Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

Čočkový salát

Uvařeno

Mojí motivací ke změně byla nadváha, velká únava a různé zdravotní potíže. Už po pár dnech jsem cítila příliv energie...

Jedná se o ideální jídlo na cesty. Pokud nevynecháte kapii, voní jako utopenci.

Ingredience

  • 500 g čočky namočit den předem
  • 2 cibule
  • 2 kapie čerstvé – možno vynechat
  • Kmín, bobkový list, libečková nať
  • Umeocet, jablečný nebo vinný ocet

Postup

  1. Čočce vyměníme před vařením vodu tak, aby byla potopená, dáme vařit a vaříme cca 30 min s řasou Arame, lžičkou kmínu, bobkovým listem a libečkem. Když je uvařeno, vyjmeme bobkový list.
  2. Cibuli a kapii nakrájíme nadrobno. Vmícháme do horké čočky, přidáme 3 lžíce umeocta a 3 lžíce jablečného nebo vinného octa.
  3. Přendáme ještě horké do šroubovacích sklenic, zavřeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Pak skladujeme v lednici max. týden, doporučuji jíst až na druhý den, aby se salát uležel.
  4. Vhodné na cesty s polentou, rýží nebo těstovinami a samozřejmě nějakou zeleninou. U nás doma chutná i dětem.
DETOX SADA NA PODZIM
Jak se zbavit únavy, vyhnout rýmám a na podzim neztloustnout.
Stáhni si ZDARMA

PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?

Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Mungo s kopřivou na sladkém curry

Zelené fazolky mungo jsou na jaře dobré na všechny způsoby a kopřivou také nešetříme. Proč je tedy nezkombinovat do jednoho jídla? My jsme si tuze pochutna...

Kari Mung Dhal s nudlemi

Super výživná, chutná a rychlá večeře plná bílkovin nejen pro sportovce.

Dušená jarní zelenina s klíčky

Dušená zelenina nemusí mít nic společného s vaší vzpomínkou na školní jídelnu. V téhle jarní úpravě se jedná o dokonalou chuťovku. A skvěle při ní zužitkuj...

Vypečená cizrnová bašta

Je to bašta! A vypečená, protože je v ní pečený batát a červená řepa. Pokud si jí připravíte podle receptu, pak uvidíte, jak ten název pasuje.

Bílé fazole po italsku

Lehký a osvěžující recept s typicky letní zeleninou.

Dýňovo-špenátové kari s čočkou

Tyhle dvě zeleniny spolu v jednom jídle, to je prostě dokonalost sama. Vždycky dělám trochu větší porci, protože nám nesmírně chutná. Je to jedno z těch ry...