margarín
Vyhněte se margarínům! Proč?
Známe je jako průmyslově vyráběné náhrady másla, které vznikají ze směsí rostlinných tuků pomocí ztužování, často s přídavkem celé řady problematických éček. Po mnoho...
Návod, jak v dnešní době vybírat zdravé potraviny
Přibývá důkazů, že kvalita potravin má na nás mnohem zásadnější zdravotní dopad než poměr jednotlivých makroživin. Konzumace vysoce zpracovaných potravin v posledních letech výrazně...
Jídlo jako lék: naučte se rozpoznat potraviny dle JIN a JANG...
Které potraviny jsou JANG a které JIN? V této tabulce se naučíme rozpoznávat ty, které jsou extrémní. A naopak zjistíme, které jsou harmonické a...
Toto všechno s námi dělají moderní potraviny
Zaměřili jsme se na 7 nejčastěji konzumovaných moderních vynálezů potravinářského průmyslu a jaké mají dopady na naše tělo! Nejíte je náhodou také?
Domácí probiotické rostlinné máslo (bez laktózy)
Chybí vám v rostlinné stravě klasické máslo? Tak si ho doma vyrobte. A pokud ho chcete posunout ještě o level výš, tak do něj...