Zdroje antioxidantů
27
6
Lék nejen na plíce – plicník lékařský
Věděli jste, že tato bylinka léčí nejen plíce, ale i trávicí ústrojí? Na jaře a v létě si můžeme nasbírat zásoby na podzim, kdy nejvíce trpíme na kašel.
59
1
Kardamom – koření i lék
Kardamom je koření s intenzivní, lehce nasládlou chutí, kterou někteří přirovnávají k mátě.
Aromatický a léčivý fenykl obecný
Fenykl – vysoce aromatická bylina s kulinářským i léčebným využitím.
16
Brusnice borůvka a její léčivá síla
Borůvčí roste nejen v zahraničí, ale i u nás. Listy i plody brusnice borůvky v sobě skrývají mnoho zdraví prospěšných látek a byl by hřích nevyužít tento p...
33
6
Akébie pětičetná a její jedlé plody
Nejen, že krásně kvete a ozdobí tak vaší zahradu, ale ještě poskytuje chutné plody, které pomohou zpomalit stárnutí.
19
Bylinky pro krásu
Každou z nás asi někdy potrápila pleť, začaly nám padat vlasy nebo se lámat nehty. Kromě zdravé a vyvážené stravy si můžeme trochu pomoci tím, že se zaměří...
50
10
Kurkuma – zlatý poklad pro zdraví
Kurkuma dlouhá neboli indický šafrán, žluté koření či žlutý zázvor patří mezi nejoblíbenější koření asijské kuchyně a tradičně se používá i pro své léčivé ...
50
9
Brokolice Romanesco
Brokolice Romanesco není jen velmi zdravá, ale je i nádherná a vynikne v každém receptu a klidně i na svátečním stole.
40
4
Fenykl – Foeniculum vulgare dulce
Rozhodla jsem se napsat malý článek o fenyklu. Moje recepty tuto zeleninu obsahují a určitě, pokud jí nekoupíte v obchodech, můžete si jí snadno vypěstovat...
27
3
Znáte galgán?
Seznamte se s rostlinou příbuznou zázvoru a kurkumě, používanou po staletí v v ájurvédské a tradiční čínské medicíně.
31
Jehličnany v kuchyni
Borovicový čaj se používal za války, aby se zabránilo kurdějím. Z jehličnanů se dá připravit chutný, uklidňující čaj. Věděli jste, že obsahují velké množst...
59
20
Škumpa koželužská – Rhus coriaria
Škumpa neboli sumac asi nebude v každé kuchyni, ale kdo má rád koření, rád si zaexperimentuje a kdo si chce dopřát i nějakou tu zvláštnost, určitě si škump...