Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

Zeleninové kapsy

Uvařeno
bez sóji

Malá křupavá inspirace třeba na večeři.

Babička nás nahlásila lékařce. Prý dcera nemá dostatečnou výživu. Odehrálo se velké drama, které nás hodně posunulo. ...

IMAG0537Základní informace

Malá křupavá inspirace třeba na večeři.

Ingredience a pomůcky

Těsto:

  • 2 hrnky špaldové mouky
  • 1 hrnek kukuřičné mouky
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1/2 hrnku studené vody
  • špetka soli
  • miso


Zeleninová směs:

  • cibule
  • jakákoliv jiná zelenina
  • tofu
  • houby
  • nějaká obilovina
  • sójová omáčka
  • bylinky, sůl, olej
Postup

Nejprve zpracujeme těsto. Mouku, sůl a olej zapracujeme a po trochách přidáváme vodu. Vypracujeme vláčné těsto, do kterého ještě nakonec přidáme lžíci misa a necháme půl hodiny odležet.
Na trošce oleje osmahneme cibuli se solí, přidáváme další zeleninu, houby, tofu, podusíme do měkka. Nakonec dochutíme bylinkami a sójovou omáčkou.
Těsto si rozdělíme na osm dílů a z každého vyválíme kruh. Naplníme zeleninovou směsí, překlopíme a pomocí vidličky uzavřeme. Pečeme 20 minut ve středně vyhřáté troubě.

Praktické rady

Těsto by mělo být opravdu vláčné, aby kapsy nepraskaly. Jsou výborné i studené, ale zelenina už není zásadotvorná.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

10 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Mila Beata
24. 6. 2023

Mnaaaaaaam ♥️ poslúchla jsem autorky komentář onvylepšení receptu o přidání 4 lžic kvásku a prolvašeni těsta , vynikající , těsto opravdu vláčné , krásně se s nim pracovalo a opravdu se povedly
MŇAM ♥️

sohajovarenata
19. 11. 2015

Zkusím je bezlepkové. Místo špaldové mouky dám rýžovou a pohankovou a uvidíme.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Krémová zmrzlina “Míša” ze 3 ingrediencí

Míša je oblíbený nanuk u dětí i dospělých, ale jeho složení není příliš ideální. Není nic jednoduššího, než si takovou zmrzlinu vyrobit doma. Stačí vám na ...

Sladké jidáše ve tvaru zajíčka

Na Velikonoce se tradiční peklo sladké kynuté pečivo tzv. Jidáše. My jsme je připravili netradičně ve tvaru roztomilých velikonočních zajíčků :-) Toto těst...

Luxusní MINI bramboráčky z cukety – a bez mouky!

Chutnají jako klasické bramboráčky – dokonce možná ještě lépe! Nejlepší na nich je, že nejsou nasáknuté olejem, jsou lehké, výživné a mohou je i ti, ...

Bezlepkový chléb v troubě – kyprý i bez kvásku a kypřícího prášku

Ani bezlepkáři nepřijdou zkrátka! Šárka peče roky bez lepku a má pro vás svůj osvědčený recept na bezlepkový chléb v troubě, bez kvásku či kypřidel, který ...

Špagety s květákovým krémem

Inspirací pro tento recept mi byl recept známého italského šékuchaře michelinské restaurace Antonina Cannavacciuola. Moje verze je veganská a jde o rychlé ...