Domů Téma Imunita

imunita

Jste element KOV? Zjistěte, jací jste a jak se dostat do...

Jste element kov? Zjistěte, jaké jsou vaše silné a slabé stránky, emocionální příznaky nerovnováhy vašeho elementu, které nemoci vás mohou trápit, kterému orgánu je...

12 signálů, že vaše tělo potřebuje podzimní detox

Cítíte u sebe změny nálad, málo energie, zažívací potíže, zácpu, nepříjemný tělesný pach, problémy se spánkem nebo přibýváte na váze? To všechno jsou signály...

Vaříme v elementu KOV (podzim) – budujeme silnou imunitu

Biologický podzim začíná už v půlce srpna a odehrává se v elementu kovu. Které potraviny jsou pro něj vhodné a které orgány je třeba...

Dejte šanci mangoldu

Mangold není obvyklou zeleninou našich zahrádek, což je velká škoda. Tato listová zelenina je nenáročná na pěstování, je nabitá zdraví prospěšnými látkami a hlavně...

Pupalka dvouletá – skvělá v kuchyni i v lékárničce

Královna noci, pupalka, se dá využít i přes den. Je to léčivka, krásně voní a její květy, kořen i listy se dají využívat v...

Jak léčit afty a opary

Proč se nám dělají afty a opary? Jak se jich zbavit, když nás trápí dlouhodobě, a co použít jako první pomoc, když se objeví?...

Jahody: 10 faktů, které vás o tomto ovoci překvapí

Napadlo by vás někdy, že toto první letní ovoce patří do rodiny růží? A víte, kolik semínek obsahuje jedna jahoda? Těchto 10 zajímavých faktů...

Černý bez je léčivý od květů až po kůru

Černý bez je léčivý od hlavy až po paty. Každá jeho část nám pomůže s něčím jiným. Užívat ho můžete při hubnutí, migrénách, rýmě,...

Očkování, mutace a vlastní imunita – SARS-CoV-2

Vědecká práce, prezentovaná dne 15. 4. 2021, se zabývá vznikem nových mutací viru SARS-CoV-2. Analýza těchto 180 vědeckých prací představených společností Microbiology Society ukazuje...

Tlouštíci se léčí z chřipky déle. I z covidu.

Jsme obézní čím dál tím víc. V ČR nejvíc v historii.  Obezita způsobuje "nejen" cukrovku, kardiovaskulární onemocnění a vysoký krevní tlak, ale také zvyšuje riziko...

Zelené výhonky čočky

Používání čerstvých výhonků je výbornou prevencí před jarní únavou. Olistěné výhonky červené čočky poskytují krom jiného také chlorofyl ceněný pro své detoxikační účinky. Na jaro...

Čerstvé natě snadno, rychle a levně

Čerstvé natě plné vitamínů můžete mít snadno a rychle bez dalších výdajů. Stačí šikovně recyklovat zbytky zeleniny, kterou použijete při vaření. "Prdelky" z kořenové...

5 způsobů, jakým stres způsobuje tuk na břiše a co s...

Asi to známe všichni: jíme zdravě, hýbeme se, ale i přes se nás tuk okolo břicha drží jako klíště a ne a ne dolů....

Jste element VODA? Zjistěte, jací jste a jak se dostat do...

Jste element voda? Zjistěte, jaké jsou vaše silné a slabé stránky, emocionální příznaky nerovnováhy vašeho elementu, které nemoci vás mohou trápit, kterému orgánu je...

Jedlé kaštany: zdroj životodárné energie

Jedlé kaštany mají velmi pozitivní vliv na lidské zdraví, trávení a dokonce podporují i zdravé hubnutí. Ukážeme vám tipy, jak je využít v kuchyni...

Posilte imunitu lepším jídelníčkem

Přebytky po zimě, kdy jsme se méně hýbali, nepřiměřeně jedli, měli horší životosprávou, máme uložené. Tento odpad musí pryč a tělo se snaží čistit -...

