Česká klasika - fazolky na smetaně, ale ve verzi bez laktózy (vegan).

Ingredience
  • 400 g zelených fazolek
  • 1 cibule
  • 1 lžíce oleje
  • 3 lžíce celozrnné mouky
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 150 ml rostlinné smetany
  • sůl
  • umeocet a jablečný ocet

Jak připravit veganské fazolky na smetaně

  1. Na oleji zpěníme cibulku se solí.
  2. Přisypeme mouku a mícháme.
  3. Nasypeme fazolky, zalijeme vývarem a dusíme cca 20 minut.
  4. Ochutíme octy a zalijeme smetanou.
  5. Podáváme.

Praktické

  • Tato omáčka se hodí například s knedlíčky z ovesných vloček, polentou, těstovinou nebo „bramborovými“ knedlíky. Případně jakoukoliv jinou uvařenou obilovinou. Jako bílkovinu podáváme k omáčce tempeh, tofu nebo uvařenou luštěninu (fazole, cizrna).
  • Tato omáčka se klasicky podává s vejcem. Můžete si k ní udělat i veganské vejce.
  • Pokud nechceme používat mouku, můžeme na závěr omáčku zahustit troškou rozmíchaného škrobu ve studené vodě a povařit do zhoustnutí.
  • Při bezlepkové dietě použijte bezlepkovou mouku (rýžovou, pohankovou aj.).

Obměna

  • Místo vývaru můžeme použít vodu.
  • Fazolky můžeme dát v sezóně čerstvé, případně mražené.
  • Místo fazolek se dá použít i hrášek.

Děti

  • Omáčka je vhodná pro děti od 2 let.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

S vámi je očista vždy příjemnější

Iva: Každý rok si říkám, že budu šetřit a...

Nezmizela mi jen přebytečná kila, ale i návaly, chuť na sladké a zlepšila se má paměť

kamlibe: Po dvou týdnech vaření z vašeho jídelníčku se dostavila...

Podpora v kurzu byla úžasná

Bilkorji: Kurz VÝBORNÝ, pro potěchu těla, duše i oka...

Kurz se mi líbí čím dál tím víc

Tereza: Ahoj Evi, na Vánočním detoxu jsem již po...

Výsledky se dostavují okamžitě

Magda:  Jsem moc ráda, že jsem s vámi všemi...

Díky JJ mě to vždy nakopne zkusit něco nového

Lentvaruzk: Moc se mi vaše videa libí. Děkuji za...

Webové stránky JJ jsou návykové!

Annabirke-semerakova: Také já nyní, po ukončení kurzu, děkuji Evičce,...

Muži říkají, že mi to sluší víc než obvykle

Julajka: Chci Vám moc poděkovat, jak to máte bezvadně...

Z jídel jsem nadšená, jedí to i moji chlapi

Maca.s.: Z jídel jsem úplně nadšená, už jsem dělala...

Konečně jsem začala chutně vařit

Julajka: Chtěla jsem Vám poděkovat za úžasný kurz, pečlivě...

Stojí to za to!

Pařízková: Ahoj všichni, jsem ráda, že jsem s jj...

3,5 kg dole a zmizela mi zácpa

Eva: stravuji se s vaším jídelníčkem od ledna. Zrušila...

Jak krásný je svět, když máte zdraví

Vladka: Holky, chci Vám napsat krátký komentář. Byla jsem...

Díky JJ jsem ušetřila, cítím se lépe, hubnu a lépe i vypadám!

Kateřina: Na JJ stravě jsem oproti normálnímu stravování ušetřila...

Jsem na vašich stránkách závislá

Miluše: Miluji Jíme Jinak! Jsem na vašich stránkách závislá...

Díky vašim receptům nemám chuť ani na brambůrky

Inka: Teda...Pár dní s vámi baštím (zatím jako začátečník), ale...
  1. Včera jsem hned prubla, akorát jsem měla málo fazolek, tak jsem dodala kapustičky – vynikající a rychlá záležitost. K tomu pohankové knedlíčky – odkaz na ně jako na knedlíčky z ovesnách vloček – akorát já použila pohankové, pohankové burizony i pohankovou mouku. Rychlovka za pár korun a ještě mňamozní.

  2. Zobrazit všech 7 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekLyžovačka v Krkonoších (březen 2020) – ušetřete 3 tisíce na rodinu!
Další článekJste element ZEMĚ? Zjistěte, jací jste a jak se dostat do rovnováhy