Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

“Bramborové” knedlíky

Uvařeno

Základní informace

Po zkoušení různých poměrů jednotlivých ingrediencí a způsobů zpracování jsem se dopracovala k tomuto postupu, který mi, co se týče chuti i konzistence, nejvíce připomíná bramborové knedlíky.

Ingredience a pomůcky

  • 1 šálek jáhel
  • 50g celeru
  • 180g batátů
  • kukuřičná mouka polohrubá
  • umeocet

Postup
Dáme uvařit jáhly v poměru 1:3 v předstihu, aby byly zchladlé a dalo se s nimi pracovat. Do osolené horké vody dáme vařit oloupaný celer a batáty vcelku. Uvaříme do poloměkka asi tak 7 minut ať z toho není kaše a mírně zchladlé nastrouháme na jemném struhadle. Pokud máme jáhly z ledničky, zvlhčíme trochou vody ze zeleniny. Ochutíme asi lžičkou umeocta, zaprášíme moukou (mě to vycházelo asi 1 šálek) a vypracujeme tuhou hmotu gumovité konzistence. Z tohoto množství uděláme 2 velké šišky, zabalíme do vlhké utěrky a napařujeme 40 minut. Necháme chvíli zchladnout a krájíme nejlépe nití.

Praktické rady
Můžeme udělat i klasické noky a vařit ve vodě. Nebo uděláme placky a pečeme na sucho na pánvičce nebo v troubě.

PS: Co zkusit vaření podle vyváženého jídelníčku?

Ze zdravých surovin, z prvopotravin a chutně. S nákupními seznamy, videorecepty, naší živou podporu, motivaci a mnohem více. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na letní výzvu, jak shodit 5 kg za 14 dnů!

9 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Knedlik je veľmi dobrý. Kombinovaná som kukuricnu krupicu a pohankovú múku. Kukuričná z receptu nebola doma. Odporúčam vyskúšať.

nemohla by být mouka pohanková ? :)

Ukázat další komentáře