Domů > O nás > Pochvaly

Dohromady jsme shodili 39 kg (Pěvuška)

Pěvuška: Srdečně všechny zdravím :-). Jsem novým členem klubu Jíme Jinak, nicméně vaše stránky navštěvuji již od přelomu září a října 2020. K rostlinné stravě jsem se dostala tzv. “jako slepý k houslím”, a to od července minulého roku. A proč? No přece kvůli synovi. Co bychom pro ně neudělaly, že? :-) On totiž po úrazu nohy a následné rekonvalescence (cca 2 roky) neuvěřitelně přibral tak, že se styděl a odmítal chodit ven i do školy. Věřte, že jsem se snažila ho usměrňovat, ale nedal si říct. A najednou vidím, že sám vysadil sladké, následně pečivo, ale přesto nebyl vidět žádný rozdíl. Konečně se začal snažit, a tak jsem ho podpořila. Nic nezabralo. Nechtěla jsem žádné jednostranné diety a po dlouhém hledání jsme se dostali k paní, která nás uvedla do světa rostlinné stravy a vysvětlila základní principy a hlavně, že nejde o dietu, ale o životní styl. Vyfasovala jsem podrobný seznam potravin (ovoce, zelenina, luštěniny, oříšky a semínka, oleje a obilí). Jelikož ona sama již léta byla jen na tekuté stravě, zbytek byl na mě/nás. Docela šok, to jsme nečekali. Cestou domů jsem si vyslechla od syna spousty reptání a odmítání, můj mozek se žhavil. Nakonec jsem rozhodla, za oba, že do toho jdeme. Dohodli jsme se na 1x týdně maso. Nic víc. Týden na rozkoukání, nakoupení vhodných potravin, vyhození nevhodných a … co vlastně budeme jíst? :-) Teď začala ta legrace, hledání informací o jednotlivých potravinách, jak fungují orgány, jak poznám, že nefungují, trávicí systém, lymfatický systém, recepty… A začaly se mi často nabízet odkazy na stránky Jíme Jinak. Informace, které jsem měsíce (každý den, každou volnou chvíli) složitě vyzobávala z internetu, na Jíme Jinak byly pohromadě, opravdu “v dárkovém balení”. Všechno na co jsem si vzpomněla bylo tady. RADÍTE – ODBORNĚ, VYSVĚTLUJETE, POVZBUZUJETE, NESOUDÍTE, NETLAČÍTE A HLAVNĚ NECHÁTE NAKOUKNOUT A OCHUTNAT I LIDI ZVENKU. JSTE prostě ÚŽASNÝ . . . a přiznávám, ulevilo se mi. Jen trochu jsem upravila složení a stráááášně moc improvizuji, protože nemám přístroje a dost často mi chybí zrovna ty správné přísady. V říjnu jsem měl dole 20 kg a od té doby stojím (myslím, že na mě přišla zima), syn za mnou pokulhával až mě dohnal, a nyní má dole 18-19 kg. První vánoce, které jsme nepřibrali ani kilo, a to jsme si dovolili 3 dny klasiku – bez výčitek. Podporu máme. Babi, sestra, synovci… chodí ochutnávat a žádají rady a já jsem přitom teprve na úrovni mateřské školky. :-) A tak mě tu máte, moc se těším na jarní očistu, a také, že na chvilku vypnu mozek, který jsem pod přívalem informací přepnula na “strom dobrá oheň špatný” a nechám se vést. Děkuji. :-)

PS: Přemýšlíš jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlej 😊 Naskoč zdarma do online kurzu Jíme Jinak !

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Svatomartinské “Huso”-knedlo-zelo

Česká sváteční klasika nezklame ani v našem odlehčeném provedení. Huso knedlo zelo podle Jíme Jinak je skutečná lahůdka, na které si určitě pochutnají všic...

Bezlepkový koláč zdobený jablky

Zpříjemněte si podzimní den jednoduchým a chutným kokáčem, k jehož přípravě není třeba speciálních ingrediecí. Je bez lepku, cukru i živočišných produktů.

Vypečená cizrnová bašta

Je to bašta! A vypečená, protože je v ní pečený batát a červená řepa. Pokud si jí připravíte podle receptu, pak uvidíte, jak ten název pasuje.

Vločkové placičky

Placičky z ovesných vloček, které můžete konzumovat jak naslano, tak nasladko. Nic jednoduššího asi neexistuje. Ale výsledek je překvapující, určitě vyzkou...
195
19

Stravování podle Ajurvédy – zásadní principy pro naplánování vašeho zdravého jídelníčku

Prý není nic víc sexy než žena, která umí chutně vařit. A pokud vaří ještě i zdravě, pak musí být neodolatelná! Jak ale vařit podle Ajurvédy? Jak se stravo...

Pečená hlívová kotleta

Vynikající houbový řízek pečený v troubě. U nás měl úspěch, doufám, že zachutná i vám.