Pickles nebo-li elixír mládí
Kvašená zelenina, neboli pickles, má tisíciletou tradici. Mléčné kvašení znali už naši předkové a v podstatě to byla jediná zelenina, kterou mohli mít po celý rok. V zimě to byl vynikající zdroj zdraví prospěšných vitamínů a enzymů, které pomáhají trávení a udržují zdravou mikroflóru ve střevech. Kromě toho mléčně kvašená zelenina posiluje imunitu a enzymy regenerují buňky, hlavně jater. Tato jednoduchá a přirozená úprava zeleniny je doslova elixírem mládí. Rozhodně nám dodá mnohem víc vitamínu, než jakákoliv dovážená zelenina.
Zázrak, který léčí chřipku
Díky fermentaci je pickles bohatým zdrojem enzymů, vitamínu C, kyseliny mléčné a laktobacilů. Vědci zjistili, že právě díky obsahu laktobacilů má konzumace pickles účinky v prevenci chřipky. Tento lék si můžete vyrobit jednoduše doma!
Ti, kteří se zajímají o své zdraví, nebo sledují naše stránky, asi už vědí, že kvašenou zeleninu bychom měli mít v malém množství na talíři každý den.
Je to snadné a rychlé. Nezabere to víc než 15 minut
Kvašenou zeleninu mám moc ráda, ale i když už jsem zkoušela ledacos, k vlastní výrobě jsem se odhodlala až dnes. A to hlavně díky tomu, že se mi doma sešly už dvě hlávky zelí od mého farmáře, co mi každý týden vozí bio bedýnku.
Nejvíc mě překvapila snadnost a rychlost. I když jsem průběžně fotila, příprava z půl kila zeleniny mi zabrala sotva 15 minut. Teď musím vydržet 3-5 dní, než jí budu moct ochutnat. Jsem hrozně zvědavá, jak se mi podařila.
Recepty na naše osvědčené pickles
PS: Stále na sebe nemáte čas?
Co se postarat konečně i o sebe? Startujeme podzimní detox. Spravíme si jídelníčkem postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o vás 8 týdnů pečovat a podporovat vás na cestě k lepšímu zdraví.
Chci trochu péče a porozumění.
Komentáře
Ahoj, teprve se se vsim seznamuji, ale delala jsem sve prvni pickles v kvasaku – zeli,mrkev, sul… a jsou to uz 4 dny a nic se nedeje…zadna pena, nic… nestalo se to nekomu? Nevite kde muze byt chyba? Mejte fajn den ahoj!
Holky, zkoušel někdo z vás udělat pickles z listové zeleniny? Např. z čínské hořčice?