- 150 – 200 g listového špenátu
- 1 cibule
- 2 – 4 stroužky česneku
- sůl
- sezamový olej
- mandlová nebo ovesná smetana
- kuzu nebo kukuřičný škrob
- uzené tofu
- kukuřičné těstoviny
Osmahněte cibuli a česnek se špetkou soli, přidejte omytý a pokrájený špenát a nechte chvilku osmahnout. Pak zalijte horkou vodou nebo zeleninovým vývarem a nechte chvilku dusit. Nakonec přidejte mandlovou nebo ovesnou smetanu a zahustěte kuzu nebo kukuřičným škrobem rozmíchaným ve studené vodě. Na talíři posypte nastrouhaným uzeným tofu. Podávejte s kukuřičnými špagetami.
Dobrou chuť!
PS: Zkoušíte recepty? Co se do toho pustit pořádně?
Co si 8 týdnů vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o vás 8 týdnů pečovat a podporovat vás na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky a detox.
Komentáře
Je to mňamka 😋 Jen jsem ještě přidala trochu lahůdkového droždí a rozmixovala, takže to vypadá spíš jako pesto, ale chutnalo to dobře 🙂
No vytvořila jsem moravsko-čínsko-thajský kotlík, neměla jsem mandlovou ani ovesnou ani žádnou jinou smetanu, jen kokosovou …. holky nedoporučuju. Snědla jsem to ale docela s chutí a věřím, že se správnou smetanou to bude jistě lahůdka. Každopádně děkuji za receptík.