6 potravin, které pomohou tělu dobít baterky

Vybité baterky. Únava. Špatná nálada. Touha po odpočinku, sluníčku, teple. Jsou vám tyto pocity blízké? Zapomeňte na kávu, sladkosti nebo energetické nápoje. Zkuste zařadit...

Vitamínové bomby: Recepty, které posílí imunitu

Prevence před koronavirem a chřipkami? Začněte pracovat na své imunitě. Zařaďte do svého jídelníčku tyto jídla!

Největší studie mikrobiomu: nový pohled na střevo a zdraví lidí

Jedna z doposud největších a nejvíce fascinujících studií zaměřená na střevní mikrobiom Projekt Americké střevo přinesla první výsledky v oblasti lidského zdraví a střevního...

Vaříme v elementu VODY (zima) – prohříváme tělo

Zima je ve znamení elementu vody. Které potraviny jsou v zimě vhodné a které orgány je třeba posilovat? Co tyto orgány podporuje a co...

Skleníková výchova ničí zdraví dětí. Vzniká nová nemoc: „z nedostatku přírody“

Bez desinfekčního gelu nebo mokrých kapesníčků často nevyjdeme z domu. Všude je tolik bacilů a nemocí. Máme o naše děti přirozeně strach. A tak...

10 způsobů, jak se zbavit trávicích problémů (podloženo studiemi)

Až 80 % z nás trápí trávicí problémy. Přispívá k tomu zrychlená doba, stres a špatná strava. Lékaři rádi tyto problémy shrnují pod diagnózu...

Vitamín C – podzimní nezbytnost nebo přeceňovaný vitamín?

Začíná období chřipek, viróz a nachlazení. Ze všech stran se na nás hrnou informace, že jedině díky vitamínu C nebudeme nemocní, anebo když už...

Víte, co znamená „baleno v ochranné atmosféře“? Možná vám to otevře...

Kupujete krájenou a balenou zeleninu? Předem nakrájené balené saláty? Balené ovoce? Maso? Sýry? Pak jste se pravděpodobně už setkali s označením "baleno v ochranné...

Jak přirozeně posílit imunitu – svou i dětí (6 praktických tipů)

Po létě, kdy jsme si dali tam nějakou zmrzlinu, občas zákusek, jinde něco grilovaného, je třeba změnit své návyky tak, abychom se vyhnuli podzimním...

Jezme jablka. Naše střevo nám poděkuje

Vědci potvrdili, že platí staré přísloví "Jedno jablko denně je nejlepší lékař". Jablka mají velmi pozitivní vliv na naše střevo, a to zase na...

Trápí vás akné? Známe nejčastější příčiny

Akné - nepříjemné pupínky, které nás otravují, vypadají nevzhledně, cítíme se kvůli nim trapně a maskujeme je nejrůznějšími způsoby. Už to dávno není jen...

Poznej své trávení: od úst až po konečník (2. část)

Zažívací systém a strava, která jím pochází, vyživuje nejen naše tělo, ale má zásadní vliv i na naši psychiku. Pokud tedy chceme získat maximum...

Tyto běžné emulgátory v potravinách poškozují naše střevo

Možná to znáte. Trpíte nadýmáním, plynatostí a dalšími nepříjemnými střevními problémy a nevíte proč. Vyřadili jste mléčné výrobky, lepek a další dráždivé látky, ale...

Fermentace a kvašení – chutné, tradiční, ekologické, zdravé a levné

Kvašení je společné snad všem lidským kulturám a zároveň je postupem, který nevyšel z módy několik tisíciletí. Je tradiční, zdravé, levné, chutné a ekologické....

Pickles aneb fermentovaná zelenina – co je to?

Kvašená zelenina je jednoduchý, rychlý a chutný způsob konzervace. Má mnoho živin, enzymů, vitamínů, minerálů a dokáže v našem těle skoro zázraky.

