Domů Téma Antinutriční látky

antinutriční látky

Fermentace a kvašení – chutné, tradiční, ekologické, zdravé a levné

Kvašení je společné snad všem lidským kulturám a zároveň je postupem, který nevyšel z módy několik tisíciletí. Je tradiční, zdravé, levné, chutné a ekologické....

Nebezpečí zelených smoothie a šťáv – jsou nabité živinami, ale i...

Smoothie a zelené detoxikační šťávy zažívají boom. Možná o nich máte také představu, že jde o tu nejzdravější věc, kterou pro své tělo můžete udělat....

Jak správně připravovat semínka a ořechy

Většina z nás jí oříšky a semínka špatně. Abychom z nich vytěžili maximum, je třeba je správně připravovat. Naučíte vás, jak je aktivovat a...

Pravda o veganství aneb není to jen o jídle…

Veganství není dieta, ale životní styl. Nezaměřuje se pouze na jídlo, ale na mnoho dalších aspektů. V tomto článku se podíváme a objasníme si,...

Jak uvařit luštěniny, aby nenadýmaly

Víte jak vařit luštěniny? Většina lidí si luštěniny spojuje s nadýmáním. Poradíme vám, jakými luštěninami začít, pokud na ně nejsme zvyklí, jak je upravit,...

Vápník – z čeho jej získat a jak o něj nepřijít

K čemu všemu potřebujeme vápník a jak se pozná jeho nedostatek? Je mléko dobrý zdroj vápníku? Dá se osteoporóza léčit? Kolik vápníku potřebujeme v...

Lektiny, postrach zdravé výživy? (MUDr. Strnadelová)

V poslední době se na nás stále častěji obracíte s obavami, zda můžete bezpečně jíst obiloviny, luštěniny, ořechy a zeleninu, které obsahují lektiny. Lektiny...

Jak vařit bez sóji

Sója je potravina opěvovaná i kritizovaná. Najdeme ji téměř ve všech běžných potravinách a zdravé výživy ji nabízejí v nejrůznějších formách od sojového mléka,...

Antinutrienty v rostlinné stravě

Poslední dobou se hodně mluví o antinutrientech v rostlinné stravě. Co to jsou antinutriční látky? V čem jsou nebezpečné? Mají nějaká pozitiva? Jak se...

Proč je kvásek lepší než droždí – 1.díl

Víte z čeho se vyrábí droždí? Zajímá vás, jaký je rozdíl mezi pečením z droždí a pečením z kvásku. Jaký vliv to má na...
Téma: kváskový chléb, ABKM, sojový jogurt, rostlinná mléka, dýňové semínko, sójová omáčka, zvířata, plynatost, namáčení, sýry, umami, fermentace, hypotyreoza, Kombu, hrách, rizika veganství, mykotoxiny, hummus, vegetariánství, vitamín D, štítná žláza, kynutí, jak na klíčení, cholesterol, zelí hlávkové, čočka beluga, jak oloupat ořechy, lektin, řasy, děti, mléko, sezamová semínka, jak začít jíst jinak, enzymy, kvašená zelenina, toxiny, pampeliškové listy, kalorie, antagony, mák, ovoce, těžké kovy, jak restovat ořechy, lískové oříšky, ochrana přírody, sůl, taniny, zelená zelenina, brokolice, aktivace semínek, cizrna, obavy, toxin, víno, detox, sojová mouka, maso, chřipka, bez laktózy, chia, sojový protein, zelená čočka, alkaloidy, jak na luštěniny, konopné semínko, aktivace oříšků, živočišné produkty, mungo, mléčné produkty, otrava, čočka, mléčné kvašení, chia semínko, sluenčnice, saturejka, kešu oříšky, kešu ořechy, pesticidy, koktejl, antibiotika, ledviny, zelí, alergie na mléko, tyčinky, sladkosti, imunita, vlašáky, vitariánství, rohlík, půlená čočka, sojové maso, ořech, jak aktivovat ořechy, Tamari, minerály, nadýmání, sezóna léto, jak namočit semínka, loupání mandlí, jak namočit ořechy, fytáty, sója, sójové mléko, jak pražit ořechy, mléčné výrobky, tygří ořechy, pražené ořechy, jak oloupat mandle, cirkusy, azuki, rukola, srdeční choroby, melasa, kvasinky, rostlinné sýry, sojový lecitin, vegan, tahini, vitarián, pekingské zelí, aktivace ořechů, sojové párky, káva, srdce, obiloviny, kapusta, kadeřávek, listy pampelišky, raw strava, jogurt, bez vejce, klíčení, střevní mikroflóra, proteiny, adzuki, vegan junk food, luštěniny začátečníci, lněné semínko, jak začít, bez mléka, klíčky, kefír, měď, civilizační choroby, fosfor, luštěniniy, puriny, odšťavňování, sójová smetana, selhání ledvin

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?