Naše česká tradiční potravina
Pohanka je v našich končinách tradiční potravina a dříve se běžně jedla. Je bezlepková, má příjemnou oříškovou chuť a spoustu cenných živin. Obsahuje například rutin, který příznivě působí na cévy a 11 % bílkovin ve skoro optimálním poměru.
Produkty z pohanky
TIP jak začít s pohankou:
Pokud si na pohance chcete pochutnat, volte mechanicky loupanou pohanku. Pokud vybíráte mouku, volte raději tu světlou hladkou před celozrnnou, kde byste mohli cítit tzv. “pohankovou pachuť”.
K dostání je v několika variantách:
- pohanka kroupy – příloha, rizota, polévky, sladké dezerty
- pohanka lámanka – polévky, kaše, příloha
- Pohankový bulgur – příloha
- pohankové vločky – kaše, polévky, zahušťování
- pohanková krupice – knedlíky
- pohanková mouka – zahušťování (polévky, karbanátky, jíšky aj.), moučná jídla (knedlíky, těsta, sladká i slaná kuchyně, pečivo), těstoviny
Recepty z pohanky
PS: Pořád tu něco čtete? Pojďte vařit!
🌷 Jaro je tu - nový začátek. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤
Komentáře
Pohanka je super, teď zařazuji do jídelníčku dost často. Děkuji a krásný den🙂