Jedná se o ideální jídlo na cesty. Pokud nevynecháte kapii, voní jako utopenci.
Ingredience
- 500 g čočky namočit den předem
- 2 cibule
- 2 kapie čerstvé – možno vynechat
- Kmín, bobkový list, libečková nať
- Umeocet, jablečný nebo vinný ocet
Postup
- Čočce vyměníme před vařením vodu tak, aby byla potopená, dáme vařit a vaříme cca 30 min s řasou Arame, lžičkou kmínu, bobkovým listem a libečkem. Když je uvařeno, vyjmeme bobkový list.
- Cibuli a kapii nakrájíme nadrobno. Vmícháme do horké čočky, přidáme 3 lžíce umeocta a 3 lžíce jablečného nebo vinného octa.
- Přendáme ještě horké do šroubovacích sklenic, zavřeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Pak skladujeme v lednici max. týden, doporučuji jíst až na druhý den, aby se salát uležel.
- Vhodné na cesty s polentou, rýží nebo těstovinami a samozřejmě nějakou zeleninou. U nás doma chutná i dětem.
Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
Stáhnout 100% ZDARMA
PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?
Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

Buďte první, kdo napíše komentář