Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty > Teplá

Batát z fritézy

Uvařeno
bez lepku

Batát jako japonský street food – doma! Představte si křupavou slupku, krémovou dužinu a jednoduchou přípravu v horkovzdušné fritéze. Tento pečený batát je zdravý, rychlý a chutná celé rodině.

Ingredience
  • 1 batát
  • špetka gochugaru (chilli na kimchi)
  • olivový olej
  • čerstvá cibulka
  • sůl

Aneta byla krev a mléko jako všechny ženy v otcově linii. Jenže pak táta po 49 letech kvůli cukrovce shodil 35 kg a z...

Recept na batát z fritézy

  1. Pořádně očistěte batát a dejte ho do pekáčku s troškou vody.
  2. Pečte v horkovzdušné fritéze na 190°C po dobu 40 minut.
  3. Posypejte špetkou gochugaru a čerstvou cibulkou, pokapejte olivovým olejem.
Zdravé vaření? Pojď začít!

Možná zjistíš, že to za lepší zdraví a postavu stojí. Jako už 20.000 lidí před tebou! PROHLÉDNOUT

Praktické

  • Tento červený batát se světlou dužinou předčil chuťově všechny ostatní batáty, co jsem ochutnala. Vynikají struktura, krémová, je prostě top. Za mě předčil i fialové batáty.
  • Samozřejmě doba pečení bude záležet na velikosti batátu. Vyberte si raději pokud možno menší a delší.

Obměna

  • Batát můžete po upečení ochutit dle vaší fantazie.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.

PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?

Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Buďte první, kdo napíše komentář

Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Vánoční červený salát

Vyzkoušejte recept na vánoční červený salát s lahodnou omáčkou a pečenou zeleninou. Stačí nakrájet, smíchat, péct a posypat oříšky – a hotovo! Skvělá...

Hibachi cukety

Cuketa v teryiaki omáčce připravená ve woku je lahodné jídlo, na kterém si pochutnají milovníci asijské kuchyně a pikantních chutí.

Pečená dýně

Lahodný, aromatický recept vhodný pro podzimní sezónu, kde kraluje dýně. Směs koření a aromatických bylin obohacená o vůni citrónu a zázvoru. Příprava je t...

Plněné zelí

Tento recept si můžete obměnit podle vašich chutí. Jakákoliv zelenina, sezónní, vám obohatí uplně obyčejné zelí. Nám chutnalo, doufám, že ani vás recept ne...

Cajunské světlé chilli

Chutná a kořeněná a také rychle připravená, to jsou důvody, proč je směs Cajun jedna z mých nejoblíbenějších.

Zelenina s omáčkou Mitarashi

Tento recept je velmi rychlý a chutný. Při přípravě omáčky jsem se inspirovala japonským receptem Dango Mitarashi. Zkuste ho a dejte vědět, jak vám chutnal...