Domů Téma Antinutriční látky

antinutriční látky

Nebezpečí zelených smoothie a šťáv – jsou nabité živinami, ale i...

Smoothie a zelené detoxikační šťávy zažívají boom. Možná o nich máte také představu, že jde o tu nejzdravější věc, kterou pro své tělo můžete udělat....

Co byste měli vědět o luštěninách a nadýmání, které způsobují

Fazole, čočka, cizrna a hrách... Studie potvrzují, že luštěniny jsou důležitým prediktorem přežití u lidí ve věku 70 let a více. Chrání nás před srdečními...

Fermentace a kvašení – chutné, tradiční, ekologické, zdravé a levné

Kvašení je společné snad všem lidským kulturám a zároveň je postupem, který nevyšel z módy několik tisíciletí. Je tradiční, zdravé, levné, chutné a ekologické....

Jak správně připravovat semínka a ořechy

Většina z nás jí oříšky a semínka špatně. Abychom z nich vytěžili maximum, je třeba je správně připravovat. Naučíte vás, jak je aktivovat a...

Pravda o veganství aneb není to jen o jídle…

Veganství není dieta, ale životní styl. Nezaměřuje se pouze na jídlo, ale na mnoho dalších aspektů. V tomto článku se podíváme a objasníme si,...

Jak uvařit luštěniny, aby nenadýmaly

Víte jak vařit luštěniny? Většina lidí si luštěniny spojuje s nadýmáním. Poradíme vám, jakými luštěninami začít, pokud na ně nejsme zvyklí, jak je upravit,...

Vápník – z čeho jej získat a jak o něj nepřijít

K čemu všemu potřebujeme vápník a jak se pozná jeho nedostatek? Je mléko dobrý zdroj vápníku? Dá se osteoporóza léčit? Kolik vápníku potřebujeme v...

Lektiny, postrach zdravé výživy? (MUDr. Strnadelová)

V poslední době se na nás stále častěji obracíte s obavami, zda můžete bezpečně jíst obiloviny, luštěniny, ořechy a zeleninu, které obsahují lektiny. Lektiny...

Jak vařit bez sóji

Sója je potravina opěvovaná i kritizovaná. Najdeme ji téměř ve všech běžných potravinách a zdravé výživy ji nabízejí v nejrůznějších formách od sojového mléka,...

Antinutrienty v rostlinné stravě

Poslední dobou se hodně mluví o antinutrientech v rostlinné stravě. Co to jsou antinutriční látky? V čem jsou nebezpečné? Mají nějaká pozitiva? Jak se...

Proč je kvásek lepší než droždí – 1.díl

Víte z čeho se vyrábí droždí? Zajímá vás, jaký je rozdíl mezi pečením z droždí a pečením z kvásku. Jaký vliv to má na...
Téma: jednoduché cukry, vápník, těžké kovy, aktivace semínek, celá čočka, ABKM, co je to veganství, bílá mouka, mangold, zeleé šťávy, brokolice, klíčení, kešu, ekologie, aktivace ořechů, zdravá strava, sojový lecitin, odšťavňovač, edamame, lískové oříšky, maso, špenát, pivo, kešu ořechy, fazole, mléko, hořčík, ocet, civilizační choroby, ledvinové kameny, živočišné produkty, železo, vegan, sluenčnice, selhání ledvin, jak pražit semínka, kožené produkty, saponiny, kešu oříšky, kadeřavá kapusta, mikroflóra, vláknina, sýry, divoké byliny, alkohol, mléčné produkty, kmín, Lactobacillus rhamnosus, jak restovat semínka, kefír, střevní mikrobiom, tygří ořech, kvašená zelenina, uzeniny, enzymy, zelí, vitarián, oříšky, slunečnicová semínka, luštěniny a nadýmání, otrava, řasy, jak neprdět, saturejka, bez masa, adzuki, větry, vegetariánské recepty, houby, rostlinná výživa, pražené ořechy, víno, pečivo, kapusta, taniny, detox, namáčení, plynatost, jak vařit luštěniny, jak oloupat mandle, hnědá čočka, imunita, jak na klíčení, cizrna nadýmání, rostlinné sýry, syrová strava, proteiny, jak oloupat ořechy, avokádo, sezóna léto, umami, jak na luštěniny, Tamari, vaření luštěnin, pesticidy, mandle, dýňové semínko, sojové maso, alkaloid, mléčné kvašení, antagony, kofein, čínské zelí, zelená čočka, slunečnicové semínko, jogurt, sezóna jaro, lektiny, jak pražit ořechy, pampeliškové listy, smoothie, loupání mandlí, jak klíčit semínka, ledviny, semínka, minerály, pekingské zelí, sojové párky, alergie na mléko, štítná žláza, fytáty, chleba, len, hummus, konopné semínko, aktivace, luštěniniy, miso, zlepšující látky, jak začít s luštěninami, kůže, červená čočka nadýmání, raw, zdravý jídelníček, bez vejce, chai semínka, sójová smetana, bobkový list, zuby, antinutrienty, konopí, vegan whole foods, aktivace oříšků, umeocet, rukola, zvířata, mikrobiom, luštěniny začátečníci, rohlík, červená čočka

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?