Domů > Magazín > Blog

Jak dopadla moje první domácí kvašená zelenina?

 

V minulém článku jsem psala o tom, jak jsem vytvořila svoje první pickles. Že to bude tak jednoduché a rychlé jsem nečekala. A jak moje pickles dopadlo? Netrpělivě jsem pokukovala po kvasící nádobě, a i když se to nemá, druhý den jsem jí nakoukla s foťákem pod víčko. Zelenina pustila spoustu vody, byla zcela ponořená a začala být trošku cítit, což je známka toho, že kvasný proces probíhá správně.

Čtvrtý den už bylo hotové, ale klidně jsem ho ještě mohla nechat kvasit dalších několik dní, bylo by ještě měkčí a zvedl by se obsah vitamínu C.

Je lepší jak z obchodu!

Kvašenou zeleninu jsme ochutnali hned k obědu a byla opravdu výborná, křehoučká a křupavá. Oproti kysanému zelí z obchodu neobsahuje žádné konzervanty a je chuťově určitě lepší. A ten skvělý pocit, že jsem si jí dokázala vyrobit sama, je k nezaplacení.

Však už mám v kvasné nádobě další várku a po předchozí zkušenosti mi to netrvalo ani 10 minut.

Recepty na osvědčené domácí pickles:
Pickles
Pickles z mrkve
Pickles z červené řepy
Kvašené okurky “rychlokvašky”
Nakládaná cuketa

PS: Cítíš se v plavkách sebevědomě?

Pokud letos nechceš schovávat zadek pod ručník, pojď na to s námi jinak.
Chci lepší postavu!

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Dobrý den, udělala jsem kvašenou zeleninu z červené řepy, zelí a mrkve. Po sedmi dnech, kdy pěkně kvasila, jsem ji ochutnala, ale má divnou jakoby slizovitou konzistenci. To se mi nikdy nestalo. Chutná normálně i normálně voní, ale vypadá jako zapuštěná solamilem. Nevím, jestli je to možné jíst? Poradíte mi někdo prosím? Děkuji.

udělala jsem pickles podle návodu. nastrouhala zeleninu, prosolila 2 % soli, promnula, napěchovala do vyvařené sklenice, tak aby bylo vše ponořeno. Po dvou dnech mi horní část zeleniny ztmavla, ztratila barvu jako by se kazila. Kde dělám prosím chybu? Poradíte mi?

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

19
31

Nakládaná cuketa – na delší skladování

Cuketové kvašáky jsou rychle hotové a chtějí také celkem rychle zkonzumovat. Je tu však jednoduchá finta, jak si je připravit trvanlivé na celou zimu, když...

Superrychlé nakládané okurky

Okurková sezona vrcholí, a tak je na čase si udělat ty nejjednodušší a nejrychlejší nakládané okurky – tzv. rychlokvašky. Během 5 minut máte se vším ...

Ředkvičky naložené v nálevu s ume octem

Vodní pickles s ume octem je velmi jednoduché a velmi chutné. Skvěle se hodí pro případ, že vám vyroste mnoho ředkviček najednou a nestíháte je konzumovat....