Chemické látky

223
18

Teflon nebo nerez?

Jaká jsou rizika používání nádobí s teflonem, jaké jsou naopak výhody a jak je to s nerezovým nádobím? Na co je dobré dát si pozor a čeho se bát nemusíme?

Lyofilizované jahody: Zdravá svačinka, nebo koktejl chemie?

Dáváte dětem v dobré víře na svačinu lyofilizované jahody kvůli vitamínům? Zpozorněte, protože nedávné výsledky laboratoří zveřejněné časopisem dTest ukáza...

Zánět žlučníku a jeho příznaky

Zajímá vás, jak poznat bolest od žlučníku a jak se o něj správně starat? Článek vám přináší tipy, jak poznat projevy zánětu žlučníku a jak mu předcházet zm...
8
27

Co se nachází v mé kosmetické taštičce?

Často se ptáte, co vše používám za kosmetiku a co mám v koupelně. Jsem minimalista a navíc odpůrce čehokoliv chemického (a kosmetika je chemická past), tak...
5
6

Alarmující výsledky studií: Průmyslově zpracované potraviny nás ničí

Snídaňové cereálie, zmrzliny, pizzy, slazené nápoje, rozmrazované pečivo a další průmyslově zpracované potraviny souvisí s výrazným rizikem předčasného úmr...
3

Naše průměrné IQ pořád klesá: vědci už vědí proč

Myslíte si, že lidé hloupnou dobou? Nový výzkum ukazuje, že vina je v našem jídelníčku. Vědci už urgují za zákaz. Zkontrolujte si svůj jídelníček.