Zdroje antioxidantů
39
1
Brokolice Romanesco
Brokolice Romanesco není jen velmi zdravá, ale je i nádherná a vynikne v každém receptu a klidně i na svátečním stole.
7
6
Lék nejen na plíce – plicník lékařský
Věděli jste, že tato bylinka léčí nejen plíce, ale i trávicí ústrojí? Na jaře a v létě si můžeme nasbírat zásoby na podzim, kdy nejvíce trpíme na kašel.
22
Jehličnany v kuchyni
Borovicový čaj se používal za války, aby se zabránilo kurdějím. Z jehličnanů se dá připravit chutný, uklidňující čaj. Věděli jste, že obsahují velké množst...
12
1
Kardamom – koření i lék
Kardamom je koření s intenzivní, lehce nasládlou chutí, kterou někteří přirovnávají k mátě.
38
16
Škumpa koželužská – Rhus coriaria
Škumpa neboli sumac asi nebude v každé kuchyni, ale kdo má rád koření, rád si zaexperimentuje a kdo si chce dopřát i nějakou tu zvláštnost, určitě si škump...
Aromatický a léčivý fenykl obecný
Fenykl – vysoce aromatická bylina s kulinářským i léčebným využitím.
3
Klanopraška nejen pro povzbuzení a výkon
Při vyčerpání organismu pomůže schizandra čínská neboli klanopraška.
6
11
Jujuba aneb čínské datle
Plody jujuby jsou známé jako čínské datle a pochází z Asie, ale rozšířené jsou po celém světě.
9
10
Znáte muchovník?
Malé černé bobule, ale borůvky to nejsou. Věděli jste, že už indiánské kmeny užívaly muchovník jako lék?
4
Brusnice borůvka a její léčivá síla
Borůvčí roste nejen v zahraničí, ale i u nás. Listy i plody brusnice borůvky v sobě skrývají mnoho zdraví prospěšných látek a byl by hřích nevyužít tento p...
10
Josta a její benefity
Josta je povedený kříženec rybízu a angreštu. Tento ovocný keřík, jehož lahodné plody jsou nabité zdraví prospěšnými látkami, by na zahrádce určitě neměl c...
20
3
Akébie pětičetná a její jedlé plody
Nejen, že krásně kvete a ozdobí tak vaší zahradu, ale ještě poskytuje chutné plody, které pomohou zpomalit stárnutí.