Jarní miso polévka by měla obsahovat alespoň jednu zelenou zeleninu.

Ingredience
pro 1 porci

  • půlka malého pak Choi (pekinské zelí)
  • 2 ředkvičky
  • 1/4 litru zeleninového vývaru nebo horké vody
  • rýžová miso pasta
  • na ozdobení: petrželka

Jak uvařit jarní miso polévku

  1. Ohřejeme zeleninový vývar.
  2. Očistíme zeleninu, pak Choi nakrájíme na tenké proužky, stejně tak ředkvičku.
  3. Do horkého vývaru dáme trochu soli a přidáme zeleninu.
  4. Vaříme asi jen 5 minut.
  5. Vypneme oheň, přidáme trochu miso pasty, necháme pár minut prolnout a můžeme podávat.
  6. Ozdobíme zelenou petrželkou.

Praktické

  • Na jaře preferujeme jarní zeleninu a používáme co nejvíce zelenou.
  • Použijeme zelenou i bílou část z pak Choi.
  • Polévku vaříme jen krátce, aby zelenina zůstala křehká a nebyla rozvařená.

Děti

  • Od roku – polévku vaříme jen s malinkým množstvím soli, miso pastu dáváme bílou ve velikosti hrášku.
  • Od roku a půl – polévku můžeme vařit stejně, jen šetříme solí a dochucovadly. 
  • Od dvou let – mohou polévku podle receptu.

 

⏩ BRZY ZAČÍNÁ PODZIMNÍ DETOX KURZ

Zlepšilo se mi trávení a zhubla jsem (Zuzana)

Zuzana: Výzvu do plaviek som skončila včera. Viem, že...

Smysly se začaly zbystřovat a tělo odlehčovat (Renata)

Renata: Ahoj, při pročítání mnoha komentářů mám potřebu vám...

Váš web mě stále obohacuje

Katka: Váš web mi přináší zajímavé články, obohacuje mne...

Zhubla jsem, zlepšilo se i zažívání a atopický ekzém. (Olga)

Olga: Tak už jím podle Jíme Jinak asi měsíc...

Váha mi ukazuje o 3,4 kg méně, nemohu tomu uvěřit (Monika)

Monika: Krásné ráno, váha mi ukazuje o 3,4 kg...

Dcera díky vám měla svůj první štrůdl a byla nadšená

Stramis: Včera jsem zkoušela bezlepkové těsto z jahel a...

Děkuji, jak se o nás krásně staráte

Tereza: Tak já také ještě jednou díky! Krásně se...

Mojí největší motivací je zdraví (Věra)

Věra: Ahojte všichni, mám za sebou první den a...

Kamarádky mě chválí, jak dobře vypadám a zářím

Ikminka: Ahoj všichni! Minulý rok jsem začala jíst jinak,...

Syn zahodil instantní polévku, aby si dal moji

Dagbri: Mám dobré zprávy. Když starší syn ochutnal tuto...

Shodila jsem 3 kg a cítím se skvěle (Alena)

Alena: V prvé řadě chci poděkovat za vzorně vedený...

Nepřestává mě fascinovat, co dokáže ranní polévka (Eva)

Eva: Vím, že už na to taky většina lidí...

Kurz mě nakopl a konečně přemýšlím o tom, co jím

Lucka: Ahoj Evi a Helí, byly jste úžasné a...

Nová inspirace

Andrea: Díky za kurz, sobě děkuji za odvahu za...

Děkuji za to, co děláte a šíříte

Inka: Pěkný předvánoční čas. Dnes jsem narazila Evi na...
  1. Moc děkuji za recept – u miso polévky se každá obměna hodí :-). Jenom drobnost – počítám, že máte na mysli zelí čínské (tedy pak Choi), ne pekingské.

    • Myslíme ty malé „salátky“ s názvem Pak Choi, ale když je nemáme, může se jako alternativa použít pekingské zelí jinak zvané napa nebo nappa zelí – dle wikipedie je to „jemná listová zelenina původem z Číny příbuzná s evropským zelím. Někdy se v českých obchodech prodává pod názvem čínské zelí, což není zcela správné, protože takto se jmenuje odrůda zelí bok čoj.“

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekJak vypadá náš den nejen v karanténě
Další článekSeitan s pórkem a kurkumou