Domů Téma Semena

semena

Kdy nám celozrnné potraviny škodí?

To, že bílá mouka jsou jen prázdné kalorie, věděli vědci již dávno. Nyní se to dostalo více do povědomí a opět se dává přednost...

Poznej své trávení: od úst až po konečník (2. část)

Zažívací systém a strava, která jím pochází, vyživuje nejen naše tělo, ale má zásadní vliv i na naši psychiku. Pokud tedy chceme získat maximum...

Jak správně připravovat semínka a ořechy

Většina z nás jí oříšky a semínka špatně. Abychom z nich vytěžili maximum, je třeba je správně připravovat. Naučíte vás, jak je aktivovat a...

Jídlo jako lék: naučte se rozpoznat potraviny dle JIN a JANG...

Které potraviny jsou JANG a které JIN? V této tabulce se naučíme rozpoznávat ty, které jsou extrémní. A naopak zjistíme, které jsou harmonické a...

10 tipů, jak zařadit vlákninu do jídelníčku

Že je vláknina ve stravě důležitá a že jí v ČR obecně jíme málo, a proto jsme na předních příčkách co se týče rakoviny tlustého...

Seznam zeleniny, luštěnin, obilovin, semínek a oříšků na lednici

Jak docílit pestrosti ve stravě? Díky této tabulce to zvládnete levou zadní! V minulém článku o pestrosti jsem zmiňovala, že mám na lednici vytištěnou...

Co je to Paleo aneb strava z doby kamenné

I když už nejsme v pravěku, tato strava se k němu vrací. A jak se stravoval pravěký člověk? Lovem a sběrem. Dneska se podíváme,...

Sázíme podle Anastásie

Už vloni, když jsme prvně osívali nové políčko, chtěli jsme použít metodu, o které se píše v knize Anastasia. Ale když jsme měli pár...

Semena času – festivalový film č.7

Tento film z letošního festivalu dokumentárních filmů o jídle nás zavede až na Špicberky. Právě tam leží semenná banka, ve které jsou uloženy tisíce odrůd semen....

Tváře změny – festivalový film č.6

Čtyři hrdinové ze čtyř evropských zemí se rozloučili s praktikami konvenčního zemědělství. Věří, že jejich způsob výroby dokáže uspokojit rostoucí poptávku po jídle a zajistit...

Strava a civilizační choroby – 4. díl

V této části přednášky mluví MUDr. Strnadelová a Jan Zerzán o důležitosti a smyslu zeleniny, vhodnosti brambor, rajčat a jejich zpracování. Probírají bílkoviny, jejich zdroje a rizika....
Téma: mražené pečivo, semínka, dosa, druhy semínek, nadbytek bílkovin, předkové, tuk, jak oloupat ořechy, živočišné výrobky, houby, genetická modifikace, tygří ořechy, hleny, krvácení, aktivace ořechů, seznam luštěnin, semenná banka, jak aktivovat ořechy, celozrnné pečivo, kynutí, střevní klky, kyselina fytová, žito, alkohol, pečivo s droždím, tuk¨, brambory, vegetariánství, primal, bolesti hlavy, celozrnná rýže, cereálie, seznam, sezam, luštěniny, koření, obezita, imunita, únava, celozrnné rohlíky, příroda, autoimunitní onemocnění, průjem, jang, zahlenění, kynuté pečivo, rafinace, živočišnébílkoviny, škodlivost brambor, pufované výrobky, tradiční strava, modřiny, rohlíky, papriky, pozoly, celozrnný chléb, sušenky, pěstování, éčka, drogy, kyselinotvornost, zuby, kešu ořechy, imunoglobulin, pestrost, droždí, politika, seznam ořechů, dýňová semínka, demineralizace, farmaření, veganství, pohanka, železo, kandida, nízkosacharidová strava, LC, vegan, kyselinotvorná zelenina, snídaně, rafinovaná mouka, ječmen, jak namočit ořechy, aktivace, seznam zeleniny, vazivo, GMO, buchty, rýže, pečivo, chia, chai semínka, tropické ovoce, rostlinné bílkoviny, sluenčnice, mikrobiom, crohnova choroba, kaše z vloček, kaše z ovesných vloček, permakultura, měď, granola, syrová strava, špalda, krev, bílá rýže, pokles ledvin, tradiční čínská medicína, wc, celozrnné obilí, vlašáky, nenasycenost, krevní stáze, živiny, bolesti, lískové ořechy, jak restovat semínka, mražené polotovary, druhy oříšků, hovínko, bílá mouka, obiloviny, celiakie, candida, tlusté střevo, játra, Video, antinutriční látky, slepé střevo, ořechová másla, trávicí problémy, detoxikace, antibiotika, kaše, element země, zrno, baklažán, zácpa, lilek, žaludek, bílkoviny, obilí, trávení tuků, extrudáty, margarín, konopí, ořechy, len, müsli, klima

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?