Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

K čemu dát kopřivový špenát

Uvařeno

Jana se ptá, k čemu přidat kopřivový špenát. Přidávám tedy pár fotek pro inspiraci, jak s ním naložit.

Potřebovala jsem shodit po porodní bříško a začala počítáním kalorií. Nic pro mě. Pořád jsem musela myslet na jídlo a...

Kam s ním

Špenát můžeme dát na talíř místo omáčky. Můžeme jej dát jako kondimet, tedy takovou tu třešničku na dort, která nám doplní chybějící barvu nebo chuť. Můžeme z něj mít dip na namáčení pečiva. Můžeme jej použít místo jiné tepelně upravené zeleniny na našem talíři. Zkrátka fantazii se meze nekladou. Nám chutná moc, takže ho dáváme k vařenému obilí, k pečeným závitkům, k prejtům, ke knedlíkům, přimíchávám ho do zeleniny. Jsem schopná ho dát k čemukoli.

Z čeho ho udělat

V receptech je špenát z kopřiv, ale využít můžeme také medvědí česnek, hluchavky, žabinec, bršlici a další zelené natě, které příroda na jaře nabízí. Chuť doladíme česnekem, pepřem, či jiným oblíbeným kořením, které jsme zvyklí dávat do špenátu. Kyselkavou chuť nám dodá jablečná ocet, přisolíme a přikyselíme umeoctem, zjemnit můžeme rostlinnou smetanou.

Jarní únava? Potíže s trávením?
V naší 3denní jarní výzvě ti ukážeme jak probudit svou energii a využít sílu jara naplno!
Registrace zdarma

Konzistence

Můžeme udělat hlaďoučký krém, kdy pomocí mixéru rozmixujeme úplně dohladka, ale můžeme také nechat nasekané kousky kopřiv a cibuli bez rozmixování. Když necháme bez zahuštění, máme řídkou omáčku nebo klidně polévku.

🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!

Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Mila Beata
11. 9. 2024

Mnáááám ❤️
MŇÁÁÁÁÁÁM ❤️ mana nebeská

MÍCHANÁ “VAJÍČKA” SE ZELENINOU A HALUŠKAMA

ŠPENÁT

SLADKO PIKANTNÍ KONDIMEMT Z ČERNÉ ŘEDKVE

KLÍČKY

ŘEDKVIČKA

https://www.jimejinak.cz/veganska-michana-vejce-se-zeleninou/

https://www.jimejinak.cz/bryndzove-halusky/

https://www.jimejinak.cz/spenat-s-mandlovou-nebo-ovesnou-smetanou-a-kukuricnymi-testovinami/

https://www.jimejinak.cz/sladko-pikantni-kondiment-z-cerne-redkve/

Mila Beata
23. 8. 2024

Milujeme špenát v jakékoliv podobě , nejen ze špenátu, kopřiv anebo různých bylin , ale i z natí kedlubny, řepy , apod ❤️

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

63

Sezónní jídelníček: Co jíst v dubnu?

Chcete se stravovat zdravě a kvalitně, tak aby to přineslo benefity nejen vašemu tělu, ale i přírodě? Pak začněte vařit ze sezónních potravin. Seženete je ...
18

20 super detox receptů s kopřivou

Venku už začíná rašit kopřiva. Zázračná detoxikační bylina, kterou můžete použít do mnoha jídel a nápojů. Pojďte se inspirovat, kam všude s ní!

Jarní kuskus s ředkvičkou a divokou zeleninou

Do jarního kuskusu můžete přidat všechno, co zrovna kolem raší. V tom našem je pořádná porce kopřivy, bršlice a česnáčku. Jídlo je raz dva hotové a velmi c...

Salát s kuskusem, fazolemi a kopřivou

Kamarádka tomuto jídlu, které u nás ochutnala, říkala večeře pro sportovce. Rychle hotové, plné bílkovin, syté a přitom netlačí v břiše. Pro mě je to jedna...