicemi aneb posvícení a hody

“To je zlaté posvícení, to je zlatá neděle. Máme maso a zas maso, k tomu kousek pečeně.” Tak je to v říkance, kterou známe z dětství. Škoda, že...