Pro 4 porce
- 1 lžíce oleje
- špetka soli
- 1 cibule
- 12 ks růžičkové kapusty
- půl hrnku studené vody
- 1 lžička kuzu / arowrotu /kukuřičného škrobu
- půl lžičky sladkého curry
Postup
- Kapustu omyjeme a očistíme, aby nám zbyly hezké zelené hlávky. Překrojíme je napůl.
- Cibuli nakrájíme na půlměsíčky.
- V kastrolu rozpálíme sezamový olej a vložíme na něj cibuli, kapusty a hned osolíme.
- Přidáme sladké curry.
- Za občasného míchání orestujeme pěkně do zlatova.
- Podlijeme troškou vody, ztlumíme plamen a necháme chvíli podusit pod pokličkou.
- Mezitím ve zbylé vodě rozmícháme kuzu nebo škrob a přidáme ke zelenině.
- Za stálého míchání nám během chvilky škrob zhoustne.
- Vypínáme a podáváme.
Kombinujeme
Takto upravená zelenina je vhodným doplňkem k obilí a luštěnině, pokud chceme získat kompletní talíř nebo jen k obilí, chceme-li získat lehčí pokrm třeba na večeři.
Obměna
Změňte koření a dostanete nové jídlo.
Děti
Toto jídlo je vhodné pro děti přibližně od 1 roku, jen jsme opatrní s množstvím soli, oleje a koření.
PS: Přibrala jste po zimě? 😦 Během 2 týdnů to spravíme! 😁
Sezóna plavek začne brzy. Máme chutný jídelníček, skvělé recepty, videa, jemné cvičení - a samozřejmě živou podporu a motivaci. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na výzvu Hubneme do plavek a naskočte!
Komentáře
K tomuhle receptu se moc ráda vracím, díky 🙏❤️ Tentokrát s celozrnnou rýží, napařeným batátem a opečenými plátky tofu 😉
Výborná i bez škrobu. Kapustičky miluju doma, třeba ve školní jídelně bych neriskovala.