Antioxidant
16
5
Vilcacora – Kočičí dráp – mocný bojovník proti zdravotním neduhům
Braňte se virům a nemocem zuby nehty… a nebo drápem… kočičím.
33
Chlorofyl aneb proč jíst zelené potraviny
Stále nerozumíte tomu, proč jsou zelené potraviny tak vyzdvihované? Odpovědí je zázrak jménem chlorofyl. Čistí tělo, pomůže s akné a dodá energii – a...
34
3
Rooibos – čaj, který omlazuje
Hledáte alternativu k vaší oblíbené kávě nebo zelnému čaji? A zkoušeli jste už čaj rooibos? Mimo to, že úžasně chutná, také prospívá našemu tělu, pleti i p...
77
33
Není skořice jako skořice. Nenechte se napálit!
Skořice má spoustu blahodárných účinků na naše tělo. I proto je stále častěji součástí potravin, jídel i diet. Věděli jste ale, že existují dva druhy a jed...
11
4
Aronie – ovoce nejen pro diabetiky
Věděli jste, že aronie je bohatým zdrojem antioxidantů? Dospělosti dosahuje již za pět let. Odmění vás bohatou úrodou plodů, které mají široké možnosti vyu...
30
2
Ajurvédský poklad: Posvátná bazalka Tulsi
Bazalka tulsi je považována za jednu z nejznámějších a nejléčivějších tradičních bylin v ajurvédě. Ovšem pozor, nepleťme si ji s klasickou bazalkou pravou,...
18
13
Chřestová sezóna je tu: 9 faktů, které vás překvapí
Chřest je velmi zajímavá zelenina a jeho sezóna je právě v plném proudu. Věděli jste například, že Česko bylo dříve chřestovou velmocí a náš chřest byl teh...
18
2
7 pozitivních účinků Brahmi
Není to žádné dechové cvičení, ale bylina. Je základní rostlinou v ájurvédské medicíně. Jako vodní rostlinu ji lze pěstovat i v akváriu. Víte, jak vypadá a...
7
6
Lék nejen na plíce – plicník lékařský
Věděli jste, že tato bylinka léčí nejen plíce, ale i trávicí ústrojí? Na jaře a v létě si můžeme nasbírat zásoby na podzim, kdy nejvíce trpíme na kašel.
22
Jehličnany v kuchyni
Borovicový čaj se používal za války, aby se zabránilo kurdějím. Z jehličnanů se dá připravit chutný, uklidňující čaj. Věděli jste, že obsahují velké množst...
42
16
Čerstvé natě snadno, rychle a levně
Čerstvé natě plné vitamínů můžete mít snadno a rychle bez dalších výdajů. Stačí šikovně recyklovat zbytky zeleniny, kterou použijete při vaření. “Prd...
12
1
Kardamom – koření i lék
Kardamom je koření s intenzivní, lehce nasládlou chutí, kterou někteří přirovnávají k mátě.