IMAG0537Základní informace

Malá křupavá inspirace třeba na večeři.

Ingredience a pomůcky

Těsto:

  • 2 hrnky špaldové mouky
  • 1 hrnek kukuřičné mouky
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1/2 hrnku studené vody
  • špetka soli
  • miso


Zeleninová směs:

  • cibule
  • jakákoliv jiná zelenina
  • tofu
  • houby
  • nějaká obilovina
  • sójová omáčka
  • bylinky, sůl, olej
Postup

Nejprve zpracujeme těsto. Mouku, sůl a olej zapracujeme a po trochách přidáváme vodu. Vypracujeme vláčné těsto, do kterého ještě nakonec přidáme lžíci misa a necháme půl hodiny odležet.
Na trošce oleje osmahneme cibuli se solí, přidáváme další zeleninu, houby, tofu, podusíme do měkka. Nakonec dochutíme bylinkami a sójovou omáčkou.
Těsto si rozdělíme na osm dílů a z každého vyválíme kruh. Naplníme zeleninovou směsí, překlopíme a pomocí vidličky uzavřeme. Pečeme 20 minut ve středně vyhřáté troubě.

Praktické rady

Těsto by mělo být opravdu vláčné, aby kapsy nepraskaly. Jsou výborné i studené, ale zelenina už není zásadotvorná.

⏩ BRZY ZAČÍNÁ PODZIMNÍ DETOX KURZ

Manžel si všiml, že mám menší zadek a chce, abych mu také vařila

Kamlibe: Musím vám napsat, že podle vašeho jídelníčku je...

Úklid podle vás je super: kuchyň takový vítr dlouho nezažila

Radka: Jsem nadšená ze spousty skvělých receptů a rad....

Členství v klubu JJ je cesta, jak si užít život na tomto světě

Jajabre: Klub JJ - dává mi radost z jídla,...

I přes sníženou funkci štítné žlázy krásných 7 kg dole (Oksana)

Oksana: Zdravím všechny krásky blízké i vzdálené. Holky jde...

Nejlepší knedlíčky

Lenka: Tyto knedlíčky jsou chuťově snad nejlepší, jaké jsem...

Nejlepší polévka. Kluci vylízali i hrnec a vaříme ji i dnes

Michaela: Prý nejlepší polévka světa a to došel zázvor....

Raňajky papkáme spolu s manželom a velmi nám chutia (Marta)

Marta: Ďakujem Evička za všetky recepty. Ume ocot, tamari, shoyu,...

Jídlo je výborné, rychlé a léčí a navíc ušetřím na nákupech

Vherm: Ahoj všem, jsem 12. den v hubnutí do...

Ač jsem 3 roky na vege stravě, na JJ receptech funguje mé tělo lépe

Pavlivlmaeorua: Zdravím, nejprve bych chtěla poděkovat, za úžasný dar,...

Recepty v kurzu jsou perfektně připravené

Dudkoa: Jste super, zatím mám za sebou 10. den...

Stránky Jíme Jinak sú pre mňa jeden z favoritov (Gabika)

Gabika: Pozdravujem tvorcov Jíme Jinak aj všetkých zúčastnených. Ďakujem...

Jíme Jinak působí na všech úrovních

Michjana: Náš mladší syn (15) si minulý týden přerovnal...

Manželovi snížili díky stravě JJ dávky inzulínu (Jaroslava)

Jaroslava: Paní doktorka se podivila nad výsledky kontrolních odběrů,...

Zhubla jsem 10 kg a zbavila se chuti na sladké (Eva)

Eva: Ahoj Evi. Stravuji se přes dva roky vegetariánsky...

Bez ranní polévky to u mě už nejde

Zdlang: Devcata, jsem spokojena, jak to valim a zvladam,...

Zvažuji členství

Dobrý den, stránky jsem objevila náhodou a stále přemýšlím...
    • Reni, jen bych Ti poradila dát do bezlepkového těsta nějaké pojivo. Můžeš použít buď psyllium (s tím jsem to ale nezkoušela), nebo také rozmixované povařené lněné semínko (zchladlé :-) a nebo chia semínka (většinou dávám na 1 lžíci semínek 3 lžíce vody, nechám cca 15 nabobtnat a pak dávám do těsta). Držím palce :-).

  1. Taky jsem se dnes nadšeně vrhla do těchto lákavě vyhlížejících taštiček. Bohužel mi úplně nevyšlo těsto. Téměř všechno jsme stejně snědli, byla to dobrota. Nevíte však prosím, proč se mi těsto lepilo? „Zvláčnila“ jsem ho vodou, pak bylo spíš mazlavé. Pomohl by spíš olej? Bude to chtít možná jen praxi, nerada bych se však tohoto receptu vzdala :-)

    • Gabrielo, napadá mne jen, že jsi možná dala vody moc. Chce to vychytat :-). Držím palce, ať je to příště lepší :-).

  2. Taštičky jsou perfektní, je to rychlé, náplní lze vymyslet spousty a dá se to vzít i ssebou :-)
    Moc děkuji za recept!

  3. Jsem ráda, že se kapsy povedly a že chutnají :-). Těsto jsem trošku obměnila a dělávám ho tak, že do něho dám čtyři lžíce kvásku a uberu trošku oleje i vody. Nechám to pak pár hodin prokvasit a dělám kapsy. Moc se mi totiž líbí pečení s kváskem a jeho „předtrávení“ mouky :-). Ale chuťově je to hodně podobné :-).

  4. To zní bombasticky, co nejdříve vyzkouším. Přesně po něčem takovém už dlouho prahnu. Dám pak vědět, jak se povedlo.

  5. Tak tehle recept je opravdu skvělý hned ho dávám mezi oblíbené. Dnes jsem dělala a s těstem se moc dobře pracuje. Do náplně jsem dala cibulku, zeli, hlivu, trochu uzeného tofu a mela jsem trochu uvařené jednozrnky tak jsem ji tam dala také, trochu kmínu a je to mňam tak díky za tenhle recept:D:D:D

  6. Zní to moc dobře. Šlo by to uvařit i jako těstoviny (tortellini, taštičky)? Asi zmenšit průměr, že?

    • Tak to jsem nezkoušela :-). Už mne taky napadlo udělat malé taštičky. Zkusím to za 14 dní, až bude mít dcerka rok. Ale vařit jsem je nezkoušela. Určitě dejte vědět, jak to dopadlo, jestli to zkoušet budete :-). Jo, a moc dobré jsou se špenátem a uzeným tofu, dělala jsem je jedné návštěvě a všem moc chutnaly :-).

      • Už jsem to zkoušela, jen tu náplň jsem dala zkušební (syrová mrkev a celer jen škrabkou na zeleninu proužky). Určitě bude super se špenátem a tofu. To udělám příště :-) Dělala jsem docela silné těsto, tak jsem vařila skoro 30 min., ale jsou super :)

        • Moc ráda poradím, ale asi nejsem ten nejpovolanější :-). U prvního i druhého dítěte jsem se řídila víceméně radami na http://www.kojeni.net, to jsem ještě o JJ nevěděla. Až u třetího jsem postupovala podle knihy dr. Strnadelové Radost ze zdravých dětí (i když ne úplně stoprocentně). A ještě jednu věc jsem u třetího dělala jinak – jídlo jsem dcerce předkousávala. Možná to zní divně, ale inspirovala jsem se jednak povídáním Dáši Lužné a článkem K. Jíchové zde na stránkách :-).

  7. Zobrazit všech 18 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekJablečný litý koláč s hrozinkami
Další článekDvě učení, jeden člověk