Ingredience
  • 200 g pohankové mouky
  • 100 g kokosové mouky
  • 120 g najemno nastrouhané mrkve
  • 50 g rozinek
  • 40 g rýžového sirupu
  • 50 g rýžového oleje
  • 0.5 lžičky sody
  • 1 lžička pečícího prášku bez fosfátů
  • 300 ml mandlového mléka
  • trocha karobu

Postup

  1. Troubu předehřejeme na 180°C a formu na bábovku vymažeme olejem a vysypeme kokosem.
  2. Ve velké míse smícháme všechny ingredience na bábovku. Pokud bude těsto příliš husté, přilejeme mandlové mléko.
  3. Víc jak půlku těsta nalijeme do bábovkové formy a zbytek obarvíme karobem a nalijeme na vrch.
  4. Pečeme uzavřené zhruba 45 min, kontrolujeme špejlí.

2 komentáře. Jak to vidíte vy? Napište komentář.

  1. dnes jsem pekla. bábovka výborná. přidala jsem ještě hrst vlašáků, koukaly na mě smutně ze špajzu, tak skončily v těstě. chci se zeptat, opravdu dáváte do těsta jen 40 g sirupu? Já obvykle sirup doma nemám, sladím běžně sladem. dělala jsem recept z 1,5 dávky, což by odpovídalo 60 g sirupu. dala jsem 4 obalené lžíce sladu, nevážila jsem je, ale bude to minimálně dvojnásobek ne-li víc, a výsledek je tak akorát příjemně sladký. a to bych řekla, že jsem už uvyklá sladit málo.

    • S ořechy to musela být dobrota. Já osobně sladím vše od oka, tohle je Jindřin recept, takže nemám vyzkoušeno. On taky každý sirup i slad sladí trošku jinak, nejlepší je ochutnat těsto 🙂 Já to nedělám a tak někdy to mám sladší, jindy méně, ale nám to nevadí, sníme všechno :-))

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekVyhlášení soutěže o koření značky Benkor
Další článekKakaový pudinkový dortík