Poznej své trávení: od úst až po konečník (1. díl)

Zažívací systém a strava, která jím pochází, vyživuje nejen naše tělo, ale má zásadní vliv i na naši psychiku. Pokud tedy chceme získat maximum...

TOP 7 druhů koření: dodají nejen chuť, ale také léčí

Koření by v našich kuchyních mělo mít nezastupitelné místo. Nejen že dodává chuť a vůni pokrmům, umožňuje méně solit, ale také bojuje proti řadě...

4 potraviny, které vás zbaví kruhů pod očima (+ tip na...

S tzv. pytly či váčky pod očima jsme se asi někdy setkali všichni. Pokud je ale máme dlouhodobě, pak mohou signalizovat problém. Tyto potraviny...

Máte depku? Dejte si tyto potraviny!

Cítíte se delší dobu pod psa? Zařaďte do jídelníčku některou z těchto zelenin. Dle vědců má tato zelená zelenina na depresi a dobré fungování...

Diagnóza podle jazyka: odhalte příčiny vašich nemocí

Vyplázni na mě jazyk a já ti řeknu kdo jsi a co tě trápí. Tak by se dala nazvat diagnostika z jazyka ve východní...

Bezlepková dieta: moderní šílenství nebo nutnost?

Slovo bezlepkový se stává moderním. Celiaků přibývá. Je opravdu nutné vyloučit lepek z našich jídelníčků? Změnila se tolik dnešní pšenice? Anebo jsme se snad...

Pod lupou: pesticidy – co jsou zač a jejich vliv na...

Co vlastně pesticidy jsou, většinou víme jen přibližně, a že s nimi není všechno úplně v pořádku, to také spíše jen tušíme. K čemu...

Lepek – jíst, či nejíst? Vše co jste o něm kdy...

Lepek je jedním z témat, kde proti sobě dlouho stáli na jedné straně lékaři a na druhé straně jednotlivci nebo skupiny z oblasti zdravé výživy....

Jaký je rozdíl mezi eliminací a nemocí?

Se změnou jídelníčku mohou přijít detoxikační symptomy. Proč se v našem těle daří kvasinkám, plísním, parazitům? Jak strava ovlivňuje vznik rýmy, kašle, bronchitidy a jak...

Holčičko, vy máte zánět slinivky (Nora, 58 let)

To mi řekl moudrý pan doktor, když mě viděl, jak jsem na tom zle. A taky dodal, že jestli s tím něco neudělám, skončím...

Pickles – zázrak, který léčí chřipku

Konzervaci zeleniny pomocí fermentace hojně používali již naši předkové. Díky fermentaci je pickles bohatým zdrojem enzymů, vitamínu C, kyseliny mléčné a laktobacilů. Vědci zjistili, že...

Alergie na nikl není z jídla

Alergií na různé kovy přibývá. Klasická medicína nezná léčbu, pouze potlačuje příznaky a časem se přidávají další zdravotní problémy. MUDr. Strandelová nám objasní příčinu...

Čerstvý vzduch potřebujeme k životu

Jíte zdravě, ale jste stále unaveni? Na poradách usínáte a ráno se budíte otráveni s lehkou bolestí hlavy? Možná vám chybí to nejzásadnější a to...

Medicinální houby v akci

Medicinální houby, o kterých jsme psaly před pár dny, vás zaujaly. Ptali jste se, kde koupit ty skutečně kvalitní. A tady je odpověď. Společnost...

Horečka se může vrátit (dvoufázová horečka u dětí)

Nepoužívám léky na snížení horečky, protože věřím v její očistnou sílu. Horečku proto u sebe ani u dětí nesnižuji, pouze ji kontroluji, ale nechávám...

Jíte šípky?

Pokaždé, když nás někdo nachytá, jak okusujeme šípky, je z toho velká legrace a většinou i nový šípkový nadšenec. Dnes mě zase jeden známý...

Proč jsme nemocní a bereme antibiotika?

