Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

Špenát s mandlovou nebo ovesnou smetanou a kukuřičnými těstovinami

Uvařeno

Špenát s těstovinami je vždy pochoutka, ale vymyslet ho bez mléka a smetany byla pro mě výzva, navíc lze ho i udělat úplně bez lepku.

Když skončil Podzimní detox a já jsem bilancovala, jaký byl, co pro mne znamenal a co mi přinesl, opět jsem se nestač...

Ingredience a pomůcky
  • 150 – 200 g listového špenátu
  • 1 cibule
  • 2 – 4 stroužky česneku
  • sůl
  • sezamový olej
  • mandlová nebo ovesná smetana
  • kuzu nebo kukuřičný škrob
  • uzené tofu
  • kukuřičné těstoviny
Postup

Osmahněte cibuli a česnek se špetkou soli, přidejte omytý a pokrájený špenát a nechte chvilku osmahnout. Pak zalijte horkou vodou nebo zeleninovým vývarem a nechte chvilku dusit. Nakonec přidejte mandlovou nebo ovesnou smetanu a zahustěte kuzu nebo kukuřičným škrobem rozmíchaným ve studené vodě. Na talíři posypte nastrouhaným uzeným tofu. Podávejte s kukuřičnými špagetami.

Dobrou chuť!

PS: Zkoušíte recepty? Co se do toho pustit pořádně?

Co si 8 týdnů vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o vás 8 týdnů pečovat a podporovat vás na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky a detox.

1 člověk už poděkoval za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Je to mňamka 😋 Jen jsem ještě přidala trochu lahůdkového droždí a rozmixovala, takže to vypadá spíš jako pesto, ale chutnalo to dobře 🙂

Veronika
1. 4. 2015

No vytvořila jsem moravsko-čínsko-thajský kotlík, neměla jsem mandlovou ani ovesnou ani žádnou jinou smetanu, jen kokosovou …. holky nedoporučuju. Snědla jsem to ale docela s chutí a věřím, že se správnou smetanou to bude jistě lahůdka. Každopádně děkuji za receptík.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Jarní zeleninová směs s tofu a žampiony

Na jaře potřebujeme uvolnit játra a tak zařazujeme častěji tofu a zelenou zeleninu.

Chřest s těstovinami a smetanou

Tahle omáčka chutná jako italská. Jako rajská s masem. Je to kořením, je to konzistencí a je to prostě mňamka. A navíc rychlá.

Fazole černé oko na houbách

Pár ingrediencí a taková dobrota! Připomíná to trochu guláš nebo něco dobrého na smetaně a na houbách. Musela jsem tyhle fazole udělat pro velký úspěch hne...

Kapustičky “na zádíčka”

Tradiční úprava růžičkové kapusty, díky které si ji zamilujete!

Jarní kuskus s ředkvičkou a divokou zeleninou

Do jarního kuskusu můžete přidat všechno, co zrovna kolem raší. V tom našem je pořádná porce kopřivy, bršlice a česnáčku. Jídlo je raz dva hotové a velmi c...

Houbová smaženice s mangoldem

Už nevíte, co s bujícím mangoldem a čerstvými hříbky? Pokud máte obojího dostatek, vyzkoušejte rychlou smaženici. Po té naší vám nebude těžko, protože je b...