Jak připravit pomazánku mama ganoush
- Cuketu dobře upečte v troubě.
- Do kuchyňského robotu dejte upečené cukety, vymačkaný česnek, jogurt, pár lístků máty, sladkou papriku, sůl, citrónovou šťávu, tahini a dvě lžíce extra panenského olivového oleje. Rozmixujte.
- Mama ganoush naservírujte do mističek, posypte za’atarem, pažitkou, paprikou a opraženými slunečnicovými semínky. Pokapejte olivovým olejem a mama ganoush je připraven.
Praktické
- Tepelně zpracovaná zelenina by se měla spotřebovat nejlépe čerstvě připravená do 2 hodin. Pokud vám nějaká pomazánka zbyde, uchovávejte ji v lednici a na talíři pak doplňte kouskem čerstvě napařené zeleniny a ideálně i lžící kvašené.
- Vynikající do placek, k syrové i tepelně zpracované zelenině, na chleba, na rýži.
- Používejte pouze kvalitní olivový olej.
- Máty použijte jen málo, máta peprná je velmi výrazná.
- Pro verzi bez sóji použijte jiný rostlinný
Obměna
- Můžete přidat trochu mletého kmínu.
Děti
- S menším nožství soli a oleje a bez pikatního koření vhodné pro děti od 2 let.
PS: Přibrala jste po zimě? 😦 Během 2 týdnů to spravíme! 😁
Sezóna plavek začne brzy. Máme chutný jídelníček, skvělé recepty, videa, jemné cvičení - a samozřejmě živou podporu a motivaci. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na výzvu Hubneme do plavek a naskočte!
Komentáře
Teda, chuťově je fajn. Akorát nevím, kde jsem udělala chybu, mám to hodně řídké.
Jsem levá a potřebuji na všechno postup, tak jsem úplně nevěděla, jak upéct tu cuketu. Dala jsem ji do skleněné mísy a pokapala trochou oliváče. Pekla asi hodinu a půl. Ale cuketa byla potom hodně šťavnatá.
Dekuji za recept. Prekvapivne uzasne. Lituji ze jsem neudela z dvojite davky.