GMO

Hrozivý vývoj potravin. Jakým směrem se budeme ubírat?

Jak jsme se dostali k potravinám, které dnes běžný člověk konzumuje? Jak je možné, že jsou plné chemikálií a s přirozenou stravou nemají nic společného? Po...

Modifikované potraviny a jejich rizika – fakta o GMO

Lidé se bojí jíst sóju, spojují ji s geneticky modifikovanými organismy, ale při konzumaci masa ze zvířat krmených z velké části právě geneticky modifikova...
klub
29
21

10 způsobů, jak se zbavit trávicích problémů (podloženo studiemi)

Až 80 % z nás trápí trávicí problémy. Přispívá k tomu zrychlená doba, stres a špatná strava. Lékaři rádi tyto problémy shrnují pod diagnózu dráždivý trační...
12
2

Tyto běžné emulgátory v potravinách poškozují naše střevo

Možná to znáte. Trpíte nadýmáním, plynatostí a dalšími nepříjemnými střevními problémy a nevíte proč. Vyřadili jste mléčné výrobky, lepek a další dráždivé ...
klub
31
14

Jídlo jako lék: naučte se rozpoznat potraviny dle JIN a JANG (díl 2.)

Které potraviny jsou JANG a které JIN? V této tabulce se naučíme rozpoznávat ty, které jsou extrémní. A naopak zjistíme, které jsou harmonické a pro nás vh...
klub
60
34

Proč nedoporučujeme jíst banány? Z těchto 10 důvodů!

Banány se považují za zdravé ovoce a dávají se dětem už od kolébky. My je ale nedoporučujeme. Nejenom, že působí nepříznivě na naše tělo, kvůli šlechtění j...
2

Burger z umělého masa: zákazníci prý nepoznají rozdíl

Burger King vyměnil u své vlajkové lodi – nejoblíbenějšího burgeru Whopper – hovězí maso za rostlinnou alternativu, umělé maso z produkce Impos...

Biopotraviny – 8 pravd, omylů a otázek

O kvalitě potravin se mluví se zvýšeným zájmem už několik let. Na trhu se objevují produkty s různými novými označeními, aby uspokojily požadavek zákazníků...

Ekosystém se hroutí, kvůli postřikům ubývá včel

Společnost Monsanto často a ráda hlásá, že GMO potraviny mohou pomoci vyřešit světový hlad. Vypadalo to tak věrohodně, že svět málem uvěřil… Ale nyně...
32
21

Nenápadná droga jménem glukózo-fruktózový sirup. Máte ji také v jídelníčku?

Čím dál tím více potravin se sladí místo klasického cukru glukózo-fruktózovým sirupem. Leckomu to možná bude znít zdravěji a zajásá, že výrobci konečně pře...

Semena času – festivalový film č.7

Tento film z letošního festivalu dokumentárních filmů o jídle nás zavede až na Špicberky. Právě tam leží semenná banka, ve které jsou uloženy tisíce odrůd ...
klub
3
2

Bob Carr: Jak dlouho trvá, než se uzdravíme

V tomto videu se ptáme, jak dlouho trvá uzdravení, jaké jsou problémy dnešních lidí, proč je tak těžké se vůbec domluvit a jak najít vztah ke sobě samému.