Domů > Zdravé recepty > Pečivo

Jednoduchý chléb

Uvařeno

Jednoduchý chléb s použitím žitné pasta madre. Naučte se, jak si připravit lahodné pečivo doma a užijte si čerstvě upečený chléb, kdykoli si jen budete přát!

Ingredience

Co se všechno může změnit za 2 měsíce? Když perfekcionistku Vlaďku zavřu do skříně a podívám se na to měsíce...

Recept na jednoduchý chléb s žitnou pasta madre

  1. Do hnětací nádoby dejte mouku s vodou, promíchejte jen lehce a nechte hodinu odpočívat.
  2. Po hodině přidejte žitnou pasta madre, sůl a zapněte hnětač a nechte pracovat, dokud se těsto nenavine na hák – cca 8 minut.
  3. Těsto dejte do mísy vytřenou troškou oleje.
  4. Nechte na lince asi 30 minut. Poté těsto několikrát přeložte a dejte do hodně pomoučené ošatky kynout do lednice. Ošatku zakryjte utěrkou.
  5. Asi tři hodiny před pečením vyndejte ošatku z lednice a nechte kynout při pokojové teplotě.
  6. Předehřejte troubu na 250°C. Do trouby dejte i kastrůlek s vodou a plech, kámen nebo nádobu, na které chléb pečete.
  7. Pečte 20 minut na 250°C.
  8. Po 20 minutách vyndejte kastrůlek s vodou, snižte teplotu na 180°C a pečte dalších 40 minut.
  9. Po upečení dejte chléb vychladnout na rošt.
DETOX SADA NA PODZIM
Jak se zbavit únavy, vyhnout rýmám a na podzim neztloustnout.
Stáhni si ZDARMA

Praktické

  • Pečte podle vaší trouby a celou přípravu si naplánujte podle vašich časových možností.

Obměna

  • Tento chléb a recept funguje, jak je napsán, jakákoliv změna v mouce může mít jiný výsledek.
  • Do těsta může přidat i různá semínka.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let.

PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?

Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Buďte první, kdo napíše komentář

Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Dýňové bulky

Rychlé, voňavé měkounké bulky skvělé pro slané pomazánky i sladké marmelády.

Galetky s cizrnou

Galetky dělám ráda, jsou jednoduché, rychlé a chutné. Náplň do nich může být nekonečně variabilní, a tak zkouším pokaždé jinou. Tato náplň z cizrny je famó...

Slaný koláč na pánvi

Rychlý a zdravý slaný koláč na pánvi plný zeleniny a luštěnin! Těsto a náplň se připraví snadno a výsledkem je lahodná chuťovka, kterou můžete sníst kdykol...

Piada dei morti

Upečte si tradiční italský dezert piada dei morti plný ořechů a slunečnicových semínek. Překvapte své blízké originálním receptem inspirovaným starověkou t...

Manakeesh Zaatar jinak

Tento chlebík je výborný k hummusu, různým pomazánkám, dušené zelenině. Můžete si ho také rozkrojit a plnit, vše podle vaší fantazie.

Cuketová vláčná buchta

Slaná cuketová buchta je skvělou možností, jak využít úrodu cuket. Vyzkoušejte náš recept! Buchta vhodná jako svačina, můžete si ji sbalit do krabičky a vy...