nishime
Jak zužitkovat hlávkové zelí – 12 super tipů na pokrmy ze...
Hlávkové zelí je velmi stará zelenina plná vitamínu C a vlákniny. Jedly ho už budovatelé Velké čínské zdi, aby měli výdrž a energii a evropským...
Co jíst při nemoci (jídelníček pro nemocné)
Jste nemocní, nebo máte nemocné dítě a přemýšlíte, co mu dát k jídlu? Aby to tělo nezatížilo, ale naopak bylo lékem, dodalo energii a...
Sladká zelenina s kokosovým mlékem na způsob Nishime
Rychlé a výborné zeleninové jídlo v léčebném a lahodném japonském stylu nishime. Jako stvořené do chladnějších dnů. Zahřeje, zasytí a pohladí :-)
Slovníček zdravé výživy. Odteď už budete vědět, o co jde!
Zdravá výživa je plná cizích a záhadných slov. Víte co znamená třeba kimpira, congee, gomasio, kuzu nebo mochi? Připravili jsme pro vás podrobný slovníček...
Jak vařit a připravovat zeleninu pokaždé jinak (9 způsobů)
Vaříte zeleninu pořád na ten stejný způsob? Inspirujte se některým z těchto 9 způsobů vaření a úpravy zeleniny a jídlo na talíři už nikdy...
Jak přizpůsobit stravu v létě
V červnu začíná biologické léto. Podle čínské medicíny spadá léto do elementu ohně, kdy tento element představuje velký jang. Proto energie je v tomto...
JJ v kuchyni: „Bramboračka“, karbanátky, čočková omáčka a vegeburgry
Nedávné vysílání Jíme Jinak v kuchyni mělo velký ohlas. Děkujeme! Vařily jsme chuťovky jako je 'bramboračka' bez brambor, nadýchané řepové karbanátky, omáčku z červené čočky,...