Mikrobiota

Střevo – střed našeho života

Zdravé střevo je základem našeho zdraví. Je klíčovým orgánem pro zpracování a vstřebávání látek z potravy a tato činnost je zásadně ovlivňována jejím slože...
klub
20
4

Pečivo při celiakii, HITu a intoleranci lepku

Jaké pečivo je vhodné pro celiaky a lidí, kteří nemohou lepek? A jak je to s pečivem při histaminové toleranci? Jaký typ kvásku použít při různých zdravotn...
klub
34

Kváskové pečivo – kdy ano, kdy ne

Je lepší kváskové pečivo nebo to klasické? Kdy kváskové pečivo není vhodné? Jak je to s konzumací pečiva a jaký vliv má na naše zdraví. Proč jsme na pečivu...
klub
16
5

Jak léčit afty a opary

Proč se nám dělají afty a opary? Jak se jich zbavit, když nás trápí dlouhodobě, a co použít jako první pomoc, když se objeví? Jak léčit pásový opar? Tyto a...

Bojíte se dusičnanů v zelenině? Dávají nám silné svaly!

Když lidé začínají jíst zdravě, mají obavu z příliš velkého množství zeleniny kvůli dusičnanům. Překvapivé zjištění přinesly studie, které ukazují, že dusi...

Rostlinná strava léčí deprese. Projekt podporovaný EU dává doporučení

Lidé s depresemi nebo s náchylností k depresem by měli dle projektu MyNetGut podporovaným EU konzumovat více celistvé rostlinné stravy. Může jim prospět po...
5
13

Pouhé 3 dny v nemocnici změní váš střevní mikrobiom k horšímu

Nemocnice by měla být od toho, abychom se brzy zotavili. Místo toho nám ale pobyt v ní může v těle nadělat paseku. Studie zjistila, co pouhý 3 denní pobyt ...