Skvělá a rychlá alternativa cizrnové pomazánky na chléb nebo placky, pokud už se vám cizrna v podobě hummusu přejedla. Když scramble zabalíte do tortilly nebo palačinky, máte bleskovou večeři nebo svačinu do práce či školy!

Ingredience
na 2 porce
  • 1 šálek uvařené cizrny
  • 1/2 lžičky mletého římského kmínu
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 1 česnek
  • 1-2 lžíce tahini
  • 1 lžíce umeocta / citrónové šťávy
  • pažitka
  • sůl

Jak připravit cizrnový scramble

  1. Nakrájíme cibuli i česnek na kostičky.
  2. Obojí zpěníme na oleji s větší špetkou soli.
  3. Okořeníme římským kmínem.
  4. Cizrnu rozmačkáme ze 70 % pomocí vidličky nebo mačkadla na brambory.
  5. K orestované směsi přidáme rozmačkanou cizrnu a mírně podlijeme vodou.
  6. Necháme 2 minuty podusit na nejmenším plameni.
  7. Zatím si nasekáme pažitku na jemno.
  8. Směs vypneme, ochutíme umeoctem, tahini a zamícháme s pažitkou.
  9. Podáváme.

Praktické

  • Scramble je rychlá alternativa pomazánky na chléb nebo placku, čapátí, náplní do tortil, slaných palačinek aj. Tento pokrm můžete ale podávat i jako součást kompletního talíře spolu s obilovinou a tepelně upravenou zeleninou.
  • Když přidáte řasu nori, pomazánka bude mít rybí chuť.
  • Když směsí naplníte sandwich, tortillu nebo palačinku, získáte skvělou svačinu na výlet, do školy nebo práce. Nebo rychlou večeři.

Obměna

  • Místo umeocta můžete použít citrónovou šťávu.
  • Pažitku můžete nahradit petrželkou nebo jarní cibulkou.
  • Pokud máte rádi, přidejte do scramble syrovou nasekanou červenou cibulku nebo v sezóně i rajčátka.
  • Můžete také experimentovat s kořením – použít například již namíchanou směs indického koření (nám se osvědčila směs tajine).

Děti

  • Toto jídlo je vhodné pro děti od 2 let.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Hubnutí jde samo

Iva1: Dobrý den, pořád se bavím a pořád hubnu,...

Jsem nadšená a hubnu

Siva: Dobrý den, jsem tady poprvé. Stránky JJ jsem...

Vaření dle JJ je jednoduché a nejsem unavená, takže to jde samo

Jana: Těch informací je hodně, ale strašně mě to...

S vámi jsem získala pestrý, jednoduchý a lahodný jídelníček

Fpc: Jsem ráda, že jsem tyto stránky objevila těsně...

Cítím se mnohem více v pohodě

Avka: Zase mě začalo bavit vařit a zjišťuji, jak...

9 kilo dole, odběr krve super, bez pilulek

Mirka: Vaše stránky jsem okukovala delší dobu,ale až v únoru...

Po kurzu mě vyřadili z diabetologie

Lentilka: Já se minulý rok přihlásila do Vánočního kurzu...

Už nechci vařit klasiku, kterou jsem dříve vařila

Pavlivlmaeorua: S pomocí dcery jsem se dostala k programu...

Podle tak nádherně popsaných postupů – to se to vaří!

ivlik: Vaření jde suprově, vzhledem k tomu že jsem...

Manžel si ani nevšiml, že jíme jinak

Alena.brunova: Před pár dny mne manžel načapal u monitoru, odkud...

Ač jsem 3 roky na vege stravě, na JJ receptech funguje mé tělo lépe

Pavlivlmaeorua: Zdravím, nejprve bych chtěla poděkovat, za úžasný dar,...

Už 4. týden bez kafe a spím hlubokým spánkem!

Tereza: Přidávám též pozitivní ohlas - kávu jsem zkusila...

Hubneme, i když nedržíme dietu

Mayf: Dobrý den,moc jsme si pochutnali. Začali jsme nedávno...

Jíme jinak mi dává smysl

Palmate: Děkuji za váš kurz. Studuji čínskou medicínu a...

S vaším webem je stravování pro nás jednodušší

Ludmila D.: Vaše stránky už sleduji nějakou dobu. Letos jsem...

Konečně mě přešly chutě na sladké „z nudy“

Annakrata: Pokud si dám k snídani polévku a k...
  1. Výborná pochoutka k dnešní večeři, ale ještě jsem spolu s cibulkou a česnekem podusila i na drobné kostičky nakrájenou dýni hokaido a pak do směsi přidala lžíci tofunézy Naprosto famózní 🙂

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekKuchyňská vs. mořská sůl: Možná si příště solení v restauraci rozmyslíte
Další článekBezlepkové čapátí placky