JAK A Z ČEHO VAŘÍME
JAK VAŘÍME

Možná vám vrtá hlavou, co proč v našich receptech nepoužíváme přidaný cukr, mléko, maso, vejce, bílou mouku a další klasické suroviny. Řekneme vám proč. Přes 20 let jsme hledaly, jak se zbavit zdravotních potíží. Vyzkoušely jsme snad každou dietu, co přišla. Nakonec jsme zjistily, že je všechno úplně jinak, než jsme si léta myslely.A navíc vařit bez cukru, mléka, masa, vajec a bílé mouky je velmi snadné! Rády se vámi podělíme o zkušenosti.

JSME EVA A HELENA

BEZ PRŮMYSLOVÉHO ZPRACOVÁNÍ
BEZ CHEMIE

Moderní doba si žádá rychlá, pohodlná a trvanlivá jídla. A tak se většina toho, co dnes lidé snědí, skládá z polotovarů – potravin zabalených v sáčcích, krabičkách a konzervách. Aby nám takové jídlo vydrželo a chutnalo dobře i po týdnech či měsících v průmyslovém balení, je potřeba jej doplnit o mnoho přidaných látek jako jsou kypřidla, zvýrazňovače chutí, aromata, barviva, konzervanty a další. A tak spolu s potravinou sníme i spoustu zbytečné chemie. Ničíme si zdraví a navíc jíme potravu, která přišla o mnoho živin. Mnohdy jsou to skutečně jen prázdné kalorie. Jíme hmotu, která nám dá pocit sytosti, ale nedá nám důležité živiny, které nám pomohou udržet naše tělo v chodu a které potřebujeme pro regeneraci. Naučme se pracovat v kuchyni z čerstvými, opravdovými potravinami. Ušetříme peníze za zpracování výrobku a uděláme hodně pro své zdraví. 

PROČ MINIMUM PRŮMYSLOVĚ ZPRACOVANÉHO

  • Překyseluje organismus.
  • Chudé na živiny.
  • Než výživa je to hmota na zaplácnutí žaludku.
  • Obsahuje mnoho škodlivých látek.
  • Je dražší než vstupní surovina.
  • Ze základní potraviny si můžeme udělat dokonalé, čerstvé a chutné jídlo.

Shrnuto: Vaříme z čerstvých surovin bez chemie!

BEZ PŘIDANÉHO CUKRU
BEZ CUKRU

Bílý cukr (sacharóza) patří mezi jednoduché cukry (monosacharidy), které se skládají pouze z jedné cukerné jednotky (molekuly). Tím se okamžitě vstřebávají, protože je není nutné nijak trávit. Bílý cukr, ale také třeba fruktóza, je zdrojem okamžité energie a velmi rychle zvyšuje hladinu krevního cukru. Jeho úroveň si však náš organismus velmi dobře hlídá, a tak zareaguje po snědení sladké potraviny tak, že vyplaví inzulin (hormon slinivky břišní), který hladinu opět prudce sníží. Tomuto stavu říkáme hypoglykemie a je pro nás velmi nevýhodný, protože pociťujeme hlad i chuť na sladké (i když jsme sladké už snědli), navíc jsme podráždění, unavení a nedokážeme se soustředit. Sladký dortík jednou za čas nikomu neublíží, ale časté, výrazné a dlouhodobě se opakující výkyvy hladiny krevního cukru mohou vést ke vzniku cukrovky (diabetu 2. typu).

PROČ CUKR NECHCEME

  • Překyseluje organismus.
  • Okrádá nás o minerály.
  • Způsobuje výkyvy nálad až deprese.
  • Jeho konzumace je spojena se vznikem mnoha vážných chorob.

Shrnuto: Život může být sladký i bez cukru. Osladíme si jinak!

