- hlíva
- hlávkové zelí
- sezamový olej
- sečuánský pepř
- černý kmín (černucha/Nigella sativa)
- tamari
- rýžový ocet
- sůl
Jak připravit rychlé zelí s hlívou
- Na pánev dejte olej, černuchu a trochu rozdrceného sečuánského pepře. Přidejte na proužky nakrájenou hlívu a restujte tak dlouho, dokud houby nedostanou trošku zlatavé barvy.
- Nyní přidejte nasekané zelí, trochu osolte, promíchejte a duste.
- Když je vše měkké, přidejte tamari, rýžový ocet, zvyšte plamen a rychle pěkně orestujte.
- Servírujte a posypte petrželkou.
Praktické
- Množství ingrediencí přizpůsobte počtu strávníků.
- Abyste dosáhli požadované chuti, nevynechte koření.
- Pro verzi bez sóji použijte pohankovou nebo hrachovou tamari namísto sójové.
Děti
- Kořeněné jídlo nevhodné pro děti. Případně pro děti koření vynechejte a použijte méně s a olej.
PS: Jde hubnout a normálně jíst? Pojď to zjistit! 😁
Tisíce lidí s námi shodily 5 kg za 14 dní. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček s výbornými recepty, videa, jemné cvičení - a živou podporu! Už za 2 týdny uvidíš výsledky. Mrkni na výzvu Hubneme do plavek a naskoč!
Komentáře
Tak repete_ ku kapuste batát a príloha pšeno s ľanom a s restovanou cibuľou a tempehom,kimchi_dopadlo na 👍
Prave sme doobedovali a pochutnali sme si na novom recepte. Bolo to rýchlo, jednoduché a všetkým chutilo :-)
Ďakujeme za inšpiráciu na pestré varenie.