Zdravé zavařování

Švestkový džem bez cukru

Švestky patří mezi nejchutnější plody českých zahrádek a sadů, uvařme si z nich lahodný džem. Tímto snadným způsobem si uchováme jejich chuť i na chladné o...
18

Dřínková marmeláda

Tahle dobrota rozhodně stojí za tu chvilku práce. Dřínky jsou nakyslé a marmeláda z nich chutná trochu jako šípková, trochu jako třešňová. V naší rodině je...

Hruškový džem bez cukru

Pojďte si vyrobit domácí džem z hrušek, zdravě a bez jakýchkoliv zbytečných přísad. Hruškový džem patří k mým nejoblíbenějším, jeho chuť je úžasně přirozen...
27
11

7 tipů, jak co nejlépe zužitkovat nadúrodu ovoce a zeleniny

Máte bohatou úrodu ovoce a zeleniny a nestíháte ji spotřebovat? Mrkněte na tyto tipy a zazásobte se na zimu.

Ovocná zavřenina

Jak nejlépe zachovat v ovoci všechny vitamíny? Zavřít ho! Ano, čtete správně, ne zavařit, ale zavřít!

Třešňový kompot

Pojďme si uchovat sladké třešně na chladnější období roku. A zavzpomínejme pak na léto.