BEZ MASA
BEZ MASA

Lidské trávení je schopné zpracovat maso. Ale ne v takovém množství a v takové formě, v jaké se dnes běžně konzumuje. Naše střeva jsou příliš dlouhá a maso se v nich rozkládá příliš dlouho. Do krve se tak dostávají látky, které měly tělo opustit. Tomu se říká intoxikace. V podstatě se stravou otravujeme. Proto jsme po jídle s masem unavení a bez nálady. Během trávení masa se totiž vyprodukuje mnoho látek, které pomohou maso rozložit. To zatěžuje všechny trávící orány a navíc vzniklé kyseliny překyselují naše tělo. To se brání uvolněním minerálů, které nám pak ale chybí. Nadbytek živočišných výrobků je spojen s mnoha zdravotními potížemi. Počínaje kardiovaskulárními onemocněními, přes problémy s trávením, až po psychické nemoci. Je potřeba si uvědomit, že živočišné výrobky vznikající ve velkochovech jsou plné toxických látek a stresu, která tam zvířata prožívají. Nechceme to podporovat, myslíme si, že kdyby lidé věděli, jak se jejich řízek dostal na stůl, většina by si ho nedala. Navíc strava, kde převažuje rostlinná složka je prokazatelně výhodnější pro zdraví člověka. Proto naše recepty jsou bezmasé. Nikoli však hladové nebo bez chuti. 

PROČ OMEZIT MASO

  • Trávíme příliš dlouho, dochází tak k intoxikaci organismu.
  • Při trávení masa vznikají kyseliny, které štěpí bílkovinu v mase, dochází k překyselení organismu.
  • Při překyselení organismu přicházíme o minerálové zásoby v těle.
  • Po masité stravě jsme unavení.
  • Při omezení masa máme více energie, lepší náladu a méně chuti na sladké.

Shrnuto: Nejsme šelmy, nemusíme mít maso denně na talíři. Sílu a bílkoviny lze získat i jinak.

BEZ MLÉČNÝCH VÝROBKŮ
BEZ LAKTÓZY

Mléko, ta životodárná tekutina určená pro mláďata, se stalo naší běžnou součástí jídelníčku. Jenže my nejsme mláďata. Nepotřebujeme rychle vyrůst a nabrat hmotu. Nejsme na trávení mléka jiných savců uzpůsobeni, s věkem dokonce ztrácíme schopnost trávit dokonce i mléko mateřské. Navíc mléko čerstvě nadojené, tepelně ani jinak průmyslově zpracované má zcela jiné vlastnosti než to, které se za mléko vydává v obchodech. Mléko a mléčné výrobky z obchodu jsou pro naše tělo cizí látka, se kterou si neví rady a stojí ho velkou námahu ho strávit. Každý si může snadno vyzkoušet, jak mléko a mléčné výrobky naše tělo zahleňují. Stačí je na čas vynechat a pak s k nim vrátit. A kdyby jen to. Dnes se až 80% všech chorob dává do souvislosti právě s konzumací mléka a mléčných výrobků. Mléko a mléčné výrobky by měly být vzácnost, pochoutka, zpestření jídelníčku, me jeho základ. A jde to i bez nich. Máme to vyzkoušené. A nebudete strádat na živiny ani chuťově.

PROČ BEZ LAKTÓZY

  • Mléko zahleňuje.
  • Při trávení překyseluje náš organismus.
  • Tím nás okrádá o minerály.
  • 80% všech nemocí se dává do souvislosti s konzumací mléka.
  • Nejsme mláďátka závislá na kojení.
  • Potřebujeme stravu odpovídající našemu věku a fyzickým potřebám.

Shrnuto: Nejsme mláďátko, které potřebuje extra výživu, aby rychle narostlo.

ZAČNĚTE ZDRAVĚJI
UPRAVTE JÍDELNÍČEK

ZLEPŠETE SI VÁHU I METABOLISMUS

Zkuste to s námi jinak a staňte se hvězdou vaší zdravé kuchyně.

POZNEJTE NOVÉ SUROVINY I POSTUPY

PŘIHLASTE SE DO ONLINE KURZU

Řekneme vám, proč jíme jinak a co nás ke změně jídelníčku vedlo. Představíme vám základní suroviny a naučíme vás je vařit. Ukážeme vám videorecepty.

Již brzy vás pozveme do kurzu. Zaregistrujte se a dáme vám vědět.

ZAREGISTROVAT SE ZDARMA

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?