Recepty
Pečené patizony plněné směsí s uzeným tofu
Podzim je plný různorodých barev a chutí! Upečme si malá žlutá sluníčka, která do sebe vtáhla sílu letního slunce.
Pohanka: Prohřátí a energie
Přinášíme vám článek o pohance, tradiční potravině z chladných oblastí střední Asie s mnoha zdravotními benefity. Dozvíte se, jak ji konzumovat pro zvýšení...
13
5
Kompletní průvodce zdravým grilováním bez masa
Máme tu teplo a s ním přichází i grilovací sezóna, která spojuje samé příjemné aktivity – dobrou společnost, čerstvý vzduch a dobré jídlo. A tím nemu...
42
8
Lněné semínko
Len hnědý i zlatý je úžasný! Kromě léčebných účinků má i skvělou chuť. Vedle posílení imunity, zdroje minerálů a esenciálních mastných kyselin také změkčuj...
Jídlo pod lupou
klub
5
5
Mandle a jak je využít v kuchyni
Tato ojedinělá středomořská ořechovina má tisíciletou tradici pěstování i využití pro účely kulinární i vražednické. Syrové slupky mandlí obsahují značné m...
Jídlo pod lupou
kurz
Menu na pracovní týden
I po několika letech zdravého vaření, kdy už je člověk pánem své kuchyně a nikoli naopak, je mnoho lidí na rozpacích, co si má připravovat s sebou do práce...
kurz
Recepty pro péči o dítě
Úryvek z knihy Aveliny a Michia Kushiových o přirozené péči o dítě, která dosud nevyšla česky. Dozvíte se recepty na pokrmy a nápoje, které přispívají k ry...
kurz
Recepty s šiitake
Šiitake jsou původem japonské divoce rostoucí dřevokazné houby, jejichž vynikající výživné a léčivé vlastnosti jsou v orientální kuchyni a medicíně už po s...
kurz
Horský jídelníček
V návaznosti na předchozí dva články nabízíme několik základních receptů pro náročnější turistiku.