- bílé tofu
- sůl
- wurzl
- orgáno či jiné koření
- kukuřičná polenta
- olej vhodný ke smažení
Společně přejdeme z letního lenošení na podzimní vitalitu! 💪 Provedu tě labyrintem zdravého jídelníčku. Vstup se brzy zavře, tak pojď dřív, než se proměníš v dýni! 🎃
Nechci být dýně, jdu do toho!
- Kostku bílého tofu rozkrojíme na cca centimetrové plátky (nemusí to být nutně kostky, zapojte svoji kreativitu).
- Osolíme, lehce okořeníme wurzlem, oregánem a necháme cca 30 min. odležet.
- Připravíme pánev s olejem a před smažením tofu obalíme v polentě.
- Osmahneme dozlatova a podáváme se zeleninovou oblohou a jako přílohu můžeme zvolit např. jáhlový knedlík, obilné placky či chléb.
- Je to vhodná varianta i pro cestování nastudeno.
- Tofu můžeme použít i jiné, bílé je však dostatečně vlhké aby na něm držela sůl i polenta. Je možno i marinovat v sojové omáčce, pak to ale ztratí rysy “smažáku”.
PS: Vstup do Podzimního detoxu zavřeme rychleji než ledničku s čokoládou! 🍫
Rezervovali jsme vám místečko v naší 8týdenní oáze pohody, kde společně vykouzlíme postavu snů, pošleme stres na dovolenou a nastartujeme energii na plný plyn - prostě balíček sebelásky se vším všudy! 🌟 Beru to i s mašlí! →
Komentáře
jen jsem si sem běžela pro recept na večeří a v konverzaci vidím “smažák”, ale jak mě se rozsvitily oči :-D. A když jsme u toho sýra, tak se Vám svěřím, byla jsem na obědě v Loving hutu a měli lasagne, byly bombový a nahoře sypaný sýrem. Nevím čím to sypou, ale to byl normálně sýr. Šla jsem se ještě jak blbka zeptat jestli je to opravdu veganské jídlo. Bylo…a byla to velká mňamka. Ale čím to sypou to by mě zajímalo, tak já nevím ….. :-D
Pro mě mňamka osmažené uzené tofu, neobálím a stejně si mooc pochutnám jako na smažáku :)