V tlakovém hrnci uvařit dlouhozrnnou CZ rýži, oves bezpluchý a hatomugi. (1:1,5 – obilí:voda)
Zvlášť uvařit červenou čočku s řasou kombu. Zpěnit cibulku, přidat mrkev, petržel, brokolicovou stopku a kapustu. Osolit, přilít vodu a dusit do změknutí. Pak přidat čočku a dochutit umeoctem, bazalkou a zázvorovou šťávou.
Řasu Arame namočit na cca 20 min, pak vařit v trošce vody asi 45 min., přidat slunečnicová semínka, shoyu a vařit dalších 15 min.
Nastrouhat daikon, ředkvičky a mrkev, nakrájet čínské zelí, vše smíchat a pořádně propracovat se solí, dochutit dle chuti (já dala trošku umeocta a shoyu).
V trošce osolené vody povařit brokolici.
K tomu pickles (červené zelí s cibulí). Obilí posypáno petrželkou.
PS: Stále na sebe nemáte čas?
Co se postarat konečně i o sebe? Startujeme podzimní detox. Spravíme si jídelníčkem postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o vás 8 týdnů pečovat a podporovat vás na cestě k lepšímu zdraví.
Chci trochu péče a porozumění.
Komentáře
Výborný gulasek!
Výborné, Ajko, děkuju!