- bílé tofu
- sůl
- wurzl
- orgáno či jiné koření
- kukuřičná polenta
- olej vhodný ke smažení
- Kostku bílého tofu rozkrojíme na cca centimetrové plátky (nemusí to být nutně kostky, zapojte svoji kreativitu).
- Osolíme, lehce okořeníme wurzlem, oregánem a necháme cca 30 min. odležet.
- Připravíme pánev s olejem a před smažením tofu obalíme v polentě.
- Osmahneme dozlatova a podáváme se zeleninovou oblohou a jako přílohu můžeme zvolit např. jáhlový knedlík, obilné placky či chléb.
- Je to vhodná varianta i pro cestování nastudeno.
- Tofu můžeme použít i jiné, bílé je však dostatečně vlhké aby na něm držela sůl i polenta. Je možno i marinovat v sojové omáčce, pak to ale ztratí rysy “smažáku”.
PS: Zkoušíte recepty? Co se do toho pustit pořádně?
Co si 8 týdnů vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o vás 8 týdnů pečovat a podporovat vás na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky a detox.
Komentáře
jen jsem si sem běžela pro recept na večeří a v konverzaci vidím “smažák”, ale jak mě se rozsvitily oči :-D. A když jsme u toho sýra, tak se Vám svěřím, byla jsem na obědě v Loving hutu a měli lasagne, byly bombový a nahoře sypaný sýrem. Nevím čím to sypou, ale to byl normálně sýr. Šla jsem se ještě jak blbka zeptat jestli je to opravdu veganské jídlo. Bylo…a byla to velká mňamka. Ale čím to sypou to by mě zajímalo, tak já nevím ….. :-D
Pro mě mňamka osmažené uzené tofu, neobálím a stejně si mooc pochutnám jako na smažáku :)