Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

Růžové noky s medvědím pestem

Uvařeno
Ingredience
Na noky:
  • uvařený čirok
  • kukuřičná krupice
  • kousek červené řepy
  • spařené kopřivy
  • pár lístků česneku
Na pesto:
  • medvědí česnek
  • slunečnicová semínka
  • olivový olej
  • sůl
Pro kompletní talíř:
  • uvařené strakaté fazole
  • pickles

Mirka už delší dobu nejí cukr, bílou mouku, maso a z větší části ani mléčné výrobky. O to víc ji překvapilo, že za po...

Jak připravit růžové noky s pestem z medvědího česneku

  1. Základ směsi na noky je podle receptu na čirokové šišky, zde je místo pohankové mouky použita kukuřičná krupice.
  2. Do těsta poté přimícháme najemno nastrouhanou červenou řepu. Stačí opravdu malý kousek, aby se těsto zabarvilo.
  3. Přidáme nasekané spařené kopřivy a medvědí česnek. Potom uděláme rukou malé kuličky, které vidličkou vytvarujeme do noků. Nočky vhodíme do vařící vody a vyndáme po vyplavání na hladinu.
  4. Ingredience na pesto z medvědího česneku rozmixujeme do požadované konzistence.
  5. Pro kompletní talíř smícháme noky s uvařenými fazolemi, ozdobíme pestem a pickles a můžeme podávat.

 

PS: Z práce do práce, život letí a vy nic nestíháte?

Pokud před sebou stále jen hrnete všechny ty povinnosti, které život přináší, je čas se zastavit. 🛑 Je tohle život, který chcete? O tomto jste snili? Asi ne. V přírodě začíná nový biologický rok, nový začátek a i my to letos můžeme udělat jinak. Právě tomu se v Jarní Očistě také věnujeme a máme dokonce připravený silný závěrečný aktivační rituál, aby se vaše záměry mohly uskutečit. Zdaleka v očistě nejde jen o vyvážený jídelníček. Pojďte si ujasnit touhy, naberte zas energii a pojďte se cítit ve svém těle lépe. Začněte s námi 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček, postavu i psychiku.

1 člověk už poděkoval za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Už nebudu originální, když napíši: to je krásné, ale je to tak. To musím zkusit.

To je krásný!!! To udělám! Moc se těším:).

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Zelené letní gnocchi

Tyto rychlé gnocchi jsou díky hrášku krásně barvené a díky hrachové mouce mají výraznou chuť. Doporučujeme je servírovat pouze zakápnuté kvalitním olivovým...

Plněné jáhlové knedlíky s mungo kaší a lotosovým kořenem

Oblíbená česká klasika jinak a zdravěji. Zkuste tuto verzi plněných knedlíků bez lepku, v netradiční, ale lahodné kombinaci s kaší z mungo fazolek a blahod...

Gnocchi alla romana se zimní zeleninou

Gnocchi alla romana ve veganské verzi? Ano, jde to perfektně. Vyzkoušejte.