Domů > Jak začít > Inspirace

Čočkový guláš s rýží, ovsem a hatomugi

Přináším Vám inspiraci na lehký a zdravý oběd, který se skvěle hodí k očistnému programu JJ.

V tlakovém hrnci uvařit dlouhozrnnou CZ rýži, oves bezpluchý a hatomugi. (1:1,5 – obilí:voda)

Zvlášť uvařit červenou čočku s řasou kombu. Zpěnit cibulku, přidat mrkev, petržel, brokolicovou stopku a kapustu. Osolit, přilít vodu a dusit do změknutí. Pak přidat čočku a dochutit umeoctem, bazalkou a zázvorovou šťávou.

Řasu Arame namočit na cca 20 min, pak vařit v trošce vody asi 45 min., přidat slunečnicová semínka, shoyu a vařit dalších 15 min.

Nastrouhat daikon, ředkvičky a mrkev, nakrájet čínské zelí, vše smíchat a pořádně propracovat se solí, dochutit dle chuti (já dala trošku umeocta a shoyu).

V trošce osolené vody povařit brokolici.

K tomu pickles (červené zelí s cibulí). Obilí posypáno petrželkou.

PS: Cítíš se v plavkách sebevědomě?

Pokud letos nechceš schovávat zadek pod ručník, pojď na to s námi jinak.
Chci lepší postavu!

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Výborný gulasek!

Výborné, Ajko, děkuju!

Ukázat další komentáře