Je problém, když onemocníme a dostaneme antibiotika? Jak potom dostat tělo zpět do rovnováhy? Co dělat, když mají děti opakovaně angínu? Když se objeví...

Štítná žláza: lze ji alternativně vyléčit?

Hyperfunkce, hypofunkce, problémy se štítnou žlázou... Proč v našich podmínkách máme tyto dispozice? Jak souvisí štítná žláza, komunikace, antikoncepce, plísně a játra? Může lepek...

Máme se očkování bát? III. část

Co by se stalo, kdyby se přestalo očkovat? Komu očkování prospívá a komu škodí? Jak funguje očkování a naše imunita? Nežádoucí účinky očkování a...

Paraziti a plísně v těle: co nám hrozí a jak se...

Proč se paraziti v našem těle vyskytují, kde se berou a jak moc jsou nebezpeční? Co je živí a co podporuje jejich množení? Co produkují plísně...

Lze vyléčit alternativně stafylokok a streptokok?

Je možné vyléčit stafylokoka nebo streptokoka bez antibiotik? Proč se někdy objeví tyhle potvory při změně jídelníčku? Jak se musí upravit jídelníček, abychom se koků zbavili? Které...

Horečka a vše o ní – je náš přítel a pomocník

Často panuje mezi lidmi názor, že horečka je špatná a je potřeba ji srážet. A ten kdo na horečky netrpí, je na tom vlastně...
Téma: Jan Zerzán, umeocet, ibišek, psychika a střevní choroby, uhry, rozdíl mezi nemocí a eliminacemi, smažené pokrmy, astma, kopřivka, soustředění, diagnoza podle jazyka, probiotikum, střevní mikroorganismy, lepek, nepravá skořice, fit strava, b-komplex, alergie, duševní zdraví, černá barva, listová zelenina, CRP, psychické poruchy, zácpa, cejlonská skořice, apnoe, majoránka, supermarkety, jaro, fitness strava, koření, element země, přírodní léčba aftů, sezóna jaro, motivace, průmyslově zpracované výrobky, komunikace, jak vzniká akné, E407, zahušťovadla, kysnaé zelí, prevence, pesticidy, černý povlak na jazyku, celiakie, jak léčit stafylokok, černý bez, vyčerpání, chronická únava, propustné střevo, citron, hyperfunkce, psychosomatika, nenasycenost, petržel, příčiny aftů, hořčík, organické kyseliny, kov, chronické bolesti, chemoterapie, nemoci cév, klíčení, příčiny vzniku aftů, prosliňování, corona, exotické ovoce, vývar, plicní potíže, potravinářský průmysl, pasterizace, opar, mazlíčci, afty v puse, cukr, květák, esenciální olej, citronová kyselina, maso, strava při nemoci střev, kadeřávek, listy černého bezu, jak snížit stres, chilli, IBS, potopudný, zněčištění, alergeny u dětí, vakcína, mastná pleť, střevní rovnováha, chudokrevnost, kdy je aktivní močový měchýř, Tamari, krevní tlak, eliminace, rýma a nachlazení, plast, alternativní léčba, jak léčit akné, slané potraviny, hemoroidy, ořechová másla, raw strava, laktace, element kovu, Hiziki, draslík, dětské nemoci, bílá mouka, oči, autoimunitní onemocnění, alergeny, země, jak připravit pickles, libido, shoyu, nemoce, zmrzlina, léčebný čaj, bakteriální onemocnění, hordein, jak používat klíčky, nadledvinky, pepsin, komedony, diagnostika, výhonky, co vařit v zimě, natě z kořenové zeleniny, zábaly, strava při nemoci, infekční onemocnění, oregáno, pálení očí, kašel, trávení, ořechy, ječmen, odpočinek, teplé pokrmy, mozek, škrkavky, roupy, demence, sladkosti, kaštan jedlý, krvácení, výhonky z kořenové zeleniny, proč netrhat mandle

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?