Domů Téma Antinutriční látky

antinutriční látky

Nebezpečí zelených smoothie a šťáv – jsou nabité živinami, ale i...

Smoothie a zelené detoxikační šťávy zažívají boom. Možná o nich máte také představu, že jde o tu nejzdravější věc, kterou pro své tělo můžete udělat....

Co byste měli vědět o luštěninách a nadýmání, které způsobují

Fazole, čočka, cizrna a hrách... Studie potvrzují, že luštěniny jsou důležitým prediktorem přežití u lidí ve věku 70 let a více. Chrání nás před srdečními...

Fermentace a kvašení – chutné, tradiční, ekologické, zdravé a levné

Kvašení je společné snad všem lidským kulturám a zároveň je postupem, který nevyšel z módy několik tisíciletí. Je tradiční, zdravé, levné, chutné a ekologické....

Jak správně připravovat semínka a ořechy

Většina z nás jí oříšky a semínka špatně. Abychom z nich vytěžili maximum, je třeba je správně připravovat. Naučíte vás, jak je aktivovat a...

Pravda o veganství aneb není to jen o jídle…

Veganství není dieta, ale životní styl. Nezaměřuje se pouze na jídlo, ale na mnoho dalších aspektů. V tomto článku se podíváme a objasníme si,...

Jak uvařit luštěniny, aby nenadýmaly

Víte jak vařit luštěniny? Většina lidí si luštěniny spojuje s nadýmáním. Poradíme vám, jakými luštěninami začít, pokud na ně nejsme zvyklí, jak je upravit,...

Vápník – z čeho jej získat a jak o něj nepřijít

K čemu všemu potřebujeme vápník a jak se pozná jeho nedostatek? Je mléko dobrý zdroj vápníku? Dá se osteoporóza léčit? Kolik vápníku potřebujeme v...

Lektiny, postrach zdravé výživy? (MUDr. Strnadelová)

V poslední době se na nás stále častěji obracíte s obavami, zda můžete bezpečně jíst obiloviny, luštěniny, ořechy a zeleninu, které obsahují lektiny. Lektiny...

Jak vařit bez sóji

Sója je potravina opěvovaná i kritizovaná. Najdeme ji téměř ve všech běžných potravinách a zdravé výživy ji nabízejí v nejrůznějších formách od sojového mléka,...

Antinutrienty v rostlinné stravě

Poslední dobou se hodně mluví o antinutrientech v rostlinné stravě. Co to jsou antinutriční látky? V čem jsou nebezpečné? Mají nějaká pozitiva? Jak se...

Proč je kvásek lepší než droždí – 1.díl

Víte z čeho se vyrábí droždí? Zajímá vás, jaký je rozdíl mezi pečením z droždí a pečením z kvásku. Jaký vliv to má na...
Téma: pampeliškové listy, kadeřávek, antioxidanty, enzymy, mléčné kvašení, hrách, mandle, kalorie, mléčné produkty, aktivace semínek, tyčinky, vlašské ořechy, saponiny, tygří ořech, zelená zelenina, majoránka, pesticidy, konopné semínko, antibiotika, mléčné výrobky, thallium, slunečnice, mikroflóra, listy pampelišky, namáčení, umeocet, lískové ořechy, prosliňování, bílkoviny, kousání, sojový protein, hormony, kosti, řasy, kmín, cizrna, avokádo, zdravý jídelníček, rukola, rohlík, sójové mléko, špenát, jak neprdět, vápník, velkochovy, sezamové seminko, tofu, klíčení, víno, kůže, sójová smetana, kyselina šťavelová, kvašená zelenina, střevní mikroflóra, jablečný ocet, kvásek, mikrobiom, kouření, slunečnicová semínka, ovoce, luštěniny, syrová strava, těžké kovy, fermentace, pražené ořechy, sezam, hummus, melasa, jak začít jíst jinak, kvašení, sluenčnice, Lactobacillus rhamnosus, probiotika, shoyu, chřipka, jak klíčit semínka, sladkosti, zvířata, raw, antagony, pasteur, proteiny, lněná semínka, červená čočka, para ořechy, jak restovat semínka, srdeční choroby, zeleé šťávy, čínské zelí, detox, oříšky, slupka, minerály, ekologie, sójová omáčka, sezóna léto, vegetariánské recepty, semínka, ořechy, sojové maso, pekingské zelí, chia, problémy s trávením, jak na luštěniny, kynuté těsto, jogurt, ocet, rostlinné jogurty, bílá mouka, laktobacily, žvýkání, pampeliška, ořech, vitarián, alkaloidy, divoké byliny, houby, mungo, Tamari, vaření luštěnin, sója, jak aktivovat semínka, zelené smoothie, raw strava, namáčení luštěnin, co je to veganství, hypotyreoza, jak začít, jak oloupat mandle, kešu, chemie, bez vejce, Klub Jíme Jinak, fytáty, dýňová semínka, stravitelnost, lískové oříšky, nafouklé břicho, jednoduché cukry, nedostatek B12, sojová mouka, vegan whole foods, jak pražit ořechy, miso, bobkový list, trávicí problémy, obavy, uzeniny, jak namočit ořechy, živočišné produkty

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?