PS: Chceš zdravě shodit na léto?
Pojď na to s námi jinak. Bez deficitu, dřiny a chemie.
Chci lepší postavu!
Před nedávnem jsme v tomto seriálu vyprávěli o stravování v antickém Středomoří a tentokrát se podíváme do stejné oblasti o mnoho staletí později.
Pojď na to s námi jinak. Bez deficitu, dřiny a chemie.
Chci lepší postavu!
Ahoj, letošní jahodovou jsem vařila nedávno. Spíš bych to nazvala “vaření povidel”, prostě jsem to nechala probublávat, dokud se mi to nezdálo dost redukované pak přes noc odkryté, ještě se nějaká tekutina dost odpařila. Ve výsledku asi na polovinu. Pak jsem ráno dala lžíci sladu, zahřála, poprášila agarem cca jednou zarovnanou lžičkou, probublalo to, horké do skleniček, zalila jsem to trošku rumem a hotovo. Takto mi neotevřené marmelády vydrží i rok. Hodně štěstí 🍀😊🍓
Já si sice nepamatuji kolik jsem tam toho agaru dala, ale cihla z toho byla. Moje zkušenosti s agarem v marmeládě jsou hrůzostrašné 🫣 tak držím palce.
Buďte první, kdo napíše komentář