Máte rádi omáčky? Tato omáčka má nádhernou zelenou barvu a skvěle se hodí jako rychlá večeře nebo oběd k těstovinám! Během 20 minut tak máte hotové lahodné jídlo pro malé i velké. Pro kompletní talíř pak stačí přidat na kostičky uzené tofu nebo tempeh :-) 

Uvařit celozrnné (zde žitné) těstoviny. Scedit.

Brokolicová omáčka
Brokolicová omáčka

Brokolicová omáčka

Nakrájet si cibuli. Stonek brokolice okrájet a poté nakrájet na kolečka. Umýt růžičky brokolice a rozebrat na menší. Osmahnout na oleji cibuli, osolit, přidat stonek i růžičky brokolice, 3 kuličky nového koření a 1 bobkový list, zalít vodou a dusit do měkka. Poté rozmixovat s troškou tahini a umeoctem. Vrátit do hrnce, přidat vývar nebo vodu, naředit do požadované konzistence, případně zjemnit smetanou nebo tofunézou a dochutit třeba ještě umeoctem.

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!
  1. Práve som ju prichystala, toto jedlo som vybrala pre krátkosť času. Som nadšená použitím uvedených prísad. Beriem dnes na večeru, k tomu – rajčinu a krájanú mrkvu. Stále viac na tejto stránke nachádzam inšpiráciu.

  2. Výborné! Škoda že nemohu okomentovat a přiložit i fotografii, povedlo se! Ani jsem nepotřebovala žádnou rostlinnou smetanu.

  3. k těstovinám miluju brokolicové pesto, jehož příprava zabere jen pár minut. brokolici vařím v páře do změknutí. poté společně se slunečnicovým nebo dýňovým semínkem, česnekem a olivovým olejem rozmixuji na kaši. osolím, opepřím a je hotovo. lze použít i jako pomazánku.

  4. Zobrazit všech 6 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

SDÍLEJTE PŘÍSPĚVKY - získejte členství v Klubu JJ nebo jeho prodloužení. Jak to funguje?
Autorem článku je Ajka
Strava pro mne vždy byla a bude středem zájmu. Dává mi možnost žít, poznávat lépe sama sebe, učit se, rozvíjet se a růst. Mou vášní je studium, jak strava ovlivňuje, mění a uzdravuje mé tělo a následné tvoření v kuchyni. To vše budu s vámi ráda sdílet.
Předchozí článekCo opravdu potřebujete mít v kuchyni
Další článekJak je to s tuky – přítel nebo nepřítel?